Suomen Harmonikkaliitto

Menu

Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Näytä viestit Menu

Viestit - oh8jep

#1
Hei,

Olisko kellään tarkempaa tietoa noista kuvissa olevasta mikkisysteemistä, kytkentäkaavaa tai ms.
nuo on ns. Kouvolan tehdasasennus mikit. Niille on oma virtalähteensä

Aatos
#2
Hei, kiitos perusteellisesta selostuksesta, tuo listaus näytti olevan melko perusteellinen.

Terv. AP
#3
Etsin semmosta listaa mutta en löytänyt, onko sinne suoraa linkkiä olemassa?

Tuossa casotossa näyttäis olevan mikit, mutta ei tullut selväksi millaiset kun omistaja ei tohtinut häkkiä avata sen paljelukkosysteemin takia.

Mahtoiko tuohon aikaan olla vielä tehdäsasennettuja mikkejä noissa
#4
Kiitos tiedosta,

Meneekö casotoissa tuo sarjanumero erilailla kuin maestroissa, vai mihin se yleensä perustuu
onko se tuotannosta tuleva sarjanumero vai mistä se koostuu.
#5
Hei,

Liittyen tähän samaan asiaan, ostattelen siistiä Kouvolan välimalli casottoa (onko tuo välimalli nyt sitten kultahäkin jälkeinen vai edellinen malli?
sen sarjanumero on: 3780
Miltähän vuodelta se on?

#6
Noin omana arvionani, sanoisin että ääni kouvolan kultahäkki maestrossa on parempi joten kielissä on kyllä eroa siihen verrattuna mutta myös jotain samaa. Itse olen ääniin kyllä aivan tyytyväinen. Mielestäni hopeahäkissä (joka minullakin oli jonkin aikaa) oli huonompi ääni kuin kultahäkissä
mutta niitäkin on monilla eri kielisarjoilla.

Kouvolan 80-90 luvun Maestro näyttää aivan samalta kuin Nostalgia, koppa on aivan sama mutta häkki on erilainen. Siinä ilmeisesti on myös nuo L sarjan kielet mutta eri vaihtoehdot. Tietääkö kukaan varmaksi tätä oletusta?

https://vapaalehdykka.net/wp-content/uploads/2020/09/IMG_9847_ei.jpg?x98064

Terv. Aatos

Vähän heikosti löytyy netistä infoa noista...
#7
OK, kiitos vastauksista

L kirjain näyttää olevan, eli sitten ne laserkielet, hyvin kyllä soi ja vire tuntuis olevan kohdallaan.
Kanttinappuloilla tämä on mutta en huomannut mitään vaikeuksia soiton kannalta.

Yksi äänivaihto-ehto on tuo kravatia, kuulostaa kouvolan kravatin ääneltä
#8
Hei,

Olisko kenelläkään tietoa mitkä kielet ovat Kouvolan Nostalgia harmonikassa?
Haitari on vuodelta 1985-1986.

Toinen asia joka ihmetytti, paljelukot oli vaihdettu, mutta leponeppari oli väärässä paikassa. Olisko näissä ollut alkuperäiset paljelukot jotkut linkkuun menevät metalliset paljelukot kun en tuohon muuta järkevää selitystä keksinyt kun mitta ei täsmää tuohon sulkimen lepopaikkaan.Muuten kyllä täsmää palkeiden yli. Ohessa kuva siitä. Terv. AP
#9
Hei,

Kiinnostais tietää tunteekko ja onko kokemusta Titano Paganini harmonikasta.

Noissa titanoissa on hyvät äänet yleensä, minulla oli Titano Virtuoso jossain vaiheessa ja ainakin se soi hienosti, painava hanuri kyllä noin 12kg vaikkei ollut casotto.

Tuo Paganiini on hieman matalampi ja ainakin 1kg keveämpi, muuta en siitä tiedäkään, mutta jos joku tietää, olisin kiitollinen tiedoista ja kokemuksista.

Terv. AP, Ylivieska
#10
Hei,

En tiedä onko nyt jo myöhäistä vastata tähän kysymykseen, mutta vastaan kuitenkin. Minulla oli noin vuosi sitten siisti Hohner Fortuna IV ja äänet olivat erittäin hyvät siinä, oli italiassa tehty haitari ja jopa käsittääkseni A-mano kielet. Hieman painava noin 12kg, mutta hyvä haitari ja hyvin tehty.
Myin sen Seppo Leinolle Rovaniemelle, hintaan 500e ja hän myy sitä samaa nyt hintaan 850e joten ainakin  hän arvostaa merkkiä ja mallia. Ehkä kannattais ottaa häneen yhteyttä olisiko hänellä kiinnostusta.

