19-09-2021, 20:19:38

Uutiset:

31.7.2021 - Vapaalehdykän foorumi päivitetty uusimpaan versioon. Kirjautumisessa on ilmennyt ongelmia. Pääset kirjautumaan sivustolle vapaalehdykka.net/forum/index.php?action=login


Suomen Harmonikkaliitto

Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Viestit - olli

1
Musiikin teoria / Vs: Sovittaminen
25-11-2019, 16:17:52
Ostin aikoinaan Topin pojan Kalervo Kärjen teoksen "Sydämeni sävel" (Mediapinta 2015, 1014 sivua).  Teos sisältää aikajärjestyksessä kaikki Toivo Kärjen julkaistut sävellykset ja sovitukset.  Samalla Kalervo oikaisee joitain isänsä "muistivirheitä" Maarit Niiniluodon kirjassa.
2
Musiikin teoria / Vs: Sovittaminen
21-11-2019, 16:42:30
Vaikka en paljon sovittamisen teoriasta tiedäkään, kommentoin alkuperäisen nuottileikkeen merkintöjä.  Opettajani Seija Ylikärppä opasti minua aloitellessani nuottien kirjoitusta tietokoneelle.  Hänen mukaansa nuottien sointumerkinnät merkitään sointubasson kohdalle, ei perusbasson kohdalle.  Näin ollen nuottileikkeen merkinnät ovat "pielessä"!
3
Nyt kelpaa, kun on suomenkielellä.
4
Lainaus käyttäjältä: Viljo - 25-10-2019, 19:04:44Foorumi on päivitetty php-ja tietoturvasyistä. Ulkoasua muokataan vielä lähiaikoina paremmaksi. Siihen asti mennään tällä peruspohjalla.
Miksi lontoon murteella? En tykkää lainkaan.  Pitäisi tämän foorumin olla suomenkielinen.  Käyttöni vähenee entisestään.
5
Varmaan mielenkiintoiset iltamat.  Olen edelleen kaukana Oulussa, joten en pääse mukaan.  Mieli tekisi.
6
Kerronpa tarinani.  Aloitin 1980-luvulla yksin itä-saksalaisella nuorisohaitarilla oppaan mukaan.  Pikkuhiljaa opin perusasioita, jopa basson valssin osalta.  Menin sitten kansalaisopistoon.  Siellä oli nuori poika opettajana. Hänellä oli pianopeli, joten me näppäinpelillä opettelevat emme oppineet sormituksia.  Oppaana oli Ahvenaisen kirja, jossa oli sormitukset (kaikki eivät tykkää Ahvenaisen sormituksista).  Perusasiat tulivat kuitenkin selväksi.  Opettajat vaihtuivat vuosittain.  Viimeisenä opettajana oli sellainen "mestarihanuristi", joka mielellään soitti itse opiskelijoiden toiveita.  Opettaminen jäi vähemmälle.  Lopetin kansalaisopiston tähän, kolmisen vuotta ehdin olla.

Opiskelu jäi, soittelin harvakseen kotosalla.  Vaihdoin harmonikkaa aina uudempaan.  Viimeisin hankinta on ollut Bugari Silver Plus Cassotto, jonka hankin 2010 alkupuolella.  Menin uudelleen kansalaisopistoon - tällä kertaa "Oulu-opistoon" (entinen Oulun työväenopisto, nyt kaupungin hallitsema).  Ongelmaksi tuli se, että uusia kappaleita tuli opeteltavaksi liian tiheään, ei ehtinyt oppia kunnolla.  Opetus oli laadukasta ja uutta tietoa tuli kiitettävästi.  Ryhmämme alkoi kuitenkin hiipua, osanottajia oli lopuksi vain viisi soittajaa.  Oulu-opisto on tiukka ryhmäkoon suhteen.  Kun menee alle 7, lopetetaan.  Meillekin kävi näin ja hiihtoloman jälkeen loppui tämä ilo.

