Vapaalehdykkä

Mekaniikkahuone => Harmonikkapöytä => Aiheen aloitti: Periskooppi - 09-04-2018, 09:34:48

Otsikko: Harmonikkaan kiinnitettävä nuottiteline
Kirjoitti: Periskooppi - 09-04-2018, 09:34:48
Hei!

Onko kukaan nähnyt tai omistaako harmonikkaan kiinnitettävää nuottitelinettä?

Olen muistavinani, että olisin tuollaisen jossakin nähnyt, ja se olisi ollut jokseenkin samanlaista tyyppiä kuin, mitä soittokunnan soittimiin on kiinnitetty: klipsillä tai ruuvilla kiinnitettävä metallinen pienehkö (nuotti on noin puolet A4:sitä) helposti irroitettava laite.

Vaikkei soittimeen mielellään reikiä tekisi, niin sekin voi olla mahdollista, jos pelissä on "timanttikoristeita". Toinen mahdollinen ruuvikiinnityspaikka olisi varmaankin paljeremmin ruuvi(t), ja tietysti tuollainen klipsi olisi paras mahdollinen, jos kiinnittyy tukevasti.

Jos siis joku tietää tai omistaa, niin jakaisiko tietämystään?
Otsikko: Vs: Harmonikkaan kiinnitettävä nuottiteline
Kirjoitti: Harrastelija - 09-04-2018, 21:28:57
https://m.youtube.com/watch?v=V3-diqR41yo
Tuommoisia kiinnittelevät itänaapurissa 😁
Mutta asiaan, jokin ohut pelti remmikiinnikkeen väliin, ja tähän teline kiinni. Remmikiinnike on ruuvattu yleensä rungon läpi kahdella pultilla, vastaavat reijät peltiin ja eikun kiinnikkeen alle... Tuosta voisi lähteä kehittelemään ainakin

Otsikko: Vs: Harmonikkaan kiinnitettävä nuottiteline
Kirjoitti: Periskooppi - 10-04-2018, 07:29:51
Kiitos vinkistä!

Tuossahan on koko partituuri kiinnitettynä peliin, ja soitosta voi tulla aika "maukasta" ;)
Otsikko: Vs: Harmonikkaan kiinnitettävä nuottiteline
Kirjoitti: Periskooppi - 11-04-2018, 07:49:20
Saksan pojilta löytyy tällaisia
Otsikko: Vs: Harmonikkaan kiinnitettävä nuottiteline
Kirjoitti: ftamt - 11-04-2018, 09:22:22
Voidaan sanoa, että markkinamiehet ovat taas luoneet uuden tarpeettoman tarpeen. Perinteiselle nuottitelineelle sopii kyllä isot ja pienet nuotit, jopa orkesterisovitukset.
Toivo
Otsikko: Vs: Harmonikkaan kiinnitettävä nuottiteline
Kirjoitti: Periskooppi - 11-04-2018, 11:32:47
Jos soittaja pysyy paikallaan soittaessaan, on perinteinen nuottiteline normaalikokoisine nuotteineen tietysti paras vaihtoehto, mutta jos soittajaa vaaditaan liikkumaan tai vaihtamaan paikkaa soittaessaan, voi tällaisesta apuvälineestä olla hyötyä.
Otsikko: Vs: Harmonikkaan kiinnitettävä nuottiteline
Kirjoitti: Periskooppi - 28-04-2018, 17:40:45
Tässä tuo saksalaisen teline.

Ideana keksijällä on kiinnittää taittuvilla siivekkeillä varustettu mappikoneisto liimattavalla tarralla suoraan harmonikan yläpintaan. No, minähän en mitään liimajälkiä halua harmonikkaan reijistä puhumattakaan, joten tein ylimääräisestä muoviliuskasta eräänlaisen jatkovarren tähän keksintöön ja pehmustin sen nurjalta puolelta, jottei soittimen pintaan tulisi minkäänlaisia jälkiä. Samalla telineelle tuli ylimääräinen jatkovarsi, joka tekee nuottien lukemisen helpommaksi, koska lukuetäisyys kasvaa. Kiinnitin koko laitteen diskanttikopan kiinnitysruuvilla, ja näin se on helposti irroitettavissa ja siirrettävissä vastaavilla ruuveilla varustettuihin soittimiin.

Liikkuvan pelimannin oiva apuväline  ;D
Otsikko: Vs: Harmonikkaan kiinnitettävä nuottiteline
Kirjoitti: Johan - 29-04-2018, 07:33:46
Melko näppärä ja taskukokoinen teline ja vielä tuttavan näköisessä pelissäkin kiinni:-)

Olen käytänössä havainnut, että sitä liikkumista pakkaa tulemaan mikäli puuhaa kansantansinharrastajien kanssa.  Josain tapaukissa olen turvautunut pelin yläpinanssa olevaan liimalappuun, jossa on kappaleiden nimet ja äänilajit, mikäli lunttilappua on tarvittu.

Teline tietysti on hyvä olemassa, jos joutuu esim marsille mukaan tms. ja on tarvetta pitää nuotteja mukana.

Johan

Otsikko: Vs: Harmonikkaan kiinnitettävä nuottiteline
Kirjoitti: Periskooppi - 02-05-2018, 08:35:24
Jäi vielä mainitsematta, että vaikka telineeseen saakin A4-kokoa olevat nuotit pystyasentoon, niin varsinkin sivujen alalaidasta tulevat liian lähelle soittajaa (= leuan alle), joten ehkä paras koko tälle telineelle olisi sellainen puolikas A4 pystyasentoon, jolloin aukeama olisi jokseenkin A4 vaakasuunnassa. Toivelaulukirjaa ei siis kannata tähän sovittaa kokonsa ja painonsa vuoksi, mutta esim. Tanhuvakan irtolehtisiä kylläkin.