Suomen Harmonikkaliitto

Menu

Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Näytä viestit Menu

Aiheet - Hannu S

#1
Nuottiteline / Nuottipyynnöt
04-03-2018, 17:34:40
Kun hakee jotain nuottia ja toivoo jonkun jäsenen auttavan asiassa, niin eikö olisi kohtuullista laittaa nimensä ja sähköpostiosoittee.sa viestii. On turha kuvitella, että kukaan viitsii marioniteille mitään lähetellä ja vielä surkuhupaisempaa on kuvitella, että nuotteja tulisi ilman sähköpostiosoitetta. Tv Hannu Suutari
#2
Harmonikkapöytä / Viipurin sarvimalli
08-08-2017, 17:50:38
Hei, yksi soittimistani on tuollainen Viipurin Sarvimalli ilman sarvia. Se on kunnostamaton, joten ajattelin aloittaa pikkuhiljaa sen kunnostuksen - ei siis paria pikkuvikaa vaille virheetön niinkuin ne kaikki myynti-ilmoituksissa yleensä olevat. Vaatii työtä. Palkeetkin vuotaa ....
Osaako joku arvioida valmistusvuotta, kun bassorunkoon on leimattu nro 30? Voisiko olla vuodelta -37?
Toinen kysymys koskee noita kieliä. Mitkä kielet siinä voisi olla? Mielestäni valssi kielet soivat erityisen kauniisti, sillai tosi pehmeästi heläkästi ja herkästi ihan tuollaisenaan kunnostamattomina - ei sius mikään sirkkeli. Tulee vähän Vesterisen soundi mieleen. Juuri siitä syystä haluaisinkin soittimen kunnostaa. Voisiko kielet olla Dixin kielet? Ne on kyllä käsin stanssattu ja bassokielissä on se kulmaviiva muttei diskanttikielissä. Kielilaatat on ruuvattu kiinni.
Jos saisin sen siistiin kuntoon, niin voisi harkita esim jos Viljo voisi sitten tehdä loput - kunhan on rahat siihen hommaan. Niin ja vielä lisäksi: tuo diskanttihäkin kangas tuskin lienee alkuperäinen, minkähän värinen kangas lienee alkuperäinen?. Tv, Hannu
#3
Nuottiteline / Nuotit järjestykseen
02-03-2016, 11:51:10
Kuinka monelle on tuttua käyttää tuhottomasti aikaa nuotin etsimiseen. Onhan se jossain, kunhan vain löytäisin? Ajattelin tehdä itselleni tuollainen nuotistotietokannan, mistä löytyy heti onko nuottia, mikä nuotti, missä muodossa ja mistä löytyy. Menee varmaankin aikaa, kun kaikki on tietokantaan syötetty, mutta pikkuhiljaa...... TV, hannu
#4
Harmonikkapöytä / Matti Luukinen
08-02-2016, 23:29:18
Todella mielenkiintoinen, kannattaa katsoa. Hienoa, että tällainen video on tehty:

https://www.youtube.com/watch?v=RRqnuDkhv10&feature=share
#5
Nuottiteline / Sinisen taivaan sateenkaari
11-01-2016, 09:22:18
Löytyisikö soittajilta nuottia Timo Kososen sävelmään (mm. esitt. Janne Tulkki) Sinisen taivaan sateenkaari. Olisin kovasti kiitollinen, jos sen jostain saisin. Lupasin kaverille säestää kappaleen. Nuotti helpottaisi. Tv, hannu Suutari, [email protected]
#6
Sattuisiko kenelläkään olemaan nuottia Mutkattomien valssiin "Taas kukkivat tuomet"? Olisin kovasti kiitollinen, jos joltain löytyisi. Tv, Hannu Suutari, [email protected]
#7
Tervehdys kaikille pitkästä aikaa,
Varmaan on vuosi vierähtänyt, kun olen viimeksi ollut täällä. Noista Kouvolan sarjanumeroinneista on ollut kirjoittelua täällä, mutten nyt löytänyt.
Alkupään hopeahäkin numerointihan jatkaa kultahäkin numerointia. Niissä kuitenkin on numerosarjan edessä 0 ja jokin kaksi numeroinen luku esim 0o715117, kuten minulla. Sama 071 on myös diskanttikielirungoissa, eli silloinhan tuo 71 täytyisi viitata kielisarjan numeroon? Tällä voi tarkistaa ovatko soittimen kielet alkuperäiset?

