Suomen Harmonikkaliitto

Menu

Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Näytä viestit Menu

Viestit - karppis

#1
Nuottiteline / Vs: Harmonikat soimaan 13
28-01-2012, 21:35:38
  Terve .
Kaikki nämä on tilattu . Jäädään odottelemaan vihkoa  14:sta on muuten hienoja vihkoja niitä on mukava soitella. Nuottikuva on selkeä .  Itse soittelen näitä suoraan nuoteista koska  en tahdokkaan hioa niitä esityskuntoon. Koska harrastelija kun olen. Mutta mielenkiintoinen havainto  mitä enemmän soittaa nuoteista. eli ne ovat kokoajan edessä soitettaessa, niin soittotaito paranee ja nuotinlukutaito myös-
#2
                           Terve.

Ja kiitos näistä ohjeista. Olen samaa mieltä .että tämä kyllä vaatii paneutumista ja harjoittelua.mutta haastetta pitää olla. Se on sitten helppoa kun sen osaa. En epäile ettenkö sen oppisi jos vain jaksaa harjoitella.
                    Terv. Kari
#3
                            Varisevat lehdet.
 Vaimoni sanoi,että jos soitat varisevat lehdet oikein ja puhtaasti niin ostan sinulle uuden haitarin. Mutta hän ostikin sen etukäteen ,Ja vaatimus oli .että 50 .vuotisjuhlisa soittaisin kyseisen kappaleen. Muuten se menee. mutta paljetromolo. Osaan paljetromolon jos ei tarvitse käyttää bassoa. Eli voiko bassonäppäimiä painaa kokoajan pohjassa tremolon aikana. Minulle aikanaan opetettiin, että pitää soittaa basso lyhyesti ja terävästi.
#4
Nuottiteline / Vs: Yö väistyy
28-10-2011, 11:14:51
      Olen metsästänyt samaa nuottia. Pentti Hietanen sen laulaa. ei vain löydy. Hieno kappale
#5
Lainaus käyttäjältä: Viljo - 15-01-2009, 08:16:33
Nuo digivempaimet ovat ihan perinteisiä syntetisaattoreita omilla soundeillaan ja haitarin muotoisella käyttöliittymällä. Faktahan on se, että jos se Rolandi hajoaa, niin eipä sille voi yksikään alan korjaaja tehdä mitään ellei ole kunnon pohjia virtapiirijutuista. Soittimissa kun ei ole muuta haitaria kuin ulkoasu. Eikä muovikaan oikein haitareihin sovi.. No Kouvolan tehdas käytti viimisimissä malleissaan abs-muovisia maskeja, mikä näkyy nykyään siten, että valkoisissa haitareissa maski on usein kirkkaan valkoinen - kuin uusi - mutta samalla muu valkoinen selluloidipäällysteinen runko on kellertynyt.

Siinä mielessä puollan haitarin päälle muita muoveja tai muovirunkoja, jos kyseessä on a) ei perinteinen haitari vaan digivempain ja b) selluloidista on mahdollisuus päästä eroon. Selluloidilla on parit huonot ominaisuudet. Ne ovat paloherkkyys ja värin muuttuminen iän myötä. Valkoisesta tulee kellertävä, vihreästä saattaa tulla harmaa ja niin edelleen. Ja nyt kun kaikki selluloidi tulee Kiinasta jopa italialaisiin soittimiin, niin sen selluloidin koostumuskin on vähän muuttunut matkan varrella. Sillon kun olin siellä Castellossa, niin sanoivat, että kiinalainen materiaali on hankalampi käsitellä ja materiaali on entistä herkempi valolle (UV). Eli valkoinen kellertyy entistä nopeammin.

