19-09-2021, 06:51:16

Uutiset:

31.7.2021 - Vapaalehdykän foorumi päivitetty uusimpaan versioon. Kirjautumisessa on ilmennyt ongelmia. Pääset kirjautumaan sivustolle vapaalehdykka.net/forum/index.php?action=login


Suomen Harmonikkaliitto

Finlandia

Aloittaja kallek, 26-04-2015, 16:47:43

« edellinen - seuraava »

kallek

Tietäisikö joku jotain tällaisen pelin historiasta? Takana lukee "käsintehty". Muita kirjoituksia ei ole-Sisälle en ole kurkannut. Omistajalle oli joku kertonut, että soittimen olisi rakentanut Taskulan entinen työntekijä. Varmaa tietoa ei asiasta ole.

Hannu S

Sanoisin tuota Lasse Pihlajamaan, Piginin valmistamaksi Finlandia-malliksi, johon diskanttikoppa on tehty jälkikäteen.

kallek

Diskanttikoppa tosiaan vaikuttaa jälkeenpäin vähän krouvisti tehdyltä. Ajattelin kyllä että tuo tarina Taskulan entisestä työntekijästä saattaisi pitää paikkansakin. Soitintehtaan loputtuahan työntekijät saivat (vissiin palkkarästeinä?) hanurin kasauspaketteja.

Viljo

Lainaus käyttäjältä: kallek - 29-04-2015, 19:20:37
Soitintehtaan loputtuahan työntekijät saivat (vissiin palkkarästeinä?) hanurin kasauspaketteja.

Mitään tällaista ei ole tullut vastaan minun tutkimuksissani. Konkurssiasiakirjoissakaan ei ole asiasta viitteitä.
Otsa kurttuun ja kädet hanuriin!

kallek

Aha. Joo... taisin ymmärtää väärin. Suomalaisen harmonikan historia, s99: "Pentti oli kirjoittanut kuinka monta harmonikan kasaussarjaa kukin työntekijä saa. Mitä nyt oli työntekijöille velkaa". Ei tosiaan sanota, että niitä olisi oikeasti jaettu. Ja mitä niillä "kasaussarjoilla" sitten tarkoitettiinkin...

Viljo

Vai ymmärsinkö minä väärin? Katsos kun Soitintehdas viittaa Soitin-Tehdas-Yhtiöön eli Viipurin tehtaaseen. Taskulan osalta tutkimustyön teki Rauno. Eli mitä sanoin aikaisemmin, niin viittaan Kukkola & Kumppanit asiakirjoihin.
Otsa kurttuun ja kädet hanuriin!

waltsu

Sanoisinpa kuten C Griff tuolla aiemmin, että Piginin tuotteita tuo soitin on.
Taskulaan liittyen on sanottava, että ei ole harmonikalla kultaa vuoltu Suomessa ns. harmonikan kultavuosinakaan. Ehkäpä musikaalisen Taskulan kantavana voimana soittimia tehdessä on ollut enempi kiintymys harmonikkaan ja sillä soitettavaan musiikkiin, kuin ekonomiset kriteerit? Lopputulos oli liian mollivoittoinen. Valitettavasti.

kallek

02-05-2015, 14:05:33 #7 Viimeisin muokkaus: 02-05-2015, 18:13:19 käyttäjältä kallek
Toi "kasintehty" -teksti vähän mietiyttää... Tehdastekoisessa sitä tuskinpa olisi. Tietenkin sen on voinut joku jälkikäteenkin lisätä. Mutta mikä funktio sillä olisi? Arvon keinotekoinen nosto? Ainakaan viimeisessä kaupassa sitä ei ole hyväksikäytetty. Peli kun ei kuulemma montaa saturaista maksanut. Pitäisi varmaan päästä haastatelemaan henkilöä, jolta tuo "tieto" alunperin on tullut. Ja ehkä pitäisi myös päästä kurkkaamaan sisälle...
Mun pitäisi kyllä pitää kiirutta. Voipi aika käydä vähiin...(soittimen omistaja on vähän huonossa kunnossa)

Marko

Fontti ja työtapa viittaisi hyvinki Piginin tuotantoon.

kallek

Olisiko kellään kuvia siitä Pihlajamaan Finlandiasta, jotta voisi vertailla?

kallek

Näyttää tämä Finlandia olevan tuolla galleriassa Pigninin tuotteena. Onkohan alkuperästä tullut jotain lisätietoa, vai onko näiden keskustelujen tulokset riittävän vakuuttavia? Se "käsintehty" vieläkin ihmetyttää...

Viljo

05-01-2020, 21:30:06 #11 Viimeisin muokkaus: 05-01-2020, 21:55:16 käyttäjältä Viljo
Kyllä nuo gallerian tiedot perustuu todettuihin asioihin. Tässä Finlandian ja Piginin yhdistämisessä taisi yhtenevää olla valnistajan logo. Ei tämän haitarin kohdalla, mutta muissa yhteyksissä.

Tuohon käsintehty en laittaisi liikaa painoarvoa. Sillä korostetaan kahta asiaa. Ensinnäkin sillä erotetaan hyvin ja kalliit harmonikat halvoista "tusinahaitareista", vaikka yhtälailla kummassakin tuotantotavassa käytetään koneita. Toinen: suomenkielinen laatta on vaan markkinointikohdennusta suomalaisille.
Otsa kurttuun ja kädet hanuriin!