Suomen Harmonikkaliitto

Vili Vesterinen

Aloittaja huru.ukko, 31-12-2015, 14:01:38

« edellinen - seuraava »

huru.ukko

Lueskekin tuossa taas tuota Suomalaisen harmonikan historiaa,,  Tuli mieleeni kun kuuntelee noita Vesterisen levytyksiä 1930-33 että isoisäni oli Viipurissa virittäjänä noina vuosina, en sitten tiedä olisiko ollut ainoa virittäjä kyseisenä aikana ?  todennäköisesti.?,, Lievonen siirtyi  -33 syksyllä opettelemaan viritystä tehtaalla,,  Näin ollen ehkä näissä levytyksissä, ehkä joissakin soi  isoisän virittämä peli ??  :)
En tiedä sitten miten nämä Italian hanurit, olivatko jo vaalmiiksi viritettyjä jo Italiasta tullessaann,,
Harmi vain ettei näistä asioista ollut silloin vielä isommin kiinnostunut, tai ei osannut kysellä asiota, kun olisi ollut konkreettista tietoa, Mutta kyllähän tuosta kirjasta löytyy paljon asiaa Suomihanurin historiikistä,,, Mielenkiintoista,,

Viljo

Tuo tietomäärä on kovin vähäinen verrattuna siihen työhön ja tietomäärään, joka minulla on odottamassa tuota seuraavaa kirjaa varten. Kuka oli isoisäsi?
Otsa kurttuun ja kädet hanuriin!

pietrodeiro

Mielestäni kyllä itse koettu tapaaminen ja keskustelu sellaisten henkilöiden kanssa joilla on paljon henkilökohtaista tietoa jostain mielenkiintoisesta historiallisesta tai muuten merkittävästä aiheesta on suuri rikkaus myös tutkimus/historiatiedon hankinnassa, ja täydentää mainiosti arkisto tai muuta museotietoa (vaikkapa sitten kerrotut muistikuvat olisivatkin hataria tai muuten kaunisteltuja).

Sellaistahan se on - siis tämä juttu kun tulee uusia vuosia aina vain lisää ja muistikuvat sen kun haalistuvat. Kannatta kyllä ehdottomasti kirjata aiheeseen liittyvät hatarammatkin muistikuvat jotenkin ylös ja ehdottomasti ainakin silloin kun tiedossa on paljon sellaista ensikäden tietoa, materiaalia ja muistikuvia joita ei mistään muualta oikein tahdo enää löytyä!

Toivotan Hyvää Uuden Vuoden alkua muistelujen parissa sinne itärajalle päin!


huru.ukko

Kiitos Kiitos,, Hyvää Uutta Vuotta 2016 myös sinulle  :)