19-09-2021, 07:25:48

Uutiset:

31.7.2021 - Vapaalehdykän foorumi päivitetty uusimpaan versioon. Kirjautumisessa on ilmennyt ongelmia. Pääset kirjautumaan sivustolle vapaalehdykka.net/forum/index.php?action=login


Suomen Harmonikkaliitto

Mikä haitari???

Aloittaja lspeiju, 20-06-2017, 19:10:31

« edellinen - seuraava »

lspeiju

Täysin tuntematon haitari! Onko aito ja mikä ja jos aiot niin minkä niminen? Keneltä saa oikean virallinen arvion siitä minkä niminen haitari tää on?

pianohessu

Merkki on Etjud (translitterointi venäjän kielestä), suomeksi Etyd. Ei kai siihen sen virallisempaa ole tarjolla. Jos kuvassa näkyisi enemmän, pystyisi paikallistamaan instrumentin jopa tiettyyn vamistusmaahan, vaikka ei tekstiäkään näkyisi  :)

Laukun sisällä olevista tiedoista saattaa näkyä jopa valmistaja ja valmistusvuosi.

lspeiju

Valitettavasti ei ole laukkua, aikoinaan ostettu ilman laukkua kirpparilta eli valmistusvuosi ja maa ei ole tiedossa.
Sitten kysyisin että minkä arvoinen tämä haitari on? Muuten ok, mutta epävireessä.

ftamt

Tämä kuuluu niihin heikkolaatuisiin venäläisiin turistihaitareihin, joiden arvo on korkeintaan 50 euroa.
Näppäinjärjestelmä ja kolmerivisyys vaikeuttavat tällaisen soittimen myyntiä.
Toivo

pianohessu

Varteenotettava vaihtoehto on se, että opettelet (ellet jo osaakin?) soittamaan tällä. Onhan se melkoinen yllätys kun joku esittelee sinulle vastaavanlaista peliä, otat sen syliisi ja tunnelmoit Koivu -valssin. Sitten ihmetellään että siinähän on venäläinen järjestelmä, miten sinä sen hallitset??? Voit sitten reppavasti tuumata: "Jaa, en minä huomannutkaan, niinpä onkin."

Periskooppi

05-05-2018, 17:08:09 #5 Viimeisin muokkaus: 05-05-2018, 18:40:21 käyttäjältä Periskooppi
Etyd taitaa olla noiden turistihaitareiden parhaasta päästä. Sen saa helposti käännettyä eurooppalaiselle järjestelmälle eli meikäläisittäin kolmelle sisäriville. Vaihtaa vain kahden samankokoisen kielipenkin paikkaa. Näppäinväritys tosin jää ennalleen, koska näppäimet on hitsattu varsiin, ja näppäinten väritunnisteet on jotenkin liimattu tai kiilattu...? Olen joskus purkanut koko diskanttikoneiston atomeiksi ja latonut ne sitten näppäinten värin mukaan oikeaan järjestykseen. Ei kovin suuri homma, koska osia ei ole tehtaalla kauan taivutettu, eli "väärät" osat loksahtavat hyvin paikalleen, kunhan ei vain hukkaa osia.

Toinen vastaavanlaatuinen ja samalla tavalla käännettävissäoleva peli on Melodia, jossa on vieläpä pieni rekisterikoneistokin muistaakseni liuskat penkkeihin asennettuna?

Meillä oli kumpainenkin peli - ihan ok, jos tykkää