Suomen Harmonikkaliitto

Menu

Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Näytä viestit Menu

Viestit - Teme

#1
Mikä on mielestäsi paras haitari millä olet soittanut ja perustelut miksi?

Paras millä itse olen soittanut on Paolo Soprani Professional cassotto. Soitin lienee 70-luvun alkupuolelta. Perustelut: soi todella nätisti ja tasapainoisesti ja vähällä ilmalla (erittäin laadukkaat kielet), hyvä näppäintuntuma, sopivan kokoinen ja painoinen meikäläisen syliin.
#2
Mahtavaa Viljo! Malttamattomana odotellaan jo seuraavaa videota.
#3
Torissa myynnissä 4äk Guerrini mod 715/2 ja myyntitekstissä mainostetaan olevan a-mano kielillä.

Voisko olla a-mano kielillä? Olen pitänyt samassa sarjassa Guerrini Norman, Ramses Atlas ja Sonola Harmonyn kanssa. Edellä mainituissa ei kyllä a-mano kieliä ole, italialaiset kylläkin.
#4
Heh, tuosta ei kyllä ymmärtäny mitään  ;D

Jos kielen herkkyys ja vasteaika paranee, niin silloinhan tuo on hyvä. Äkkiseltään haiskahtaa kuitenkin enemmän mainoskikalta.

Oliko nuo EKB kielet jonkun tietyn valmistajan kieliä? Tehdäänkö nykyään enää bombeerattuja kieliä?

Oisko seuraava askel sitten EKBP eli bombeerattu ja puleerattu erikoiskovalaattakieli  :P
#5
Lainaus käyttäjältä: Viljo - 13-09-2022, 19:42:45EK = erikoiskovalaatta, B = bomberatut kielet.
Mitäs tuo bombeeraus kielissä käytännössä on? Termi on tuttu hihnoista jossa bombeeratun hihnan keskikohta on paksumpi kuin laidat, jolloin hihna keskittää itse itseään hihnapyörän päällä.

Mutta onko kielissä myös keskikohta paksumpi ja mitä hyötyä tästä on?
#6
Tässäpä kerrankin kauniisti 'tuunattu' haitari vaikken yleisesti ottaen haitarin ulkonäön muokkaamista arvostakaan.

https://www.tori.fi/vi/101351526.htm

You cannot view this attachment.You cannot view this attachment.
#7
Tänne voi laittaa, mutta luulenpa että Tori on paras kauppakanava. Muita nettikauppapaikkoja haitareille on mm. Muusikoiden.net ja facebookin harmonikkojen myyntisivusto.
#8
Italiassa valmistettu nämä Hohner mallit. Ja tämä kyseinen on cassotto.

Tuo Etelän harmonikan pyyntihinta on aivan älytön, mutta pyytäähän saa. Periskoopin aiemmin laittama hinta-arvio lähempänä totuutta.
#9
Piia_hei, taisitkin jo löytää hinnan haitarille. Pyytämäsi hinta vaikuttaa varsin kohtuulliselta. Kuvissa soitin vaikuttaa siistikuntoiselta remmeineen ja laukkuineen. Jos vire on hyvä ja soitin on teknisesti toimiva niin ostaja varmasti löytyy.
#10
Olen kyllä itsekin huomannut että joissain tapauksissa sointi on parantunut. Jos soitin on pitkään soittamatta, venttiilinahat ainakin helposti kovettuu ja menettää notkeuttaan. Kun sitten taas alkaa soittaa, voi nahat vetristyä. Tai näin olen itse kuvitellut tapahtuvan, kun on se venttiilinahkojen löpsähtely loppunut itsestään pelkästään soittamalla. Tämä yksistään jo riittää siihen että sointi muuttuu, koska nahkojen kunto vaikuttaa vireyteen ja kielen sointiin.

