18-09-2021, 00:18:16

Uutiset:

31.7.2021 - Vapaalehdykän foorumi päivitetty uusimpaan versioon. Kirjautumisessa on ilmennyt ongelmia. Pääset kirjautumaan sivustolle vapaalehdykka.net/forum/index.php?action=login


Suomen Harmonikkaliitto

Ostetaan edullisesti pienikokoinen näppäinharmonikan diskanttikahva tai hanuri

Aloittaja Periskooppi, 04-11-2013, 13:49:25

« edellinen - seuraava »

Periskooppi

04-11-2013, 13:49:25 Viimeisin muokkaus: 09-11-2013, 14:40:51 käyttäjältä Periskooppi
Ostan edullisesti pienikokoisen näppäinharmonikan diskanttikahvan tai koko hanurin, jossa pitäisi olla tallella diskanttikahva, näppäimet, mekaniikka, varret, jouset jne. Oktaavimääräksi riittää 2, mutta paljon yli 3:a oktaavia suuremmat kahvat ovat käyttötarkoitukseeni turhia.

Yli 40 EUR hintaisia ei kannata tarjota.

Tässä diskanttikahvassa ei tarvitse tulla mukana kieliä, paljetta, diskanttikoppaa tms. Siis vain toimiva mekaniikka varsineen riittää.

Varsien tulisi olla alumiinia tai messinkiä, eli niiden tulisi olla jotenkin taivuteltavissa. Puuvarretkin kelpaa, jos ne on yhdistetty johonkin taipuisaan materiaaliin (alumiini / messinki / teräs). Jos et tiedä rakennetta, voit ottaa yhteyttä ja kysyä. Mallin ja merkin perusteella osaan päätellä asian.

Diskanttikahvassa saa olla 3-5 riviä koskettimia, joten diatonisenkin pelin kahva käy. Pianopeli ei sovellu.


Näppäinvarsien tulisi nousta ylöspäin, kuten länsimaisissa harmonikoissa tavallisestikin, joten 3-rivisen bajanin (= neuvostoturistihanurin) kahva ei sovellu käyttötarkoitukseeni. Sen uloin rivi ei ulotu riittävästi kahvan ulkopuolelle, jotta voisin käyttää sitä, ja se onkin suunniteltu kahvan takana olevan läppärivistön avaamista varten. Neuvostomallinen 3-rivinen lastenpeli, jossa kahva on takana ja varret avautuvat länsimaisittain kelpaa. 5-rivinen neuvostopeli, jossa on itäinen järjestelmä, ei sovi.

Toki soitin voi olla kokonainenkin, eli kenenkään ei tarvitse purkaa sitä, mutta tarvitsen siitä vain tuota diskanttipuolen mekaniikkaa.  ;)

Tarjotkaa malli- ja hintatietoineen, ja jos kahvasta on kuva, niin sekin edesauttaa. Valitsen sitten sopivimman, jos löytyy sellainen.

       _____________________________________
      /  :) ;) :D :D ;D ;D >:( :( :o 8) 8) ??? ??? ::)\
     I :'( :-* :-\ :-X :-[ :P ::) ??? 8) :o :( >:( ;D  :P
     \  :) ;) :D ;D ;D >:( :( :o 8) ??? ::) :P :-[ :-[ /
       _____________________________________