Tv Hannu
#8
Hei tietäisikö joku tarkemmin Pentti Taskulasta ja hänen harmonikkatuotannostaan ja muusta toiminnasta. Milloin hän valmisti soittimia ja mikä osuus soittimissa oli omaa valmistetta. Harjoittiko Pentti Taskula myös harmonikan huolto- ja korjaustoimintaa? Hän toimi mm Helsingissä Vuorikatu 4:ssä. Oliko hänellä siellä harmonikan huoltoa, valmistusta vai molempia? Valmistiko Taskula itse kielipenkit soittimiinsa vai käyttikö valmiita?

Kiitos jo etukäteen kaikesta tiedosta, mitä voitte asiasta kertoa. / Hannu
#9
Historiankirjat / Soitin harvinaisuuksia
13-11-2013, 13:40:38
Tuossapa mielenkiintoinen suomalainen sointinharvinaisuus. A E Periviita, Tampere, Suomi. Olisiko 30-luvulta? 4-äk, 51 cm korkeus, 8,8 kg, äänet 48/120. Periviidan harmonikan kuvaa ei ole vielä galleriassa. Yritystiedoista löytyy Soitin Keskus Harmonikka om A E Periviita, yksityinen elinkeinonharjoittaja, toiminut 31.7.1981 saakka. Liekö kyse samasta henkilöstä ja onko soitin Periviidan itsensä valmistama? Löytyy myös Osto- ja Myyntiliike Harmonikka am Anna Maria Periviita, toiminut 19.7.1038 saakka. Liekö tekemistä keskenään ja oheisen soittimen kanssa?
#10
Nuottiteline / Love Smiles Pietro Frosini
30-09-2013, 13:42:06
Löytyisikö alkuperäistä Pietro Frosinin nuottia tuohon Love Smiles eli Ilta Välimerellä. Onko "pietrodeirolla" nuottia. Haluaisin ostaa alkuperäisen. Kopiokin käy, jos joku viitsii sellaisen lähettää. Itselläni on kyllä Suuri Harmonikkakirja, missä on nuotti, mutta siinä alku ja loppu - ehkä muutoinkin - poikkeaa alkuperäisestä. Tai siis en tiedä etsinkö alkuperäistä ja Suuren harmonikkakirjan nuotti saattaakin olla alkuperäinen, en tiedä. Mutta sellaista nuottia tai sovitusta kuten esim Lasse Pihlajamaa, Taito Vainio ovat soittaneet. Youtubessa mm Tero Päivärinta soittaa sen hienosti, eli juuri noin kuin Tero Päivärinta sen esittää.
#11
Jatketaan tuota visailua. Mistä kisoista kyse, milloin, missä, kuka voitti ja ketä soittajia on kuvassa? No soittajien tunnistaminen ei liene kovin vaikeaa, kun lukee hanurista, mutta on siinä pari vaikeammin tunnistettavaakin.  ;)

Ai niin, Toivo T, anna muiden vastata ensin, kun taitaa olla sinulle liian helppo.
#12
Alla oleva kirjoitus on Lars Ek:n ja olen modilifioinut teksitiä koskemaan meitä täällä Suomessa.tv Hannu Suutari

An accordions Defense

Everything, that happens on the Tellus speed a purpose. Nothing happens by chance. Plus and minus, good and evil, Gin and Jang combine to create what we call development. All genres are included in this, so even the accordion.

In Finland, the Finnish domestic accordion music is raped by the Russian accordion repertoire. Instead of developing our own Finnish music, we take by... lack of wisdom the Russian music and repertoire with deep bass. It sounds better with Russian music. In the Finland home the folk music is still strong with Finnish accordion music.

Outside most of the Finnish liquor are poor Russians and Rapes game play his accordion with begging hands and eyes. More and more Russians with the title of professor come to Scandinavia. Accordion teachers have a Russian model which stops up the indigenous folk music. Who will win in this cultural exchange? Have the communism failed politically, to get a foot hold in the ordinary honest people who play the accordion?

