Suomen Harmonikkaliitto

Soinnut

Aloittaja Mara H, 06-11-2022, 07:50:07

« edellinen - seuraava »

Mara H

Onkohan kukaan laatinut,tai en ole ainakaan mistään löytänyt, sellaista diskantin perus-sointu taulukkoa,missä olisi sen nuoteilla merkityn soinnun lisäksi kuvattu mitä koskettimia täytyy painaa, niinkuin esim. kitaran ja pianon sointutaulukoissa on. Olisi vaan aluksi helpompi oppia perussoinnut näin.

maestro

Olikohan Vesterisen harmonikka oppaassa.... ?
"kouvolanpeli" Cassotto 50,"kultahäkki"maestro-58,roland fr-3sw

Viljo

Onko tällaiselle tarvetta kuinka paljon? Siis lähinnä sitä, jos opettelee yhden soinnun, niin se on aina sama asento sormilla vaikka sävellaji vaihtuu. Vaihtaa vain lähinnä lähtösäveltä. Ehkä sitten sointukäännökset kannattaa vähän harjoitella enemmän.
Otsa kurttuun ja kädet hanuriin!

Mara H

Siinä suhteessa on tarvetta, ainakin minusta, että ne olisivat helpommat aluksi omaksua näin, niinkun kitaran ja pianon taulukoissa on, olisihan näihinkin voitu merkitä soinnut pelkillä nuoteilla, mutta niissä on mitä tai mistäkohtaa painetaan.

pietrodeiro

Tarkoitat siis oheisenlaista taulukkoa jossa on esim. kaikki Bb-sävelestä muodostetut soinnut. Tällaisia yhteenvetoja löytyy kyllä monista ulkomaisista oppaista. Eipä ole kovin iso juttu piirrellä esim. oheisen mallin mukaan itselle taulukkosetti vaikka kaikista 12-sävelestä ja samallahan siinä tulee myös kaikki sointuvariaatiot tutuiksi.

Mara H

Juurikin tälläisiä tarkoitan

henkka1

Lainaus käyttäjältä: pietrodeiro - 10-11-2022, 15:24:59Tarkoitat siis oheisenlaista taulukkoa jossa on esim. kaikki Bb-sävelestä muodostetut soinnut. Tällaisia yhteenvetoja löytyy kyllä monista ulkomaisista oppaista. Eipä ole kovin iso juttu piirrellä esim. oheisen mallin mukaan itselle taulukkosetti vaikka kaikista 12-sävelestä ja samallahan siinä tulee myös kaikki sointuvariaatiot tutuiksi.
Mistä löytyy tuo taulukko.