19-09-2021, 19:58:11

Uutiset:

31.7.2021 - Vapaalehdykän foorumi päivitetty uusimpaan versioon. Kirjautumisessa on ilmennyt ongelmia. Pääset kirjautumaan sivustolle vapaalehdykka.net/forum/index.php?action=login


Suomen Harmonikkaliitto

Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Aiheet - michel

1
Harmonikkapöytä / Bugari Antico
18-12-2020, 00:31:58
Kuulin hiljattain eräältä tutulta harmonikkakorjaajalta, että joskus oli markkinoilla Bugarilta malli nimeltään Antico. Tai joku sen tapainen se nimi oli. Ilmeisesti Bugarin näkemys wanhanajan pelistä, vähän niinkuin giulietin Traviataa vastaava ilmeisesti.
Jos joltain löytyisi kuva kyseisestä mallista, niin olisi kyllä kiva nähdä että millainen peli se oli. Googlesta ei löytynyt kuvaa semmoisesta.
2
Haluan ostaa mustan priimakuntoisen Traviatan 4 koplarilla. Soittimessa EI saa olla midejä eikä mikrofoneja. Myös Traviata Sunrise kiinnostaa.
3
Ihmisiä on monenlaisia. Toiset ostaa sen yhden instrumentin ja se riittää, sillä soittelee sitten niin kauan kun henki pihisee tai sitten vaihtaa uudempaan ja wanha menee vaihdossa. Itseä ainakin harmittaa aina luopua entisestä soittimesta, mutta taloudellisesti se on joskus välttämätöntä pistää vaihdossa. Tällä hetkellä kotoa löytyy Bugarin Essenzia, keikkapelinä on Pihlajamaan stagestar casotto (näppärän kokoinen keikkahommiin). Sitten on vielä ensimmäinen täysikokoinen harmonikka myös tallessa, Accordiola chromaton 4b, isä soittelee sillä omaksi ilokseen suhteellisen aktiivisesti. Näiden lisäksi olisi kiva hommata itselle vielä takaisin Giulietti Traviata ihan niiden wanhanajan soundien vuoksi. Toisaalta myös musette olis kiva saada hommattua, niin musettevalssit kuulostaisi siltä kuin pitääkin. Kyllähän tämä samalla melkein keräilyksi alkaa menemään, mutta ainahan sitä voisi hölmömpiinkin asioihin rahansa tunkea.  ;D  Millaisia soittopelejä teiltä muilta löytyy ja montako niitä on kertynyt?
4
Sattuisiko joltain löytymään nuotteina Taito Vainion sovitusta Guapita-tangosta? On hieno!
5
Kovasti alkanut kiinnostamaan 4-äänikertainen Lasse Pihlajamaan Stagestar - casotto. Keikkapeliksi olisi aika näppärän kokoinen ja aika moni keikkaileva muusikko sitä näyttää käyttävänkin, kuten esim Petri Ikkelä, Sami Hopponen, Kalle Kämäräinen sekä Simo Silmu. Olen kuitenkin kuullut parilta harmonikkamestarilta, että kyseisessä soittimessa olisi paljon ollut laadullisia eroja yksilöissä. Ja että osassa käytetty huonoja kielisarjoja, ilmennyt vire/viritysongelmia. Onko kellään kokemusta kyseisistä soittimista? Hyviä tai huonoja. Onko Viljolla harmonikkahuoltajana kokemusta tai tietoa kyseisestä mallista?
6
Elikkäs nyt pitäisi saada harmonikalle vähän lisää ohjelmistoa tanssilavoille. Olisiko antaa hyviä vinkkejä, että mitä harmonikkakipaleita voisi soitella tanssilavoilla? Hakusessa olisi eritoten tangoja ja valsseja. Vaikeustasoltaan kappaleet saisi olla semmoista keskitasoa ja toki saa olla vaativampiakin. Mutta nimenomaan semmoisia, mistä tanssikansa-topit tykkää.
Tangoista "Ilta välimerellä" sekä "Iltatähti", ja sitten valsseista "Mustaleski", "Yölintu", "Kesäillan valssi" ja "Brysselin pitsiä" ovat ehkä jo vähän liiankin monen orkesterin ohjelmistossa, joten niitä en ajatellut ottaa ohjelmistooni.
7
Musiikkinurkkaus / Frank Maroccon levyjä?
19-11-2017, 21:47:53
Hei! Sattuisiko löytymään Frank Maroccon pitkäsoittoja? Mielellään cd:nä.
Voisin ostaa tai vaikka lainata, ihan kummin vain.  :)
8
Olisiko järkevää sormitusta kromaattisen asteikon soittamiseen bassopuolella? Pietron paluussa tulee aika paljon kromaattista asteikkoa vasurilla. Jonkinlainen sormitus itellä on, muttei oikein tahdo sormet riittää ja niitä eiku-ääniä tulee liian paljon...  ;)
9
Hej! Hakusessa olisi Bugarin Artist minicasottoon sopiva diskanttimaski. Maskin ei tarvitse olla priimakunnossa eikä värilläkään ole väliä.  :)
10
Olisi erittäin mielenkiintoista tietää, että minkä merkkisistä ja minkä mallisista harmonikoista soundit on alunperin samplattu kyseiseen peliin. Löytyisikö teiltä jotain listaa? Sisäpiirin tietoa?
Soittimessa kun nimittäin lukee aina valikossa tietyn harmonikan kohdalla vain esim joku maahan viittaava teksti, muttei sen kummempaa informaatiota.
11
Morjensta! Onko kokemuksia Mabelin ja musictechin sisäisistä mikrofoneista? Oon tähän asti käyttänyt AKG:n joutsenkaulamikrofonia, mutta kohdallani parempi ratkaisu olisi sisäinen mikrofonijärjestelmä. Limexillä olisi toki hyvät ja laadukkaat mikrofonisysteemit, mutten tarvitse kaikuja enkä midejä.
12
Iski pahanlaatuinen casotto-kuume ja olen nyt päätynyt kahteen casottoon, joista pitäisi jompi kumpi valita. Joko Bugari Armando Golden series tai sitten Giulietti Sun cassotto. Bugaria olen päässyt jo paikallisessa liikkeessä testailemaan, Giuliettia puolestaan en ole vielä päässyt kokeilemaan. Haluaisinkin vähän nyt kysellä kanssamuusikoilta mielipiteitä kyseisistä soittimista...löytyykö teiltä kokemuksia kyseisistä soittimista? Hyviä ja huonoja puolia? Suunnilleen samaa hintaluokkaa molemmat soittimet, Giulietti ehkä aavistuksen edullisempi, Bugarilla taas etuna leukarekkarit. Mites kielet, onko kummassa "paremmat", vai samanlaiset?