Is it lack of wisdom or shortcut to success? It is difficult to learn to play the accordion, several systems available which complicates the picture of an instrument. Today we take advantage of the technological developments that are trying to give the accordion a new identity. Via computers and midi system distorted the instrument to the one-man orchestra with many instruments sounded by a key pressure. Calling this accordion is misleading and false advertising. The heart of the accordion is the metal parts that vibrate with the emotional frequencies. There we can choose between tremolo and straight tune atmosphere. The tone is strong and attracts attention.

We can influence the power of the tune expressed through the bellows and the sensitivity via fingertip. Any changes to the instrument from the origin of innovation are industrial forces that want to increase sales of our ignorance.
All other classic instrument will never change because the practitioners are wise and proud. They changes to the repertoire to adapt the time-to-instrument.
We all that still play and enjoy the authentic accordion music should be proud that we can in trust administer the gift that we inherited from our kinsfolk.
Stand up for the authenticity of the accordion, say no to any move and let the future children to enjoy an authentic-sounding accordion.

With love for the Finnish accordion music Hannu Suutari.
#13
Hei Toivo, Viljo ja kaikki jotka soittimia korjailee,

Kuka tietäisi voiko mitenkään bassokoneiston akseleita uudelleen käsitellä, että saisi jäykkyyden palautumaan. Purin Kouvolan H-mallin hanurin nro 1394 bassokoneiston, missä kaikki läpät eivät toimineet. Soitin olisi muutoin erittäin hyväkuntoinen. Syyksi paljastui, että muutamat bassokoneiston akseleista ovat menettäneet kovuutensa ja vääntyvät akselinsa ympäri, jolloin kielestä kaukana oleva näppäin ei enää avaa läppää. Tiedättekö voiko akselia jollaikin tapaa kylmämuokata tai karaista, jolloin jäykkyyden saisi palautumaan vai onko ainoa vaihtoehto löytää jostain kunnossa olevat akselit? Liitteenä kuva koneistosta. Kiitos vastauksistanne jo etukäteen.  Tv, Hannu S
#14
Nuottiteline / Kaunein ruusu
27-04-2011, 10:03:29
Hei olisiko jollain tallessa nuottia sellaiseen valssiin kuin "Kaunein Ruusu". En ole edes nimestä varma enkä tiedä tekijää tai esittäjää, mutta sanat alkavat jotenkin tähän tapaan: "Korven kätköissä mökki on pien..... asuu neitonen siel yksinään metsän lintuset vain seuranaan...."
Se on vanha haikea perinteinen suomalainen valssi ja jostain syystä alkoi pääkopassa soimaan, joten täytynee opetella soittamaan. Osaan sen muistista melkolailla, kun isäni soitteli aikoinaan F-mollista, mutta pitäisi saada nuotit jostain.

Tv, C-Griff
#15
Olin viikonloppuna Kajaanin harmonikkakerhon järjestämällä harmonikankorjauskurssilla. Opettajana toimi Kari Ahvenainen. Kurssi oli 2-osainen. Ensimmäinen osa oli syksyllä ja nyt oli toinen osa. Oli todella hyvä kurssi. Ei kurssin tarkoituksena ollut tehdä meistä kotisoittajista mitään harmonikan korjaajia, mutta paljon kurssi antoi. Lämmin kiitos kurssista Kajaanin Harmonikka kerholle ja opettajalle Kari Ahvenaiselle.

Kurssilla käytiin valaisevasti läpi soittimen rakenne, normaali huolto, ylläpito, käyttö ja peruskorjauksia mitä itse voi tehdä ja kuinka ne pitää tehdä. Kurssi antoi hyvät eväät siihen miten voi etsiä mahdollisen vian soittimessa. Minkä jälkeen on helppo päättää mitä itse voi tehdä ja milloin homma kannattaa jättää ammatti-ihmisille. Tärkeä oppi oli se, että jos itse ryhtyy jotain tekemään, niin ymmärtää korjausmenetelmät, tekniikat, materiaalit yms., jottei ainakaan mene pilaaman soitinta virheellisillä korjauksilla. Yleensäkin kuinka kannattaa toimia, että edes saa soittimen takaisin kasaan, jos sen lähtee purkamaan. Harmonikan virittämisestä saatiin myös hyvä katsaus.