Mutta oikeisiin haitareihin muovia - blaah.
#6
Lainaus käyttäjältä: htoyryla - 21-11-2010, 14:09:20
Ensimmäinen sointu ei tosiaankaan aina ole sävellajin perussointu. Venäläis- ja mustalaistyylisessä mollimeiningissä kappale usein alkaa IV-asteen soinnulla, vaikkapa siis c-mollilla jos sävellaji on g-molli. Toinen tyypillinen tapa löytyy Tonavan aalloista, se alkaa V-asteen soinnulla, mikä g-mollissa on D7. Mutta nämäkin oppii tunnistamaan ja tyypillisesti ensimmäinen sointu on sävellajin I, IV tai V asteen sointu kun pysytään yksinkertaisessa kevyessä musiikissa.

Mielenkiintoinen kysymys on sitten se, miten melodianpätkä synnyttää vaikutelman siitä mikä sävellaji on kyseessä. Tästä on muusikoiden.netissä ollut mielenkiintoista keskustelua joskus. Tietynlaiset sävelkulut näyttäisivät muodostavan vaikutelman siitä, että jokin sävel on muita stabiilimpi ja näin sävellajin perussävel. Tähän vaikuttaa myös onko sävel painollisella iskulla.

Esimerkiksi
- kappaleen alku nousutahdilla d | g  eli kvartin ylöspäin jo synnyttää odotuksen että g on perussävel. 
- Soinnun säveliä noudattava sävelkulku tyyliin g - b - d synnyttää samaan tapaan mielikuvan g:stä perussävelenä.
- d - g - fis -g : siinä ensin kvintti alaspäin ja sitten käynti puoli sävelaskelta alempana myös korostaa tuota g:tä

Mutta tuo termi "vallitseva nuotti" tuntuu oudolta ja on voinut tarkoittaa jotakin muuta. Sävellajin perussävel lienee täsmällinen termi (jos nyt puhun samasta asiasta kuin te).




Kyllä tälläisen munkkilatinan jälkeen Harkitsee vakavasti ryhtyä korvakuulolta soittamiseen

#7
Digitaalipöytä / Vs: Turtumus
25-08-2011, 21:31:39
Lainaus käyttäjältä: karppis - 25-08-2011, 21:24:53
Lainaus käyttäjältä: olli - 09-07-2011, 21:59:04
Mielenkiintoinen keskustelun avaus!  En ole havainnut turtumusta, mutta haitairia olen vaihtanut vuosien varralla.  Nykysiin olen tyytyväinen puolitoistavuotinen Armado Bugari Silver Plus ja seitsenkymppinen Kouvolan Kravatti.  Peleihini olen tyytyväinen! ;D  Ei turtumusta 8)
Kyllä itsekin ostaisin heti armando bugarin jos... Mutta rahamiehet ovat erikseen Täytyy tyytyä jäljitelmiin
[/quot      e]   

