Suomen Harmonikkaliitto

Kouvolan kukka

Aloittaja Reppumies, 14-02-2018, 11:55:35

« edellinen - seuraava »

Reppumies

Mielipiteitä Kouvolan kukasta -30 luvun pelistä. On palkissa myynnissä.

ftamt

Kouvolan Kukka-mallit ovat erittäin hyvin soitettavia, jos ovat vain kunnossa. Niissä on hyvin ja herkästi soivat saksalaiset Dixin kielet, joiden sointi etenkin matalissa äänissä on omaa luokkaansa.
Kukka-malli on periaatteessa täysin samanlainen rakenteeltaan ja osiltaan, kuin Kravatti-mallikin.
Ulkonäkö on vain vieläkin komeampi. Soitin kestää hyvin vertailun tuohon aikaan valmistettuihin maailman parhaimpiin harmonikkamerkkeihin. Tietysti Kukka-malleissakin on pieniä eroja, mutta hyvin säilynyt soitin soi myös yleensä hyvin. Kannattaa kuitenkin itse kokeilla ennen ostopäätöstä.
Toivo

1947

#2
Tämä  Kukka laitettiin meillä ja oli minun myydessä hyvässä soittokunnossa mutta käy kuitenkin kokeilemassa ennen ostoa.

Reppumies

Kiitos vastauksesta. Myös Viipurin Kukkamalli näyttää olevan myynnissä. Onkohan tämä laadultaan ja osiltaan yhtä hyvä kuin Kouvolalainen. Ainakin näppäimet ovat pienemmät. Voi olla huonompi soittaa.

ftamt

Viipurin pelit ovat kouvolalaisiin verrattuna pikkuisen huonompilaatuisia koneistoiltaan, mutta muuten yhtä hyviä soimaan. Tuollaiset tasakahvat ovat hankalia soittaa, jos näppäimet ovat pieniä ja ne ovat lähempänä toisiaan. Kyllä niillä on ennenkin soitettu ja hyvin, minkä kuulee hyvin 1928-1932 tehdyiltä suomalaisilta harmonikkalevyiltä, joista monia on kuultavissa YouTubesta. Jos aiot kerätä pienen kokoelman, niin kyllä yksi tasakahvakin pitää olla malliksi vanhoilta ajoilta. Sitä soittaessa nousee kunnioitus vanhoja mestareita kohtaan, jotka pudottelivat tulisia polkkia menemään kuin vettä vaan. Harjoitus tekee mestarin, jos sormet ja aivot ovat kunnossa.
Toivo

1947

Koska se on tasakahva nostettiin näppäimiä ettei painu niin syvälle on parempi soitella kun näppäimet ei painu syvälle reikiin.

1947

Anteeksi että katsoin väärin kysymystäsi kirjoitin Viipurin kukasta joka on samalla kaverilla myynnissä ja näkyy tuossa palkissa olevan myynnissä.

LP-Timangi

Viimeviikolla kävin Seinäjoella Lasse Pihlajamaa Oy liikkeessä ja siellä oli myytävänä vanha Kouvolan Kukkamalli. Hintaa oli muistaakseni 600 euroa. Oli kyllä hyvin koristeellinen peli.


maestro

Liekkö ihan soittokuntoinen peli?
"kouvolanpeli" Cassotto 50,"kultahäkki"maestro-58,roland fr-3sw

poikkikulma

Minulla on kolme Kouvolan Kukkamallia ja hyvin soivat kaikki , vanhin violetin värinen tasakahvamalli numeroltaan 52 ja nuorin on 166 tuo myynnissä oleva on myös samanlainen kuin omani noilla aaltomaisilla teksteillä todennäköisesti on hyvä sekin . Nämä ovat hienoja Haitareita , halpa hintakin on ei muuta  kun osta pois ja kunnosta
:P
Mauno  :)