Suomen Harmonikkaliitto

Menu

Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Näytä viestit Menu

Viestit - Dragspel

#201
Harmonikkapöytä / Vs: Hanureiden kielet
06-03-2009, 16:11:13
unique ainoa, ainutlaatuinen, ainutkertainen, uniikki, erikoinen.

unique construction erikoinen rakenne.

unique feature luonteenomainen ominaisuus.

unique hue perusväri (valaist).

unique token yksilöity tunniste (vak).

Tällaisia käännöksiä sanasta unique. Tästä voisi päätellä, että harmonikassasi on erittäin hyvät kielet.
#202
Nuottiteline / Papillon-nuotti
04-03-2009, 21:36:19
Onko kukaan nähnyt nuottia Papillon-elokuvan teemamelodiaan. Eino Grön on 70-luvulla levyttänyt kappaleen, johon oli tehty suomenkielinen sanoitus. Olen joskus tehnyt midi-tiedostona saamastani versiosta nuotin, mutta olisi mielenkiintoista nähdä alkuperäinenkin.
#203
Nuottiteline / Vs: Nuottiohjelmat (atk)
02-03-2009, 21:59:04
Capella-ohjelmalla olen nuotteja kirjoitellut. Muutaman olen saanut "käännetyksi" MIDI-tiedostostakin nuotiksi. Olen soittanut "nänniurulla" kappaleen korpulle ja sitten vienyt tiedoston Capellaan jne..., joskus näihin "käännöksiin" kyllä joutuu tekemään naputtelemalla pieniä korjauksia joko soittovirheiden tai jonkun muun syyn seurauksena.
#204
Onhan se näinkin.

Kuitenkin, jos vaihtoehtoina ovat keikka "sähköisellä orkesterilla" tai ei keikkaa ollenkaan, on minun valintani keikka "sähköisellä orkesterilla". Tällaisen harrastelijamuusikon ei ole aina mahdollistakaan saada "oikeata orkesteria" kasaan, kun on esim. joku hää- tai syntymäpäiväkeikka.

Kaiken kaikkiaan musiikki on niin hieno ja monipuolinen harrastus ja harmonikka soittimena yksi parhaimmista, että eiköhän anneta "kaikkien kukkien kukkia".
#205
Sinäpä sen sanoit, Kurttu-Paavo. Onhan toki niin, että vaikka on kuinka hieno ja monimutkainen tekninen harmonikan näköinen laite, jota soitetaankin suunnilleen samalla tavoin kuin harmonikkaa, tärkein asia kuitenkin taitaa olla soittotaito.

Digiharmonikka on oiva laite silloin, kun tekee esim. yhden miehen keikkoja, joissa kuitenkin tulisi ohjelmiston olla "laidasta laitaan". Tällaisissa tapauksissa digiharmonikan suomat lisämahdollisuudet ovat oiva apu, kun voi vetää esim. tangoa soittaessaan vaikka viulusoolon ja jatkaa taas harmonikan soundia käyttäen. Näin voi tietenkin menetellä perinteisenkin harmonikan kanssa, jos siihen on asennettu MIDI-kontaktit. Tässä tapauksessa tarvitaan kuitenkin äänentoistolaitteita ja mahdollisesti äänilähdekin, mikäli harmonikkaan ei ole asennettu MIDI:llä ohjattavaa äänikorttia.

Itselläni on myös Kouvolan Kultahäkki-Maestro sekä 4-äänikertainen Hagström, joita käytän aina silloin, kun ei ole tarvetta muuhun kuin aitoon ja oikeaan harmonikka-soundiin. 
#206
Tervehdys kaikille ja Viljolle erityiskiitos hienon sivuston avaamisesta!

Kokeilin paljetremolon soittamista omalla FR7 b:llä, kyllä se onnistuu, kunhan soittimen asetukset on aseteltu vastaamaan mahdollisimman oikein akustista harmonikkaa. FR7 b:ssä näitä säätömahdollisuuksia on melko paljon; vaatii melkoista perehtymistä asiaan, jotta saa kaiken irti soittimesta.

Omaan soittimeeni olen ollut ihan tyytyväinen. Minua viehättää siinä erityisesti se, että tällainen "perssoittajakin" pystyy sillä soittamaan teknisesti hieman vaativampiakin kappaleita. Tämä ilmeisesti johtuu siitä, että näppäimistö on ns. liian herkkä verrattuna perinteisen harmonikan näppäimistöön. Myös MIDI toimii erittäin hyvin, kunhan ohjattavan laitteen ominaisuudet ovat riittävät.