Suomen Harmonikkaliitto

Menu

Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Näytä viestit Menu

Viestit - olli

#2801
Sama tuttu joukko oli koolla taas.  Kertailimme vanhoja kappaleitamme.  Läksynä ollut trioliharjoitus ei vielä mene putkeen.  No harjoittelemme lisää.  Uusi läksy on myös aika haastava.  Akselin ja Elinan häävalssi on sovitettu "vaikeaksi".  Menee kaksi melodiaa diskantissa.  Basso on helppo (a-mollissa).  Esimerkiksi kappaleen intro: Eka tahti, Cis (pisteellinen puolinuotti) soi tahdin ajan samalla pitäisi soittaa neljäsosina e dis e,  toinen tahti, c ja dis (pisteelliset puolinuotit) soi tahdin ajan samalla pitäisi soittaa puolinuottina gis ja neljäsosana fis, kolmas tahti, gis ja h (pisteelliset puolinuotit) soi tahdin ajan samalla pitäisi soittaa fis puolinuottina ja neljäsosana e, intron viimeinen tahti onkin sitten neljäsosasointuina gis ja h, a ja c sekä h ja d. Sitten lähteekin melodia.  Näitä kahden melodian diskanttiosia on sitten jatkossakin muutama. Haastavaa. Varmaan harjoittelemalla oppii tuonkin, että pitää joitakin sormia alhaalla ja näpelöi muilla sormilla tarvittavat melodiat.
#2802
Kiva kommentti Anttieemililtä.  Itse haaveilin vuosikymmenet Kouvolan Kravatista.  Hinnoista en tiennyt tuon taivaallista.  Huutonetistä löysin muutamia silloisilta listoilta.  En kuitenkaan heti ostanut.  Sittemmin tämä toive toteutui, sain oman Kouvolan Kravatin, josta maksoin kuitenkin aika paljon eli 2400 euroa.  En ole kuitenkaan kauppoja katunut.  Peli oli toimiva, ehjä ja soitettava.  Hihnat uusin, että on mukavampi soitella.  Tämä on fiilistelypeli.  Opiston hanuripiirissä käyn soittelemassa Giulietin Traviatalla (vm. 1986).
PS. Se Bugarikauppias ei kylläkään puhunut vaihtopelistä mitään!
#2803
Nuottiteline / Vs: Katoavat nuottiaarteet
07-01-2009, 14:14:07
En muista, kauanko se tekijänoikeus näissä on voimassa.  Lieneekö 50 vai 70 vuotta?  Toisaalta, jos ei tee kopioilla kauppa, miten sitten.  Voineeko lähetellä ilmaiseksi?  Valitettavasti mulla ei oo vastausta tähän.
#2804
Tuolla liiton keskustelupalstalla on ollut muutama kommentti hanurin hinnoittelusta.  Siellä on eräs kohtuukriittinen kannanotto huutonetin meininkiin.  Itse koin viime kesän Rokuan leirillä, kun Bugarin myyjä teki kauppaa.  Hän kertoi esim. Bugari Gold Finlandia (olikohan nimi oikein) hanurin listahinnaksi 8500 euroa, joka on kaikilla jälleenmyyjillä sama.  Hän kertoi, että anna 6500 euroa käteen niin peli on sinun.  Hän sanoi, ettei kukaan osta hanuria listahinnalla.  Kaikki myyjän laskevat hintaa, kuka enemmän kuka vähemmän.  Kun näin on uusien pelien kanssa, miten sitten käytettyjen.  Mielestäni huutonet on eräs vertailupaikka.  Nyt valaistuin tuosta Ruotsin tilanteesta, siellä näyttää olevan huomattavasti edullisempaa.
#2805
Taidan jättää väliin.  Tulee kohtuullisen kalliiksi täältä Pohjolasta.  Rokua on käytävä ja sekin maksaa 220 euroa.
#2806
Ruotsista löytyy www.blocket.se.  Kun en osaa tehdä linkkiä, niin kirjoitin polun tuonne Sohvalle.  Dragspelet sivuilla oli hanureiden lisäksi pari nuotteja myyvää.  Kappaleissa näytti esiintyvän Abba, Beatles ym.  Joten sieltä voisi vilkaista.  Sormituksia tuskin on?
