Suomen Harmonikkaliitto

Menu

Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Näytä viestit Menu

Viestit - kallek

#1
ZeroZette -nimellä on tehty Giulietin harmonikkoja. Itse myin muutama vuosi sitten 4-äänikertaisen virheettömän ZeroZetten hintaan 600€. Tosin eurooppalaisella näppäimistöllä. Pudottanee jonkin verran hintaa Suomessa. Tuo kuvassa oleva näkyy olevan 3-äänikertainen.
#2
Postilaatikko / Vs: Gallerian tiedot.
16-08-2021, 16:47:22
No mukava kumminkin tietää, ettei vika oo omassa koneessa. :)
#3
Harmonikkapöytä / Vs: Nimilaatat
15-08-2021, 11:19:26
Esim tämän (galleria model 611) nimiteksti on tehty uusiksi ko. menetelmällä.
#4
Postilaatikko / Gallerian tiedot.
15-08-2021, 11:05:15
Onkohan syy selaimessani, vai missä? Kävin galleriassa katsomassa useita soittimia. Monista puuttuivat tiedot (paino, äänikerrat ym.) Riveillä näkyi vaan kaksoispisteet. Ja aikaisemmin siellä on ne olleet. Esim. vissiin kaikki viisiriviset Excelsiorit.
#5
Harmonikkapöytä / Vs: Nimilaatat
12-08-2021, 09:04:15
Olen pyynnöstä tehnyt muutaman tekstin harmonikan pintaan: Kirjoitin tekstin wordillä, sopivalla fontilla. Tulostin paperille ja leikkasin skalpiveitsellä sapluunaksi. Sitten maitoliimalla (ei valmisteta enää), tai vastaavalla sapluuna kiinni pintaan. Sitten hopea- tai kultahileellä (löytyy vaikka cittareista) täyttää sapluunan. Hileen kuivuttua sapluuna pois.
#6
Kolmirivisellä olen nykyisen soittotaitoni opetellut. Nykyään käytössä 5-rivinen Kouvola. Tosin eurooppalaisella näppäimistöllä. Joten soitan nyt neljällä rivillä. Voi soittaa samalla sormituksella suomalaista järjestelmää. Kyllä yhdestäkin apurivistä on iso apu. Ei tarvitse niin paljon loikkia nöppäinten "yli".
#7
Kyllä monessa harmonikalle tarkoitetulle nuotissa on myös sormitusmerkinnät. Hae vaikka kirjastosta Ahvenaisen nuotteja.
#8
Nuottiteline / Vs: Tico Tico
23-01-2021, 09:47:10
Mulla on muutama sovitus (mm. Könösen). Ne kyllä löytyy ihan paikkakunnan kirjastosta, eli ei niitä kauheasti tarvitse haeskella.
#9
Luin joskus Kouvolan historiikin. Muistaaksen homma meni niin, että viimeiset kultahäkit ja ensimmäiset hopeahäkit olivat periaatteessa sama haitari. Tehdas vaan sai uusia koneita, joten hopeahäkkiin saatiin tehtyä näppäinkoneisto tarkemmilla välyksillä. Joku voi korjata, jos muistan väärin...
#10
Veikko Ahvenainen soitti Säkkijärven polkan Kiinassa. Siellä hämmästeltiin, kun Suomessakin tunnettiin tämä kiinalainen kansansävelmä.
#11
Ihan vaan pikku kysymys...
Jätettiinkö tuossa gallerian uusimisen yhteydessä tarkoituksella osa kuvista pois?
Lähettämistäni kuvista (Frontalini, ZeroSette, Finlandia, Excelsior) siellä on vain tuo vähän keskustelua herättänyt Finlandia.
Ei sillä, että ne sielä pitäisi olla, mutta ihan mielenkinnosta kyselen...
#12
Kirjastosta.
#13
Historiankirjat / Vs: Finlandia
05-01-2020, 18:58:28
Näyttää tämä Finlandia olevan tuolla galleriassa Pigninin tuotteena. Onkohan alkuperästä tullut jotain lisätietoa, vai onko näiden keskustelujen tulokset riittävän vakuuttavia? Se "käsintehty" vieläkin ihmetyttää...
#14
Lainaus käyttäjältä: pianohessu - 18-07-2019, 05:17:08
Lainaus käyttäjältä: kallek - 17-07-2019, 19:11:36
Tuohon Sr. Memberin kommenttiin sen verran tarkennusta: Jos tosiaan haluaa halvan haitarin, niin muutamalla kympillä (ite olen saanut pari ilmaiseksikin) saa venäläisen kolmerivisen. Näppäimistön saa vaihdettua vartissa "oikeakätiseksi" , kunhan ei välitä näppäinten väristä.

Aika pikainen järjestelmän vaihto?

Joo. Vaihtaa vaan reunimmaiset penkit keskenään. Toisesta pitää yleensä katkaista pieni pätkä päästä pois, että saa aukot kohdilleen.
#15
Tuohon Sr. Memberin kommenttiin sen verran tarkennusta: Jos tosiaan haluaa halvan haitarin, niin muutamalla kympillä (ite olen saanut pari ilmaiseksikin) saa venäläisen kolmerivisen. Näppäimistön saa vaihdettua vartissa "oikeakätiseksi" , kunhan ei välitä näppäinten väristä.
#16
Eka päivä tehty hiiritöitä vasurilla. Kyllä se aika hyvin sujuu. Mä kun kirjoitankin molemmilla käsillä. (Jos on kaksi kynää, niin joskus yhtä aikaakin :) )
#17
No toi saattaiski olla hyvä idea! Vaihtaa hiiri vasempaan käteen. Näin vielä kun sitä käyttää ihan jatkuvasti töissäkin. Töissä on sentään rannetuki, mutta kotona ei oo semmostakaan.
#18
Noo, soittotauko ei varmaankaan auta. On harjoittelu jääny ihan luvattoman vähiin. Eikä varmaankaan mitään tulehdustakaan oo. Kyllä hitaampia kappaleita voipi soitella vaikka kuinka kauan. Vaiva tulee vaan tosi vikkelien kappaleiden soitosta.
Kyllä se jonniinlaista lihasjäykkyytä on. Voimistelemalla varmaankin, tai toivottavasti,  korjaantuu. Kiitos vinkeistä!
#19
Kiitos jumppaneuvoista. Noita edellisiä neuvoja vähän eppäilen, kun oon sentään yli 40 vuotta soitellu, ja vaiva on tullu vasta ihan viime vuosina.
Kait se ikäki jotain tekee...
#20
Enpä oikeen usko. Ei tarvitse edes soittaa. Jos roikotan kättä ihan vapaasti ja liikutan sormiani nopeasti jonkin aikaa, sama tulos. Jonkinlaista lihasten jäykkyyttä käsittääkseni.