26-10-2021, 19:20:58

Uutiset:

31.7.2021 - Vapaalehdykän foorumi päivitetty uusimpaan versioon. Kirjautumisessa on ilmennyt ongelmia. Pääset kirjautumaan sivustolle vapaalehdykka.net/forum/index.php?action=login


Suomen Harmonikkaliitto

Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Aiheet - Suonsyrjä

1
oliskohan jyväskylässä tai ihan nurkilla ketään kelllä intoa soitella seurana,ja ehkä vähän tarpeentullen neuvoa tai tuumia yhdessä.
perus asiat sujuu, mutta opeteltavaakin riitää.
stemma nuotitkin alkaneet kiinnostaa.
eikä haittaa jos haluaa kompata kitaralla tai laulaakkin, musiikki maku on laaja
 
 nykyinen soittelu kaveri asuu 60km päässä ja kylältäkin hanuristit siirtyneet tuonpuoleiseen.

2
vierailu kirjastoon toi ei oota, googlella ei ole tärpänny... eihän kellään olis? ei tartte olla edes haitari versio
3
eihän kellekkään olis niittykukkasiin ihan haitari nuotteja, pienen pojan haaveisiin riitäisi piano nuotitkin
4
Ilmoitustaulu / edukas pianohaitari
21-05-2021, 20:24:39
ilta nuotiolla on ollut tuo yksi neukku haitari matkassa, mutta sen basso puoli on mitä on.

tiedän että tällä hinta haitarilla ei kuuhun mennä, mutta jos olisi siedettävästi vireessä oleva ja vuotamaton esim itä saksalainen yms.. tai miksei älyissää oleva neukku piano haitari hinta luokassa 200-300e niin voisi kiinnostaa.

jyväskylässä tarve, mutta jkl- forssa väliä tulee kuljettua satunaisesti

040-5493792 tavoitteleepi parhaiten
5
tuossa eilen olin guerinin pianohaitarin kanssa harjakaisissa, illan soitto luisti ja kun alkoi janottamaan niin haitari laukkuun ja volgan takapenkille.. aamulla vielä haluttiin pari kipaletta vaan eihä siitä mitään tullut. 

a ja f soivat vain ulospäin vedetäessä, keskimäinen koplari päällä sisäänpäin ääni oli liian korkea. sen verta käytin kuorta auki että vivusto puhdas ja kun tuossa 3 aukkoa kullekkin kosketimelle niin keskimäisen reijän äänikerta ei toiminut kuin vedetäessä.

no harmistuneena haitari laukkuun ja kotia kohden, nyt tuossa soitellut tunnin ilman mitään ongelmaa.

käyttänen tuon kyllä jyväskylän haitari liikeessä, jos jotain vakavampaa tai ettei uusisi.. mutta uteliaisuutta kiinnostaa mikä tuon mahdollisesti aiheutti? haitari kulkenut useemassa tapahtumassa vaan ei vastaavaa ole käynnyt.

pari neukku haitaria tilkinny ns. muotio käyttöön eli purkanut ja kurkkinut, mutta kuk se päissään soitto ei onnistu ja selvinpäin noissa ei ääni mielytä korvaa niin ne lähinnä koristeina
6
vielä kun soitto touhut aika alkumetreillä ja vaikka tutulla vähän pitemällä niin ihan ei päästä videosta jyvälle että miten tuo video linkin basso puolen soitto menee

https://youtu.be/15e9YFeAUUk

exodus kappaleesta on kyllä piano nuotit ja kappaleen sävel puoli menee ulkomuistista ja basso puolta soitellut vain ns. venyttämällä

eli kuten tässä videossa tehdään
https://youtu.be/lTdBtOQFDLU
7
oma kurttu sentäs toimii, mutta tuossa nyt parikin tuttua alkanut elvytellä soittoharrastustaan seurana ja toisella bugarin näppäin haitari ollut jonkun vuoden salkussa, no alkuun ääni hieman tukkoinen, se on parantunut.
mutta viime soitto kerralla havaittavissa diskantti puolella selkeästi että äänessä on ns. vibra, tähän ei vaikuta mikä koplari on päällä ja tekee melkolailla kaikilla napeilla samaa.

