Suomen Harmonikkaliitto

Menu

Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Näytä viestit Menu

Aiheet - Viljo

#1
Sata-Häme Soibon haettu tänään konkurssiin.

https://www.iltalehti.fi/musiikki/a/fa51f916-33e2-4d67-b412-623d28566f70

Huomatkaa, että Harmonikkatisteily ja pelimannimestaruuskilpailut eivät oli SHS:n toimintaa vaan Suomen Harmonikkaliiton.
#2
Myyntikoju / 2-äk Weltmeister Fionetta
22-08-2023, 11:54:32
Heipsan kaikille.

Käsiini tuli tällainen soitin, jolla en oikestaan tee mitään. Eli 2-äk Weltmeister Fionetta. 7 kg painoa ja mitat ovat 37 x 18,5 x 39 cm (KSL). Ääniala on 42 (f-ais'''). Soitin on ikäänsä nähden ihan ok kuntoinen. Tiivistelin sitä, että on mukavampi soittaa. Remmit ja laukku mukana, tosin remmit olisi hyvä vaihtaa vähän tukevampiin. Parempaan kotiin siis mielellään. 200 e. / 040-8291050
#3
Ylläpito tiedottaa / Ongelma sivustolla
03-03-2023, 15:42:28
Vapaalehdykän sivustolla on tietokantaan liittyvä vikatilanne, joten sivusto ei toimi tällä hetkellä etusivuja lukuun ottamatta. Pahoittelut. Yritetään saada tätä toimimaan mahdollisimman nopeasti.
#4
Hei kaikki!

Vuoden vaihteen Vapaalehdykkä laajenee. Youtubeen on nyt muokattu minun henkilökohtaisesta vanhasta ja epämääräisestä videotilistä Vapaalehdykkä-kanava https://www.youtube.com/@vapaalehdykka1 Kyllä. On tuo ykkönen tuossa perässä, kun pelkkä vapaalehdykkä-sana ei ollut käytettävissä. Sinne on tarkoitus alkaa tuottaa säännöllisesti materiaalia suomeksi. Mitä - se selviää sitten ensi vuonna, kun on saatu välineet hankittua ja viimeisteltyä suunnitelmat valmiiksi.

Englanninkielistä harmonikan korjaamiseen liittyviä asioita puolestaan tuupataan eetteriin ensi vuoden aikana entistä enemmän ÝouTubeen @AccordionArtisans-kanavalle. Siellä on jo kolme videota, joiden avulla on vähän harjoiteltu.

Käykäähän tilaamassa kanavat haltuun.

Hyvää joulua kaikille!
#5
Ensi vuoden harmonikkaristeily lähenee. Varaa liput 25.–26.3.2023 järjestettävälle risteilylle tuolta ->  https://www.harmonikkaristeily.fi/varaa-risteily/ Nyt kannattaa tulla mukaan, sillä Komiat ovat paikalla. Nuorille on oma esiintymislava, tanssimusiikkia nivelten vetreyttäjäksi, kultaisen ja hopeisen harmonikan semifinaalit, harmonikkanäyttelyt ja paljon muuta.
#6
Myyntikoju / Kouvolan palkeita
01-11-2022, 09:52:40
Myydään kaksi paljetta yhdessä tai erikseen.

Musta palje 48 x 18,5 cm. Onni Laihasen vanhasta soittimesta. Ruma, mutta suurin piirtein toimiva. Sopii esim. virityspalkeeksi. 50 e.

Valkoinen palje punaisella kankaalla. Kouvola Cassotto 50 käytetty palje. 48 x 19,2 cm. Siistihkö, pientä putsaamista kannattaa tehdä. 90 e.


040-8291050
#7
Ylläpito tiedottaa / Foorumin päivitys
20-09-2022, 07:17:18
Hei taas,

Foorumin php-versio on päivitetty uuteen. Mikäli huomaat vikoja, ota yhteyttä.
#8
Viikonloppuna oli vihdoin ja viimein pari kertaa lykätty harmonikkaristeily. Koronan jälkimainingeiden takia laiva ei ollut täyteen buukattu, mutta kyllä täytyy sanoa, että esitykset olivat huimia ja tunnelma hyvä. Tai siis ne esitykset ainakin oli hyviä, joita pääsin itse seuraamaan. Ruotsista tuntui olevan hieman enemmän porukkaa mukana kuin aikaisempina vuosina. Kiva juttu. Sunnuntain päivästä voin sanoa lähinnä omasta työpisteestäni messukannella, koska siellä tuli viettyä käytännössä koko päivä. Jos vertaan aikaisempiin risteilyihin, niin paljon enemmän ryysistä kuin aikaisemmin! En oikein muuta keksi, kuin patoutuneen tarpeen. Mistä saa remmejä, mistä saa haitareita, nuotteja, palveluita...

Onneksi kesä on jo lähellä. 30.6.–3.7.2022 Ikaalisissa on kunnon juhlat tulossa. Olen siellä näillä näkymin pitämässä museota auki.
#9
Etsitään tositarkoituksella:
1) soitinta, joka on ollut vuosikaudet soittamatta, mutta joka on yhä soittokunnossa
2) soittaja, joka alkaa soittaa tällä soittimella säännöllisesti tulevien kuukausien ajan.

Tavoite: mitata äänen väri ennen soittamisen aloittamista ja kuukausittain testin aikana. Haluan testata väitteen, että harmonikan ääni muuttuu (subjektiivisesti paremmaksi) soitettaessa. Ts. mittaan miten äänenväri muuttumista soiton vaikutuksesta, jos se ylipäätään edes muuttuu. Tarjolla on hyvää mieltä ja tietoa. Raha ei liiku, vaan menee harrastuksen piikkiin tämä.
#10
Myyntikoju / Välimäen peli
22-02-2022, 08:33:51
Heipsan kaikki!