Olimme parin kaverini kanssa miettineet jatkohommia.  Päätimme koota halukkaita omatoimiseen soitteluun.  Saimme kasaan muutaman ja aloitimme soittelut.  Vuonna 2011 päätimme nimetä joukkomme - syntyi "Aleksin Harmonikkakerho".  Jäseniä oli perustamishetkellä kuusi aktiivista soittajaa.  Harjoituspaikat vaihtelivat ja ryhmä sai uusia jäseniä, myös joitain erosi.  Nykyisin soitamme Oulunsuun Pirtillä.  Vaihdoimme myös nimeä, olemme nyt "Pirtin Pelimannit".  Soittajia on nykyisin 11 innokasta haitaristia.  Vetäjänä on ammattilainen, vuoden 1997 Kultaisen Harmonikan voittaja Seija Ylikärppä.  Hän on ollut todellisuudessa koko ajan ryhmämme vetäjänä.  Nykyisin otamme uusina kappaleina harjoiteltavaksi vain 2-3, joista yhden treenaamme esitettäväksi yhdessä Pirtin kuoron kanssa kevätjuhlassa.  Näissä kuoro laulaa äänissä, haitarit säestävät 2-äänisesti ja Seija komppaa pianolla.  Ovat hienoja kokonaisuuksia ja monipuolistavat pelimannienkin treenejä.  Tässä tarinani kaikessa lyhykäisyydessään (tuli kuitenkin aika pitkä).
7
Kravatti meni äkkiä uudelle omistajalle! Sain 2000 €, mikä lienee nyt se markkinahinta.  Itse maksoin aikanaan v. 2006 enemmän ja siihen tehtiin myös kohtuullisen arvokas huolto v. 2010.  Tyytyväinen olen, Kravatti sai arvoisensa uuden kodin.
8
Lainaus käyttäjältä: ftamt - 24-08-2019, 00:21:56
Näinkö harhaa, että Ollin fiilistely kravatti oli  aamupäivällä myynnissä?
Toivo
Olen tehnyt vaikean päätöksen.  Kevennän haitarikokoelmaani.  Bugari Silver Plus Cassotto on kyllä edelleen käytössä.  Katsotaan miten kauppa käy.  Kravatista on kesällä jo tullut kyselyjä.  Myös Fantasia on paria ihmistä kiinnostanut.  Titano on ollutkin ns. kakkoshaitari.
9
Takavuosina tuli soitettua myös "simassa", varsinkin kalamajalla.  Toisinaan sujui toisinaan ei.  Myöhemmin testasinkin; pari olutpurkkia oli sopiva määrä.  Nykyisin olen jättänyt oluen kokonaan, ollut yli vuoden nauttimatta.  Myös terävämmät ovat jääneet minimiin.  Lauantaisin otan ennen saunomista yhden "karpalojallun".  Pieni pullo, 20 cl, riittää pitkään.  Saunan jälkeen otan yhden lonkeron, sitä vähemmän alkoholia sisältävää.
10
Lainaus käyttäjältä: Henna - 15-07-2019, 10:43:09
Olen etsimässä soitinta max. 500 e budjetilla. Tuohon hintaan saa ilmeisesti vain käytetyn. Nyt olisikin tärkeää tietää mitkä ovat laadukkaita merkkejä. Kertooko valmistusmaa paljon pelin laadusta? Käsittääkseni venäläiset ovat pääsääntöisesti huonoja, muusta ei juuri tietoa/kokemusta. Aloitin soittamisen lapsena pihlajanmaa specialilla, se toimi kuin unelma, enkä olisi siitä luopunutkaan ellei sitä olisi varastettu. Näppäinhaitari siis haussa. Onko suomalaiset haitarit aina hyvälaatuisia?
Minulla olisi 3äk Titano Fire myynnissä.  Budjettisi pitäisi kuitenkin tuplata, pyydän 1300€.  On myynnissä sekä tori.fi että huutonet.
11
Lainaus käyttäjältä: Viljo - 04-07-2019, 01:07:00
No nämä on pieniä otteita tästä kirjoittamastani kirjasta. Jahka saisi sen taitettua ja myyntiin...
Maistiaisia luentojen muodossa olisi kiva saada etukäteen, vaikka sähköpostiin.  Ostan kirjasi takuuvarmasti, kunhan saat sen myyntiin.  Sitä odotellessa, maistiaisia...
12
Lainaus käyttäjältä: Teme - 03-07-2019, 16:51:24
Harmi kun en tänä vuonna pääse paikalle, luentojen aiheet olis ollu mielenkiintoisia. Videoitko luentoja tai onko niistä messujen jälkeen mahdollista saada materiaalia?
Samat sanat.  Luennoista olisi mielenkiintoista saada aineistoa jälkikäteen.
13
Myyntikoju / Vs: Kouvolan Fantasia
26-05-2019, 15:00:00
Lainaus käyttäjältä: olli - 11-12-2017, 16:48:26
Paljonko tarjoat harvinaisuudesta?  Oy Harmonikka Fantasia vuodelta 1957.  Viljo Mannerjoki tehnyt täyshuollon.  Olen valmis luopumaan pelistä, mikäli tarjouksesi miellyttää!
Soita 040 516 2538
Olli Jaakola

Laitetaan uudelleen myyntiin.  Löytyykö kiinnostuneita.  Hinnasta voidaan luonnollisesti neuvotella.
14
Lainaus käyttäjältä: Reppumies - 21-05-2019, 21:19:52
Mitä tämä karma tarkoittaa? Anteeksi tyhmyyteni.
Plussaa hyvästä tai sitten miinusta huonosta kommentista!
15
Lainaus käyttäjältä: Reppumies - 19-05-2019, 23:47:57
Saako ukko varvasta käyttää soittaessa, kun se on ommeltu onnettomuudessa tuhoutuneen peukalon paikalle?
Sait karman!
16
Onpa melkoinen hintapyyntö! No uusiokravatti.
17
Nuottiteline / Vs: Dallape vihkot
11-02-2019, 16:40:00
Lainaus käyttäjältä: laukes - 11-02-2019, 12:42:24
Löytyisiköhän joltakulta teistä Dallape-asiantuntijoista vähällä vaivalla nuottia kappaleeseen "Salomaan kukka"? Vuosi taitaa olla 1939. Ja jos se vielä olisi lähetettävissä jonkinlaisena tiedostona allekirjoittaneelle...

Kiitoksin ja kumarruksin
Esa Laukkanen, Kaarina
[email protected]

Minulta ei valitettavasti löydy!
19
En löydä kouvolalaisten valmistusnumeroluetteloa.
20
Mielenkiintoista nähdä, millainen on "ihmisen kokoinen" ohjelma ensi kesänä.