#2807
En löytänyt erityistä "linkit"-osiota.  Onko sitä, ellei aiotko lisätä sellaisen; siis linkit, josta pääsisi kaikkiin mahdollisiin hanurisivustoihin (accordion, instituutti, yms.)?
#2808
Mikä tämä "Karma" on profiilissa?
#2809
No tällä iällä ei ole enää niin kova hinku opetella aivan ihka uutta.  Tarkoitin sitä, että kun jotain jo jotenkin osaa, niin siitä pitää nauttia.  Toisaalta, haaveenani on käydä parin vuoden sisällä Ranskan Provencessa.  Opetellaan vaimon kanssa parhaillaan ranskankielen alkeita kansalaisopistossa.  Josko siellä sitten yrittäis soitella sillä ranskalaisella nelirivisellä?  No haaveita ja tavoitteita pitää elämässä olla, saa sitten nähdä.
#2810
Loppiaisen jälkeen heti keskiviikkoiltana alkaa jälleen aherrus opistossa.  Soittelin tässä iltapäivällä puolitoista tuntia kerraten vanhoja kappaleita.  Ei aivan mennyt putkeen.  Odotan jälleen innolla uutta kevättalvea,  huhtikuun puoleen väliin soittelemme kerran viikossa.  Opimme myös joka kerta jotain uutta.  Saa nähdä montako soittajaa on paikalla kevään mittaan.  Kansalaisopiston sääntöjen mukaan pitäisi olla joka kerta vähintään 7 mukana.  No meillä on ollut aina hiukan yli.  Opettajamme lupasi kevääksi jotain tosivaikeaa sormiharjoittelua (oikea kappale kuitenkin), saa nähdä muistaako tuoda heti eka kerralla.  Hyviä soittoiltoja myös muille opistoissa ahertaville.
#2811
No mä oon puolesta.  Olen aikoinani 1980-luvulla opetellut kansalaisopistossa Veikko Ahvenaisen oppaiden perusteella nämä hanurinsoiton alkeet.  Nyt on käytössä opistossamme Kimmo Mattilan ABC, josta tuo B on nyt keväällä menossa.  Ens syksynä ilmeisesti etenemme sitten C-osaan.  Saa nähdä.  Minun mielestäni kaikkia viittä sormea pitää käyttää, kun on kyseessä viisrivinen.  Ranskalaisilla on usein nelirivinen musette, joten peukaloa ei niin hirveesti tarvita.  Mielestäni on makuasia, mutta millä ja miten on alkeet oppinut, se seuraa sitten hautaan saakka. :)
#2812
Haitarit soivat Rokuan kylpylässä 30.1.-1.2.2009.  Kurssit eli yksityisopetus ja yhteissoittoa aloittelijoille ja pidemmälle ehtineille.  Tapahtuma alkaa pe klo 10 ja jatkuu su iltapäivään.  Opettajina Kultaisen harmonikan voittaja vuodelta 2005 Anne-Mari Kanniainen ja Jukka Pietilä.  Paketin hinta 220 euroa.  Lisätietoja Suomen Rytmimusiikin Ystävät ry p. 040 822 5286.  Ilmoituksen laittoi Olli.
#2813
Postilaatikko / Kuvia galleriaan
02-01-2009, 15:21:08
Minulla olisi pari kuvaa Colmodella Musica-merkkisestä isäni omistamasta hanurista.  En vielä tarkistanut onko jo näitä kuvia, mutta voisin lähettää!  terveisin Olli
#2814
Nuottiteline / Pelimannin jäähyväiset
02-01-2009, 15:19:41
Muistanenko oikein kappaleen "Pelimannin jäähyväiset" Topi Honkosen sävellys.  Mistä sais nuotit?
#2815
Postilaatikko / Vs: Sivuston toiminta
02-01-2009, 14:13:33
Tervehdys Viljo!
Ajattelin ottaa uuden sivupersoonan!
Varmaan suomenkielinenkin etusivu kohta toimii.  Ei liene kohtuullista, että käyttäjä vaihtaisi selainta?
Pikkujuttu etusivulta:  Miksi sulla on kuvassa pianokahvan kone?