Purimme soittimet, puhdistimme ne ja teimme joitain pieniä kunnostuksia. Tänä viikonloppuna purimme bassokoneiston ja basso- ja diskanttirekisterit, puhdistimme ne ja kokosimme kasaan ja vieläpä onnistuneesti.

On hieno homma, että tällainen mahdollisuus tarjoutui.
#16
Hei. Kuka osaa sanoa onko Bugarin näppäimien kiinnitys ruuvikannalla, liimalla vai miten. Minulla on Bugari Gold Serie Cassotto ja olen miettinyt näppäinten muuttamista koko valkoisiksi, kun soitin on valkoinen. Jotenkin perinteinen musta-valkoinen näppäimistö tuntuisi kaipaavan vaihtelua. En ole raskinut lähteä pyörittelemään tai muutoin väkisin irti repimään näppäintä. Tiedättekö mistä saisi hankittua valkoiset näppäimet Bugariin tai sellaiset missä olisi vaikka pieni helmi valkoisessa näppäimessä. Onkohan ne kovin arvokkaita ja mahtanevatko pysyä kiinni? Tai onko siinä mitään järkeä koko hommassa?

Olen katsellut esim Tampereen musiikin kotisivuilla koko mustaa samanlaista soitinta ja minusta se on tosi nätti peli. Tekisi mieli vaihtaakin, muttei mahda kannattaa, kun minulla on midi valmiina eikä samanlaiseen vaihtamisessa taida olla mitään järkeä varsinkaan, kun vastikään Ahvenaisen Kari viritti soittimen ja se kaikin puolin hyvässä kunnossa ja vähän soitettu.  

Että, jos näppäinten vaihdolla hieman tuunaisi soitinta?
#17
Näin youtubessa muutaman videon pätkän, missä Pietarissa pidetyssä konsertissa soitti venäläinen Timbre Russian Accordion harmonikkakvartetti. En ole aiemmin nähnyt moisia soittimia kuin heillä oli. Isokokoisen harmonikan basso ja palkeet olivat vain puolet harmonikan korkeudesta ja yläosassa basson päällä oli joku "laatikko" ja jossain mallissa ei ollut bassoa ollenkaan. Kuka osaa kertoa mistä harmonikoista on oikein kysymys.

Laittaisin kuvan, mutten pääse koneeltani youtubeen. Varmaan löytyy hakusanalla "Timbre russian accordion". On muuten katsomisen arvoinen esitys.

Siinäpä olisi Viljolle erikoisia soittimia Galleriaan, jos vain sais kuvia jostain ja tietäisi valmistajan.
#18
Tehdäänkö tällainen pieni äänestys. Sanokaa kukin mielipiteenne kysymykseen aito vai väärennös. Kyseessä on siis liitteenä oleva kuva. Kuva on kyllä aito, mutta onko soitin. Kuvan hanuri ei ole  Suomessa, eikä myöskään myytävänä.

Kuten tiedämme (tai olemme jostain näin lukeneet):
1. Vesterinen soitti B-järjestelmää
2. Lievosen Akin ideasta alettiin tekemään myös mustia hanureita Viipurin tehtaalla ja ensimmäinen niistä tehtiin Vesteriselle
3. Hanurin valmistajat käyttivät Vesteristä mainosmannekiineinaan, josta Vesterinen sai usein palkkioksi mm. uuden hanurin itselleen. (Kait tästä johtuen puhutaan paljon, että Vesterinen soitti myös C-järjestelmää, esim Pihlajamaan mukaan hän soitti vain B-järjestelmällä)
4. Onko Viipurin tehdas tehnyt mainosmielessä Mustan Kravatin Vesterisen nimellä kuvausta varten? Jos joku on nähnyt tällaisen mainoksen, olisi hyvä tietää.
5. Onko hanuriin vain jälkeenpäin lisätty vesterisen nimi, mikä olisi kaikkea muuta kunnioitettava teko.
6. Onko järjestelmä vaihdettu jälkeenpäin B:stä C:hen?

Toivottavasti mahd. moni sanoo mielipiteensä. Klikkaa kuvaa, niin saat sen suuremmaksi.