  Sorry taisi mennä nimet väärinpäin  piti olla bugari armando
#8
Digitaalipöytä / Vs: Turtumus
25-08-2011, 21:24:53
Lainaus käyttäjältä: olli - 09-07-2011, 21:59:04
Mielenkiintoinen keskustelun avaus!  En ole havainnut turtumusta, mutta haitairia olen vaihtanut vuosien varralla.  Nykysiin olen tyytyväinen puolitoistavuotinen Armado Bugari Silver Plus ja seitsenkymppinen Kouvolan Kravatti.  Peleihini olen tyytyväinen! ;D  Ei turtumusta 8)
Kyllä itsekin ostaisin heti armando bugarin jos... Mutta rahamiehet ovat erikseen Täytyy tyytyä jäljitelmiin
#9
  Veikko julkaisi levyn tällä nimellä. Harmonikat soimaan nuottikokoelma sisältää 12 vihkoa perinteisiä harmonikka ym kappaleita. On hieno huomata kun tekijämies esittää samat kappaleet, mistään tinkimättä ja mitään pois jättämättä se kuulostaa aivan erilaiselta. Tähän täytyy pyrkiä. Tulee joskus oikaistua , varsinkin bassopuolella.
#10
Nuottiteline / Ikaalisten polkka
25-08-2011, 10:51:05
  En tiedä onko nimi oikein. mutta ikaalisten harmonikkamiehet ovat sen julkaisseet  sen ainakin C kasetilla. Jos löytyisi nuotti, niin kiitos.
#11
Digitaalipöytä / Turtumus
09-07-2011, 19:38:41
  Oletteko törmänneet samaan ilmiöön,kun soittaa samalla haitarilla vuositolkulla, niin ääniin turtuu. tulee ajankohtaiseksi vaihtaa peliä vaikka ei välttämättä tarvitsisikaan. Joskus soittelin . että painoin koplaria vain puoleenväliin .tuli jänniä saundia.. Miksi muuten oman haitarin ääni kuulostaa erilaiselta  kun sitä soittaa toinen.
#12
Digitaalipöytä / Vs: Soittotaito
05-07-2011, 13:54:58
  Jos haluaa fiilistellä: sinun Olli täytyy ottaa toinen peli syliisi. Minulla se on yhden napin takana
#13
Digitaalipöytä / Vs: Soittotaito
05-07-2011, 13:27:23
   Roland FR 7-b
#14
Digitaalipöytä / Vs: Soittotaito
04-07-2011, 13:29:10
Lainaus käyttäjältä: olli - 02-04-2011, 21:03:34
On pääasiassa vertailtu tällä palstalla vain vehkeitä - Roland vai akustinen?  Tulikin tässä mieleen, että soittotaidostakin voi olla kysymys.  Akustisen haitarin "harrastelijasoittaja" ei välttämättä vuosiin opi digitaalisen pelin hienouksia.  Juutuubissa voi kuunnella ja vertailla.  Olenkin kallistunut siihen, että tosi ammattilaissoittaja saa digihaitaristakin kaikki mahdollisuudet irti ja soitto kuulostaa hyvältä (vrt. kiipparit).  Siis: ensin on osattava soittaa ja sitten voi hyödyntää digipelin hienouksia. :D
Tuli tässä ajankohtaiseksi vaihtaa peliä. Kun katsoin käytettyjen hintoja, niin uuden Rolandin sai samoihin hintoihin. Harrastelija kun olen ,niijn en tahdokkaan opetella soittimem suomia mahdollisuuksia. Minulle riittää kauniit perinteiset saundit. Rolannd on kevyt soittaa (paljevastetta voi säätää)  ja näppäimistyö on tosi herkkä. Soittelen niinkuin ei mitään olisi tapahtunutkaan
#15
Nuottiteline / Harmonikan mestarit
10-01-2011, 17:46:09
              Hei
  Sellainen nuottikokoelmasarja kuin harmonikan mestarit. Olen löytänyt:Toivo Mannisen,Lasse Pihlajamaan ja Veikko Ahvenaisen kirjat. Onko julkaistu muiden soittajien kirjoja?
#16
  Tango on ns   tasatahtilaji. sitä voidaan soittaa ja sovittaa mitä erilaisimpiin muunnoiksin. Tahtilaji on perinteisesti 4/8 .
#17
 Juutuubissa on pari hienoa näytettä Matti Viljasen soitosta. Mattihan on jatsimiehiä. Aivan uskomattoman hienoa soittoa,soinnut olivat hallussa.
#18
Nuottiteline / Vs: saunasamba
13-11-2010, 10:10:51
Lainaus käyttäjältä: C Griff - 12-11-2010, 13:10:31
Taitaa muuten olla Raimo Roihan sävellys. Roiha oli svingimiehiä ja hyvä sellainen. On muuten hieno kappale - vaatii hieman treeniä.
[/quote
  No haastetta pitää olla. No nyt kun tekijä löytyi saan sen kaivettua jostain. Kiitos.
#19
Nuottiteline / Vs: saunasamba
12-11-2010, 09:46:20
 Saatta muuten olla. Kiitos.
#20
 Niin voisihan tälle tytölle antaa yksityiopetusta