Suomen Harmonikkaliitto

Menu

Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Näytä viestit Menu

Aiheet - Teme

#1
Mikä on mielestäsi paras haitari millä olet soittanut ja perustelut miksi?

Paras millä itse olen soittanut on Paolo Soprani Professional cassotto. Soitin lienee 70-luvun alkupuolelta. Perustelut: soi todella nätisti ja tasapainoisesti ja vähällä ilmalla (erittäin laadukkaat kielet), hyvä näppäintuntuma, sopivan kokoinen ja painoinen meikäläisen syliin.
#2
Harmonikkapöytä / LP Special soittimista
19-02-2022, 17:08:29
Mitähän eroja mahtaa olla saman ikäisissä LP Special Saturnus, Virtuoso ja Stardust hanureissa? Vai onko muuta eroa kuin ulkonäkö. Jonkun vanhan Lasse Pihlajamaan esitteen löysin, mutta siinä ei ollut kerrottu tarkemmin, kaikkissa oli sama teksti:
"15x7 rekist., korkeus 47 cm, paino 12,1 kg. Diskantti 4-, basso 5-äänikertainen. Diskantissa MUTE-äänenmuodostin. 46 diskantti- ja 120 bassoääntä. Huom! Käsintehdyt kielet."
#3
Harmonikkapöytä / LP Super King
04-02-2022, 09:50:37
Lasse Pihlajamaan 70-vuotis synttärivuoden kunniaksi, 1986, julkistettiin LP Special Super King casotto. Mainoksessa kehutaan että vuosia suunniteltu ja testattu ja mm. soinnillisilta ominaisuuksiltaan korkealuokkainen ja erittäin kevyt.

En ole koskaan itse kyseistä mallia soittanut. Onko millainen soinniltaan? Mitä mainoksessa mainittu uusi matalien äänikertojen kielilaattarakenne tarkoittaa?

Liitteen mainos taitaa näkyä vain kirjautuneille.

You cannot view this attachment.
#4
Lueskelin vanhoja Hanuri-lehtiä ja numerossa 4/84 oli juttua herra George de Godzinzkystä.

Häneltä kysyttiin kuka on hänen mielestään kautta aikain paras suomalainen harmonikkataiteilija. Godzinzky ei sanonut yhtä vaan luetteli useita ja sanoi että jokaisella oli oma erityispiirteensä ja vahvuutensa. Jutussa pisti silmään kohta missä Godzinzky ylisti Lasse Pihlajamaata: "hän on suuri virtuoosi, jonka tekniikan voi sanoa kymmenkertaisesti ylittävän esim. Vesterisen tekniikan".

Tämä tuli itselleni yllätyksenä, koska olen aina pitänyt Viliä teknisenä taiturina. Olen sen verran nuoremman polven harrastelija, että vanhoja mestareita en Ahvenaista lukuunottamatta ole livenä nähnyt.

Ottakaas kantaa, mikä teidän mielipiteenne on. Tähänhän ei ole yhtä totuutta, vaan mestareista parhaimmalle on varmasti jokaisella omat kriteerinsä.

Mutta tuohon tekniseen taidokkuuteen haluaisin mielipiteitä, jos sitä mestareiden välillä pystyy vertailemaan.

Liitteenä vielä kuvakaappaus ylempänä viitatusta lehtiartikkelista.
#5
Tervehdys,

Muuton yhteydessä viime vuonna hävisi haitari-lehti 2/2020. Jos jollakulla sattuu lojumaan joutilaana niin olisin kiinnostunut.
#6
Onko mitään hyviä vinkkejä toimivista tavoista saada hajut pois haitarin olkaremmeistä? Ei niitä kai oikein pesemään uskalla alkaa, menee nahka pilalle. Remmit siis tavalliset topatut remmit, joissa kangasta ja nahkaa.
#7
Harmonikkapöytä / Windomatic kielipenkit
06-03-2020, 22:48:13
Törmäsin blocketissa Hagströmin myynti-ilmoitukseen missä puhuttiin Windomatic kielipenkeistä. Yritin googlata mutten löytänyt sen paremmin kuvia, kuin tarkentavaa tietoakaan siitä miten nuo eroavat tavallisista kielipenkeistä. Onko tietoa?

Ilmoituksesta kuvakaappaus liitteenä. Toisessa liitteessä kuva vanhasta ruotsalaisesta haitariesitteestä missä myös mainittu 'Windomatic tonstockar'.
#8
Osaako tietäjät kertoa minkä kielivalmistajan kielet on leimattu kuten kuvassa. Onko tuo B, M, K vai mikä lie?

You cannot view this attachment.
#9
Harmonikkapöytä / La Melodiosa R Super
18-10-2019, 08:26:54
Välillä aina törmää La Melodiosa R Super harmonikkoihin, esim. nyt torissa La Melodiosa R Super 130 myytävänä. Tuo lienee Raimo Pihlajamaan mallistoa mikä on vain La Melodiosan tekemä? Onko tuo 130 malli vastaava kuin La Melodiosan oma 130 vai onko teknisiä eroja?

Joskus muistan jonkun sanoneen tai kirjoittaneen jossain että R Superit olisivat poikkeuksellisen laadukkaita, pitääkö paikkansa?
#10
Olen joitakin kertoja kokeillut soittaa sen jälkeen kun on tullut nautittua vettä väkevämpää ja soitosta ei kyllä pruukaa tulla yhtikäs mitään, sormet vaan eivät toimi.