huoltoonhan tuo on vietävä, mutta uteliaisuutta, onko ehdotuksia mikä asian aiheuttaa
8
hyviä ehdotuksia olisiko jossain kirjassa tahi jollain nurkissa parille haitarille tehtyjä sovituksia.

kumpikaan meistä vielä vähän aloittelu asteella mutta perus valssit ja kipaleet alkaa menemään... eli esim, metsäkukkia, elämää juoksuhaudoissa, minä soitan harmonikaa yms.. vastaavaa hakusessa, musiikki maku sinääsä laaja joten monelainen käy.

nyt menty hieman korvakuulolla eli soitettu joko yhteen vain toisen säestäessä tai vuoroteltu säkeissä ja kertosäe yhteen yms.
9
Nuottiteline / minä soitan harmonikkaa
10-10-2020, 14:04:54
löytyisikö keltään tuohon haitari sovitusta?  eritoten kiinostaa versio jota pedro soittaa nummisen kanssa.. tai no originaalikin menee.

jostain ala asteen laulukirjasta löytyy itseltä yhdet ja pianolla ne kuulostavat hyviltä vaan haitarilla soittaessa puuttuu se jokin, kyllä sen naapurikin jo oikeaksi kappaleeksi tunnistaa mutta itseä häiritsee

koko soittelu haitarilla niin alkuntekijöissä että itse korva kuulolta kokeillen muutoksia ei vielä onnistu
10
Soitto ura vasta alkutaipaleella vaan neukkulaisella piano akkordilla päästy hommassa alkuun, kövi kuitenkin niin että juhanuksena pääsei soittamaan merkkikampetta ( merkkiä en valitettavasti muista enää) vaan oli huomattavsti pehmeämpi soittaa tuohon neukkulaiseen nähden, no tämä ei varmaan kennelekkään yllätys.

Mutta asiaan, thomannin sivuilta olen noita startone merkkisiä piano haitareita katsellut, valitettavasti googletuskaan ei asiaan tuottanut tulosta, että millaisia ja ennen kaikkia minkä äänisiä. ja olishan se toki mukava tuollaista kokeilla ennen ostoa.

Vai unohtaako suosiolla ja katselee rauhassa käytettyä merkki soitinta?  Ja mitä merkkejä väki suosittelee ja mitä ei missään nimessä? Hinnaltaa saisi kyllä pyöriä 500-700e max. Haulla olen jo asiasta lueskellut, mutta ihan vielä en ole päässyt lopputulokseen että jos ei tuo startone niin mikä sitten

Asia sinäänsä hieman kaksi piippuinen, hirveästi ei alkuun asiaan halua panostaa, mutta toisaalta se maku menee huonolla instrumentillä hommasta äkkiä.

Yhtä käytettyä royal haitaria kävin uteliaisuuttani katsomassa, hinta oli vain hieman alle budjetin. Vaan ei kyseinen yksilö tuntunut noita venakko matkamuisto haitaria paremmalta..

Tai oikeastaan noita neukku haitareita on kaksi, tuo akkordi joka  ei nyt mitenkään vasten mielinen soittaa, mutta basso puolen se vipu systeemi... No en edes mainitse mielipidettä.
vielä ei ole haitannut suuremalti parin vivun välillä pois loikkaus, kun se säestäminenkin vielä opettelu asteella, melodia puolelta nyt saannut jotain soitettua ja nuottien opiskelu avannut hommaa paljon... (Mutta tekemistä on) Toinen on b kirjaimella alkava, tässä bassopuoli toimii hyvin ja järjestelmä huomattavasti fiksumpi, on myös hieno äänisempi vaan melko raskas soittaa.