14-05-2021, 22:23:57

Uutiset:

1.11.2020 - Vapaalehdykän foorumi päivitetty uusimpaan versioon. Mikäli havaitset ongelmia, ole yhteydessä ylläpitoon.


Suomen Harmonikkaliitto

Onni Laihanen 100-vuotta

Aloittaja Giulietti, 27-05-2016, 02:00:47

« edellinen - seuraava »

Hermanni

Onni ja Laihasen hanurit,
Nyt alkaa 100-v juhlavuosi kääntyä ilta-auringon puolelle. Mutta, me muistamme kuitenkin hänet erilaisena soittajana. Oma oli hänellä soittotyyli ja sen kyllä tallenteista tarkkakorvainen erottaa.
Mutta oliko soittimilla joku rooli? Kaivoin "netistä" kaikki Onnin haitarikuvat ja niistä otos liitteenä. Onnihan oli uskollinen Kouvolan tehtaan soittimille. Kysymys laitetaan asiantuntijoille liityen kuvaan 4.
Siinä on Kouvolan Scandalli, mutta tuo haitarin maskissa oleva teksti on erilailla (palkeen suunnassa)  eikä niin kuin myöhemmissä soittimissa.
Valitettavasti vain neljä kuvaa oli mahdollista laittaa tähän liitteeksi, mutta lisää tulee myöhemmin.


T,Hermanni

ftamt

Onni vei mennessään tuon Scandalli-mallin Amerikkaan ja tiettävästi se on siellä vieläkin. Tällä Scandallilla hän teki viimeiset 12 levytystä New Yorkissa vuonna 1947. Neljää Onnin peliä olen saanut pitää käsissäni. Tuo kuvan 1 kravatti on vieläkin loistokunnossa, kuin tehtaasta tullut. Laihasmalli on vähän käytetympi. Onnilla oli kolme kravattia, joista 2 on tiedossa. Onnin viimeinen Kuningasmalli on nyt Suomessa.
Toivo

Hermanni

Eilen (6.9.) tuli TV:stä ohjelma, jossa kerrotaan Amerikan suomalaisista.  Alkuosassa Onni soittelee NY:n katuvilinässä minuutin verran, ajassa 3:05- 4:14.
https://areena.yle.fi/1-98814

Kappale taitaa olla "Some of these days" ja soitin Kouvolan Scandalli.