Nyt on minulla (hyvin poikkeuksellisesti) välityksessä harvinainen Turussa valmistunut Välimäen peli. Välimäen pelejä on tehty vain 27 kappaletta ja siksi tämä kappale myydään tarjousten perusteella. Soitin soi erittäin herkästi. Ota yhteyttä 040-8291050 tai [email protected]

Tekniset tiedot löytyvät: https://vapaalehdykka.net/harmonikkagalleria/viisirivinen-314/?fbclid=IwAR0kGJbb07NIgx-4wSM8ynzOJxwnh3w6ePoqnUyx9cFeKydMYKT9Ard-e1A

#11
Ilmoitustaulu / Palje viipurin peliin
14-10-2021, 08:32:40
Etsinnässä vanha 18 x 50 cm palje viipurin peliin. Alkuperäisessä on sininen kangas ja mustat nauhat, mutta muunkin värisiä voi tarjota. Laittakaa viestiä/soita 040-8291050 tai [email protected]
#12
Vapaalehdykän foorumi on päivitetty uuteen versioon. Käytössä ollut foorumin oma teema ei kuitenkaan toimi uuden järejestelmän kanssa, joten olemme nyt hetken vakioteemalla. Joudun palauttamaan teeman manuaalisesti uudelleen, joten en sitä tänä iltana enää tee. Ongelmaksi tuli sivuston kirjautuminen.

Uusia parannuksia vanhaan versioon verrattuna on, mutta voi olla bugejakin. Jos huomaat jotain toimimatonta, ilmoita. Jossain tapauksissa oman selaimen välimuisti kannattaa ensin tyhjentää ja sitten kokeilla uudestaan.
#13
Myyntikoju / Elomaan peli
11-09-2020, 22:56:30
#14
Myyntikoju / Tunturin Sport harmonikaksi
01-04-2020, 12:23:39
Moi,

Ennakkoilmoitus haitarikansalle: tulossa myyntiin vm. 1971 Tunturi Sport Kovakromimalli, jonka myyntitulot käytetään harmonikan rakentamiseen. Varoilla katetaan siis käsityömestarilopputyöni tekemistä.

https://drive.google.com/file/d/1w2Y96Fp9HKBZxPnGv4S0SLFi_WCWeBIu/view?usp=sharing

Mopo on täysin huollettu ja on tällä hetkellä muuntokatsastusta vaille museorekisterissä. Myynti tapahtuu rekisteröinnin jälkeen. Mopo on hyvässä kunnossa ikäisekseen ja sen koko historia on tiedossa (ollut suvussa aina). Lisätietoja saa vaikka yksityisviestillä, lähettämällä sähköpostia tai soittamalla 040-8291050. Myynti tapahtuu tarjousten perusteella.

Ps. Kuvanlähetyksessä on toistaiseksi tuntemattomia ongelmia, joten siksi kuva näin drive-linkillä. Osalla kuvanlähetys ilmeisesti toimii, mutta ei kaikilla.
#15
Ohessa pelimannimestaruuskilpailujen kilpailukutsu. Mukaan vaan :-)
#16
Musiikin teoria / Sovittaminen
15-11-2019, 21:11:43
Auttelen tässä mlut-nimimerkkiä, jolla oli hankaluuksia saada viestiä läpi:

Pari silloin tällöin esiintyvää juttua, jotka haluaisin ymmärtää, esimerkkinä 'Isoisän olkihattu':1) Ensimmäinen täysitahti alkaa sekä diskantissa, että bassossa c-sävelellä, mikä soikin ihan hyvin. Kun sointu on Cm, voisi ajatella bassoon myös es tai g. Miksi basson c kuulostaa korvaan (ainakin minun) paremmalta. Onko tuossa edeltävän kohotahdin g-sävelessä se selitys?

2)Toinen täystahti alkaa Fm-soinnulla, bassossa f, vaikka diskantissa ei ole lainkaan F mollin säveliä. Soikin ihan hyvin. Miksi?
#17
Otsikon mukaisesti Harmonikkaliiton liittokokoua lauantaina Ikaalisissa. Ks. Ohjelma ja lisätiedot https://www.harmonikkaliitto.fi/tapahtuma/liittokokous/
#18
Tämä aihe on siirretty alueelle Nuottiteline.
#19
Tuli mieleen, että Youtube ja monet muut vastaavat palvelut ovat täynnä kivoja harmonikkavideoita eri harmonikkatehtaista, missä he esittelevät tuotantoaan. Olisi kiva, jos porukka laittaisi tänne linkkejä eri videoihin. Osa osaa etsiä englannin kielellä, mutta osa teistä osaa muitakin kieliä. Olisi hienoa nähdä useista eri maista näitä videoita.

Voitte upottaa videot tähän foorumiin käyttämällä tekstikentän valikosta youtube-näppäintä (toimii ainakin youtubelle) ja lisäämällä linkin hakasulkeiden väliin.

#20
Nuottiteline / Karjalan kaiho
06-09-2019, 08:20:37
Veikko Ahvenainen on säveltänyt Karjalan kaiho -nimisen kappaleen, joka on kuuleman mukaan omistettu harmonikanrakentaja Tauno Pesun harmonikkojen mukaan. Mutta nuoteissa taitaakin lukea, että omistettu Enon harmonikkakerholle. Onko jollain nuottia, josta voisi varmistaa asian.