19-09-2021, 06:04:40

Uutiset:

31.7.2021 - Vapaalehdykän foorumi päivitetty uusimpaan versioon. Kirjautumisessa on ilmennyt ongelmia. Pääset kirjautumaan sivustolle vapaalehdykka.net/forum/index.php?action=login


Suomen Harmonikkaliitto

Suomen Soitin ?

Aloittaja Seppo, 15-11-2013, 20:38:28

« edellinen - seuraava »

Tommi87

Kävin muuten testaamassa Suomen soitinta. Kuulin, että yhdellä miehellä on sellainen. Tosiaan se soi ihan niinkuin muutkin sen ikäiset 40-luvun pelit eikä koneistossa tuntunut olevan mitenkään ihmeellisesti klappia. Nahkavikoja tuntu olevan paljon joka häiritsi soittamista. Näin loppupäätelmänä jäi ihan hyvät fiilikset kyseisestä merkistä. Malli taisi olla Olympia. Tai samanlainen kuin armeijahepulla youtuubissa. Vielä olisi mukava päästä haitarin sisuskaluja katsomaan.

ftamt

Lainaus käyttäjältä: pietrodeiro - 22-11-2018, 22:28:02
Muistelin että minulla olisi pari tuollaista Suomen Soittimen projektiaihiota vielä jäljellä. Ja että jätin ne aikoinaan odottamaan tulevia eläkepäiviä sekä mahdollista "kunnostusinspiraatiota" nimenomaan siksi, että niissä on erittäin hyvät kielet ja mainiot sota-ajan valssisoundit.

Löysin toisen eräästä laukusta joten pitääpä tutkia jossain välissä noiden kielipenkkien mitat sekä reikäjako ja katsoa miten paljon ne eroavat vastaavan ajan Viipurin tai Kouvolan vehkeistä. Tosin mielestäni tämä oheisein kuvan vehje näyttää kyllä sellaiselta että siinä olisi ainesta kelvolliseksi soittimeksi ihan omin eväinkin.

Näyttää niin hyväkuntoiselta, että kannattaa tehdä hyvä soittopeli.
Toivo