Voisiko kielissä tapahtua myös samanlaista 'heräämistä'? Kai se ainakin teoriassa voisi olla mahdollista.
#11
Jassoo, enpäs tuommoisesta liikkeestä tiennytkään. Kiitos tiedosta.
#12
https://www.tori.fi/vi/95597611.htm

Täälläpä onkin "muutama" hanuri myynnissä. Ilmoitus ei vaikuta olevan liikkeen ilmoitus joten jollain aika mukava kokoelma haitareita.
#13
Joku esite mulla on vuodelta -77, mutta se ei Notes mallia tunne. Ja jos en aivan väärässä ole, Notes mallit on vähän vanhempaa tuotantoa. Liekö 70-luvun alkupuolelta?

Pihlajamaan vanhemmissa soittimissa oli takana usein teksti "Käsintehty". Mitä mahtaa tarkoittaa, vai onko vaan mainoskikka millä yritettiin luoda parempaa kuvaa laadusta? Kai samanikäiset soittimet valmistajasta huolimatta on suunnilleen samoin menetelmin tehty?
#14
Löytyykö keltään Lasse Pihlajamaa Special Notes (nuottimalli) mallista mitään esitettä?
#15
Erittäin mielenkiintoiselta vaikuttava testi. Ei vaan valitettavasti löydy semmoista soitinta tällä hetkellä omasta takaa. Yksi oli, mutta olen sillä nyt ehtinyt jo soitella.
#16
Historiankirjat / Vs: Sam Elomaa
24-02-2022, 12:49:56
Viljolta varmaan voisi löytyä, ainakin kannattaa kysyä.
#17
Harmonikkapöytä / LP Special soittimista
19-02-2022, 17:08:29
Mitähän eroja mahtaa olla saman ikäisissä LP Special Saturnus, Virtuoso ja Stardust hanureissa? Vai onko muuta eroa kuin ulkonäkö. Jonkun vanhan Lasse Pihlajamaan esitteen löysin, mutta siinä ei ollut kerrottu tarkemmin, kaikkissa oli sama teksti:
"15x7 rekist., korkeus 47 cm, paino 12,1 kg. Diskantti 4-, basso 5-äänikertainen. Diskantissa MUTE-äänenmuodostin. 46 diskantti- ja 120 bassoääntä. Huom! Käsintehdyt kielet."
#18
Lainaus käyttäjältä: Giulietti - 05-02-2022, 12:26:53Vaikea kuvitella että muovi vuotaisi jotenkin herkemmin kuin puu, luulisi olevan melkein toisinpäin.
Siinä mielessä en ihmettele jos kerran valurunko, niin miksei muovi voisi vuotaa jos alumiinikin voi. Useammat alumiinivanteet vuosien varrella sattunu missä ilmenny vuoto. Kai sitä epätasalaatuisuutta/ilmakuplia voi jäädä muovivaluunkin.
#19
Harmonikkapöytä / LP Super King
04-02-2022, 09:50:37
Lasse Pihlajamaan 70-vuotis synttärivuoden kunniaksi, 1986, julkistettiin LP Special Super King casotto. Mainoksessa kehutaan että vuosia suunniteltu ja testattu ja mm. soinnillisilta ominaisuuksiltaan korkealuokkainen ja erittäin kevyt.

En ole koskaan itse kyseistä mallia soittanut. Onko millainen soinniltaan? Mitä mainoksessa mainittu uusi matalien äänikertojen kielilaattarakenne tarkoittaa?

Liitteen mainos taitaa näkyä vain kirjautuneille.

You cannot view this attachment.
#20
Lainaus käyttäjältä: Hannu S - 21-05-2015, 08:57:57Giuliettin 115-mallin G ja F mallit olivat esimerkki kuinka vaikeaa on hallita markkinoita ja tehdä ominaisuuksiltaan erilaiset ja erihintaiset soittimet eri käyttötarkoitusta varten. Giuliettilla ajatus oli hyvä, mutta johti siihen, että puurunkoista kalliimpaa alettiin myydä edullisemman hinnalla, joten edullisemman valmistus jouduttiin lopettamaan. Markkinoita ja myyntiä oli mahdoton hallita, joten edullisempi malli tuhosi kannattavan liiketoiminnan.
Kumpi malleista, F vai G, on puurunkoinen?