19-09-2021, 18:36:49

Uutiset:

31.7.2021 - Vapaalehdykän foorumi päivitetty uusimpaan versioon. Kirjautumisessa on ilmennyt ongelmia. Pääset kirjautumaan sivustolle vapaalehdykka.net/forum/index.php?action=login


Suomen Harmonikkaliitto

'Sisäänkirjautuminen ei ole turvallinen'.

Aloittaja mlut, 01-11-2017, 21:56:44

« edellinen - seuraava »

mlut

Kirjautuessani väpaalehdykkään saan nykyään otsikon mukaisen ilmoituksen ja selventävissä tiedoissa sanotaan, ettei yhteyttä ole suojattu. Onkohan tämä minun henkilökohtainen ongelma?

Viljo

Ei ole sinun ongelmasi. Eli tämä suojaus lyhyesti: ennen vanhaan nettisivut olivat http://www.jotain. Viimeisien vuosien aikana palveluntarjoajat ovat alkaneet muuttaa palvelujaan suojatuiksi eli https://www.jotain. Koko vapaalehdykkä voisi olla suojattu, mutta en ole sitä vielä tehnyt muiden kiireiden takia - ja pitäisi vielä tutkia miten se tehdään. Eli jatka käyttöä normaalisti ja päivittelen sivun jossain kohdassa nykyisille standardeille.
Otsa kurttuun ja kädet hanuriin!

htoyryla

Kyllä suojaus sinänsä toimii täälläkin, siis se https. Kunhan käyttää osoitetta https:// ja niin edelleen.

Silloin yhteys on salattu kyllä. Se mistä varoituksia myös tulee on sertifikaatti, jota salaus käyttää ja jonka avulla varmistetaan että sivusto on oikea, juuri se joka se väittää olevansa. Ei ole ehkä tärkein asia vapaalehdykän kohdalla, nettipankin kohdalla ihan oleellinen huoli.

Https toimii, koska serveri luo itse sertifikaatin jos sille ei semmoista anneta. Tämmöinen sertifikaatti ei mitään todista. Luotettu sertifikaatti ostetaan sellaisia myyvältä luotettavalta firmalta ja asennetaan sinne serveriin. Sertifikaatista menee vuosimaksu, olivat ennen sen verran kalliita että ei huvikseen viitsinyt hankkia, nyt saa jo muutamalla kympillä per vuosi. Tosin hintahaitari on iso. Tässä kun ei ole rahaliikenteestä kysymys riittänee halvempi.

mlut

Kiitos teille. Huojensi,  henkilökotaisesti.