Muusikkopiireissä kuitenkin lienee aika yleistä nauttia alkoholia keikoilla....ja ei, älkää ymmärtäkö väärin, en tällä tarkoita että kaikki nauttivat. Luin Vili Vesterisen elämänkertaa Harmonikan kuningas ja siinäkin mainittiin useammastakin Dallapen soittajasta että olivat joskus lähes kaatokunnossa, mutta soittaminen sujui siitä huolimatta. Vilistäkin oli mainittu, että ennen erästä keikkaa oli ollut pelaamassa biljardia ja oli ottanut reilummin alkoholia turruttaakseen harmituksensa kun ei pelissä pärjännyt. Keikan Vili kuitenkin soitti kuin selvinpäin, vaikka maistissa olikin.

Tekeekö tässäkin harjoitus mestarin, vai olenko vain poikkeustapaus kun soitto maistissa ei onnistu?
#11
Kuulokkeilla soittaessa olisi mukavaa ja kätevää jos pääsisi kuulokkeiden piuhasta eroon. Mulla on ennestään jo bluetooth kuulokkeet ja mietin olisiko haitarin päähän bluetooth lähetintä saatavilla.

Katselin netistä että tämmöisiä bluetooth lähettimiä audio-liitännällä on olemassa. Tämän saisi kiinni digihaitarin audioliitäntään. Ebaystä niitä saa muutamalla eurolla. Onko kellään kokemusta?
#12
Mikä mahtaa olla Pedron Giulietin malli ja minkä ikäinen ko malli on? En aiemmin ole samanlaiseen törmännyt.
#13
Heh, törmäsin sattumalta tämmöiseen virityslaitteeseen
https://youtu.be/t4M0ArjmCAs

Vaikuttaa aika hankalalta käyttää, liikaa liikkuvia osia meikäläisen makuun. Eikä ole ihan edullinenkaan
https://www.dirksprojects.nl/index.php?Lan=english&Page=TuningTable/AKKOtune.php

Onneksi pärjään itse vielä perinteisellä virityspalkeella  ;D
#14
Nuottiteline / Konsta Jylhän Joululaulu
10-12-2018, 22:31:48
Löytyykö keltään otsikon kauniista joululaulusta nuottia? Jos löytyy niin laitatko yv:tä. Kiitos!
#15
Sattuuko kellään olemaan joutilaana Kouvolan hopeahäkki maestron diskanttipuolen kielipenkkejä (4 kpl)?
#16
Kirjoitin jo tuonne myynti-ilmoituskeskusteluunkin aiheesta, mutta kysynpä vielä tässäkin. Kun useammasta paikasta olen kuullut että kouvolan peleissä kokomusta bassopää olisi parempi tai laadukkaampi kuin perinteinen, niin onko tämä vaan urbaanilegenda vai onko jutussa ihan faktapohja. Jos musta on parempi niin mikä siitä tekee paremman?
#17
Harmonikkapöytä / Erikoinen kielipenkki
08-01-2018, 15:11:15
Juutuubia katsellessani törmäsin kielipenkkiin, jossa piccolo-äänikerran korkeimmat äänet ovatkin kielipenkin päällä, kts. kuvakaappaus juutuubi videosta. Onko tämä jonkun tietyn valmistajan 'patentti'? Mitä tällä mahdetaan saavuttaa?
#18
Mitä mieltä Toivo, Viljo, ynnä muut enemmän ja pidemmän aikaa harmonikkojen kanssa puuhastelleet olette, onko eroa onko kieliventtiilinä nahka vai muovi? Hyviä nahkoja kun on vaikea nykyään löytää, saksalaisten käyttämiä muoviventtiilejä taas löytyy. Toivo kehui jossakin toisessa ketjussa nahkoja, joissa on muovi lisänä tuomassa ryhtiä, näitäkin olen nähnyt. Mutta entä pelkät muoviventtiilit? Voiko/kannattaako kielissä olleet vanhat käpristyneet ja huonot kielinahat korvata muovisilla vai onko tähän joku este? Tarkoitan siis että jos halutaan tehdä huoltoa niinkuin on asianmukaista ja kuuluu tehdä eikä vaan silmänlumeeksi. Asia tuli mieleen kun kaveri pyysi tarkastamaan ostamaansa huollettua soitinta. Se soi kaikin puolin ihan nätisti, yllätyin vaan kun avasin ja osassa kielistä oli nahkaventtiilit ja osaan oli vaihdettu muoviventtiilit (niitä oli siis sikin sokin, tosin ei sentään sekoitettu niin että samassa kielessä olisi ollut toisella puolen nahka ja toisella puolen muovi). Eroa en ainakaan itse osannut äänessä sanoa, mutta ihmetytti vaan. Minulla on ollut semmoinen käsitys että niitä ei pidä keskenään sekoittaa vaan käytetään jompia kumpia ja itse olen myös näin toiminut kun omia pelejä olen laitellut. Jostain olen kuullut myös, että jos alunperin on ollut nahkaventtiilit, niin jatkossakin pitäisi laittaa nahkat ja vastaava juttu muoviventtiilien kanssa. Onko näin ja jos niin miksi?
#19
Sattuuko kenelläkään olemaan ylimääräisenä Harmonikka Oy Kouvola 1932-1982 50-vuotishistoriikkia?
#20
Kävikö kukaan foorumilaisista paikalla? Oliko paljon tavaraa ja aarteita? Millainen hinnoittelu? Olisi kovasti kiinnostanut vaikka ihan mielenkiinnosta käydä paikan päällä muttei mahtunut omaan aikatauluun.