Suomen Harmonikkaliitto

Tunnistustehtävä

Aloittaja pietrodeiro, 28-12-2011, 09:36:22

« edellinen - seuraava »

pietrodeiro

Ohessa  pohdittavaksi eräs varastoista löytynyt valokuva. Olisiko tietoa kuvan soitinmalleista sekä niiden  taitajista, alarivin keskusta on tietenkin tuttua mutta entä muut? Kuvan ajankohtaa ja paikkaa voisi myös kommentoida.

ftamt

#1
Valokuva on Aseveli-illan konsertista Messuhallissa syksyllä 1944. Illassa soitettiin mm. George de Godzinskyn sovituksina Säkkijärven polkka ja Kesäillan valssi.
Takarivissä vasemmalta: A.Groppi,Toivo Äijälä,Toivo Valsten,?,Matti Viljanen,Pauli Salonen ja Angelo Busi
Keskirivissä vasemmalta: Leo Piikki,Sarenius,Eino Rauvala,Toivo Lampen,Aarre Liukkunen, Aaro Ahto ja Backman
Eturivissä vasemmalta: Helge Pahlman,Kullervo Linna,Onni Laihanen,George de Godzinsky, Viljo Vesterinen,Anatol Lybimoff ja Jahrl Lund
(Tiedot olen saanut aikoinaan Jahrl Lundilta.)
Toivo

ftamt

Terve!
Kiinnostavia kuvia, joista voisi löytyä jotakin tulevaan harmonikkakirjaan. Meidän pitäisi tavata jossakin vaiheessa ja ehkä sitten skannata parhaista kopiot. Itselläni on kopiotuna
sekä alkuperäisinä paljon harmonikkakuvia, joten voisimme täydentää kumpikin kokoel-
miamme. Myös muut vanhojen kuvien omistajat voisivat ottaa yhteytta sähköpostilla
[email protected]. Viljo on myös näistä kiinnostunut ja voisin toimittaa ku-
via myös hänelle ja muille kirjan tekijöille samaa aineistoa. Sen voi kyllä jo sanoa,että
kuvista ei ole puutetta, mutta ei lisä pahaa tee.
Toivo

Viljo

Korjaan Toivoa sen verran, että tiettyjen aikakausien osalta kuvista ei ole puutetta. Sen sijaan esim. Kouvolan tehtaan osalta 40-60 luvut ovat pitkälti pimennossa. Toki siis yleistietoa on, mutta tarkkaa yksityiskohtaista tietoa ei niinkään. Täällä tiedonpuute johtuu siitä, kun yritys muutti uusiin toimitiloihin, niin vanhaa tavaraa heitettiin surutta kaatopaikalle. Nyt siis ollaan pitkälti yksityisien ihmisien varassa.
Otsa kurttuun ja kädet hanuriin!

ftamt

Menee täysin arvauksen puolelle. Kolme tunnetuinta Cooperativa-miestä olivat Viljo Vesterinen, Paavo Raivonen ja Martti Jäppilä. Vesterisen voi heti pudottaa eri järjestelmän takia pois. Veikkaan Raivosta, vaikka pieleen meni. Jollakin nimellä arvausleikki kuitenkin täytyy aloittaa.
Toivo