Terv. AP, Ylivieska
#11
Hei, tässä olis vhän samanlaiseen asiaan liittyvä kysymys

Mitä ikäluokka tai mitä vuotta vastaa numero 4610 Kouvolan kultahäkissä. Osui sellainen kohdalle , hieman reissussa rähjääntynyt mutta äänet ja soittotuntuma ovat erinomaiset. Kiinostais tietää miltä vuodelta 60 luvulta tuo on?

Terv. Aatos
#12
Tuo on vielä sellainen ettei mitään halkeama väliä näy, mutta sen näkee että siinä on hiushalkeama joka on vielä yhdessä siten että vain hyvillä silmälaseilla sen näkee :) Mistä se johtuu että tuollaisia tulee, kutistuuko selluloidi siten että se railoutuu itsekseen?

Olis vielä toinen kysymys joka koskee toista hanuria Curtini 3-äk. Siinä on ongelmana pari naarmupaikkaa kahvassa ulkosyrjässä joka oli tullut kun hanurin lähettäjä oli tukkinut haitarin liian pieneen vanhaan laukkuun jossa oli sopivasti pari niitinpäätä sisäpuolella paljaana jotka sattuivat sitten kahteen kohtaan kahvassa. Nuokin olisi varmaan korjattavissa, mutta aivan hiomalla niitä ei saa pois ja selluloidi voi tykätä kyttyrää hiomisesta. Se on käännetty haitari eu-näppiksestä ja työn tekijä on liimannut nappulat vähän osan eri linjaan etteivät ole suorassa. Mitähän tuollaisten ongelmien korjaaminen tulisi maksamaan jos vielä laittais täysin uudet diskanttinappulat siihen. Haitari on muuten hienokuntoinen ääniltään ja ulkoisesti ja helpposoittoinen. Voisitko vastata tähän PM:nä, voin lähettää kuvat haitarista sinulle myös. Terv. Aatos
#13
OK, kiitos Viljo, annetaan olla ei se soittamista häiritse :9
#14
Terve,

Olis Titano kysymys, minulla on Titano virtuoso erittäin hyvä-ääninen peli ja toimiva. Pieni epäkohta joka häiritsee :)  Bassopuolen alaosassa on selluloidissa pieni hiushalkeama, se on vain siinä selluloidissa ja ei ole iso, puuosassa ei ole halkeamia sen alla. Voiko tuota selluloidia lämmittää esim. lämpöpuhaltimella halkeaman kohdalta jotta se häipyisi? Vai onko liian vaarallista tuleeko pahempaa jälkeä vain?

Terv. Aatos
#15
Hei,

Olisi myynnissä La Melodiosa TCS casotto, vireessä ja hyvin soiva peli

Katso täältä lisää:

https://www.tori.fi/vi/88216426.htm

Terv. AP, Ylivieska
#17
Hei ja kiitos infoista

Katsoin ja kyselin tuosta Traviatasta,sain myös ääninäytteen Pertulta, äänet oli hyvät mutta hieman lisäkuvissa näkyi pinnoissa kulumia. Eivät tietysti mitään haittaa käytännössä, mutta en tehnyt siitä kuitenkaan kauppaa. Löysin toisen jossa ulkopuoli ja pinnat olivat paremman näköiset ja sain myös oikein kunnon soittotestit siitä joten kauppa syntyi sitten

Tv. Aatos
#18
Hei taas,

Alkoi kiinnostamaan tuo Giulietin Traviata, joten onko tällä forumilla Traviatan käyttäjiä ja jos on mitä mieltä siitä ollaan, plussat ja miinukset.

Näyttäis olevan tarjolla noita muutama, hinnat pyörii välillä 1400-1600e, onko se järkevä hinta tälle haitarille?

Terv. Aatos
#19
Kiitos vinkeistä,


Löysin tällaista kiillotusvahaa paikallisen marketin hyllystä (kuvassa)

Hyvin toimii, ei ole liian hiovaa, ja tulee kiiltävä jälki

Terv. Aatos
#20
Hei,

Olisko vinkkejä mitä liimaa kannattaisi käyttää
Kouvolan casoton diskanttinäppäinten liimaukseen?

Toinen  kysymys, löytyykö noita diskanttinappuloita mistään jotka ovat samanlaisia valkoisia, muutamassa valkoisessa nappulassa näyttää olevan kulumia ja maali tai pinta on osittain kulunut pois.

Ei se soittamista haittaa mutta olis kiva pitohaitari laittaa tuonkin suhteen timmiin

Terv. Aatos