19-09-2021, 19:05:47

Uutiset:

31.7.2021 - Vapaalehdykän foorumi päivitetty uusimpaan versioon. Kirjautumisessa on ilmennyt ongelmia. Pääset kirjautumaan sivustolle vapaalehdykka.net/forum/index.php?action=login


Suomen Harmonikkaliitto

Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Viestit - michel

1
Harmonikkapöytä / Vs: Bugari Antico
19-12-2020, 00:05:28
Lainaus käyttäjältä: tumasava - 18-12-2020, 14:17:18Katsopa YouTubesta "vanhathaitarit"- kanavalle 16.12.2012 ladattu video "Muistoja Pohjolasta", jossa tekstin mukaan Pertti-setä 80v soittaa koululaisille. Olisikohan hänellä käytössä tuo mainitsemasi Bugarin antiikkipeli? Kyllä on hieno harmonikkaesitys tästä kaikille tutusta isänmaallisesta marssista!

No mutta sieltähän se löytyi! Kiitoksia vinkistä! Aika harvinainen peli taitaa olla kysymyksessä, hienot soundit on haitarissa.
2
Harmonikkapöytä / Bugari Antico
18-12-2020, 00:31:58
Kuulin hiljattain eräältä tutulta harmonikkakorjaajalta, että joskus oli markkinoilla Bugarilta malli nimeltään Antico. Tai joku sen tapainen se nimi oli. Ilmeisesti Bugarin näkemys wanhanajan pelistä, vähän niinkuin giulietin Traviataa vastaava ilmeisesti.
Jos joltain löytyisi kuva kyseisestä mallista, niin olisi kyllä kiva nähdä että millainen peli se oli. Googlesta ei löytynyt kuvaa semmoisesta.
3
Haluan ostaa mustan priimakuntoisen Traviatan 4 koplarilla. Soittimessa EI saa olla midejä eikä mikrofoneja. Myös Traviata Sunrise kiinnostaa.
4
Ihmisiä on monenlaisia. Toiset ostaa sen yhden instrumentin ja se riittää, sillä soittelee sitten niin kauan kun henki pihisee tai sitten vaihtaa uudempaan ja wanha menee vaihdossa. Itseä ainakin harmittaa aina luopua entisestä soittimesta, mutta taloudellisesti se on joskus välttämätöntä pistää vaihdossa. Tällä hetkellä kotoa löytyy Bugarin Essenzia, keikkapelinä on Pihlajamaan stagestar casotto (näppärän kokoinen keikkahommiin). Sitten on vielä ensimmäinen täysikokoinen harmonikka myös tallessa, Accordiola chromaton 4b, isä soittelee sillä omaksi ilokseen suhteellisen aktiivisesti. Näiden lisäksi olisi kiva hommata itselle vielä takaisin Giulietti Traviata ihan niiden wanhanajan soundien vuoksi. Toisaalta myös musette olis kiva saada hommattua, niin musettevalssit kuulostaisi siltä kuin pitääkin. Kyllähän tämä samalla melkein keräilyksi alkaa menemään, mutta ainahan sitä voisi hölmömpiinkin asioihin rahansa tunkea.  ;D  Millaisia soittopelejä teiltä muilta löytyy ja montako niitä on kertynyt?
5
Jyväskylän kansalaisopiston harmonikkakerhosta hyviä kokemuksia. Opetus tapahtuu Palokan koululla ja siellä on tällä hetkellä 2 eri ryhmää. Alkeisryhmä ja sitten edistyneemmät. Ja opetuksessa aika hyvin huomioidaan kaikkien soittotasot. Aiemmin oli myös kolmaskin ryhmä jossa pystyi sitten kokeneimmat soittamaan niitä haastavimpia teoksia opettajan ohjaamana. Harmi kyllä korkeammalta taholta tuli määräys supistaa, eli tiputettiin se kolmas ryhmä pois.
6
Sattuisiko joltain löytymään nuotteina Taito Vainion sovitusta Guapita-tangosta? On hieno!
7
On kokemusta mustista näppäimistä...jos kokenut soittaja, niin kyllähän niillä soittelee menemään, kun näppäimet on hallussa. Mutta aloittelevalle haastavaa. Harmonikkahuolloista niitä näppäimiä voi tosiaan ostaa ja ne kyllä siellä näppärästi ne laittaa paikoilleenkin kun löytyy siihen suunniteltu työkalu. Suosittelen niitä karhennettuja näppäimiä C ja F näppäimien kohdille, niin sormet löytää sit oikeisiin asemiin. :)
8
Harmonikkapöytä / Vs: Harmonikka vm:-72
07-09-2018, 02:41:38
Muistikuvia ei kyllä sieltä ajalta ole ku olen 80-luvun lapsi.  ;D
...mut kyllähän semmoinen priimakuntoinen kouvolan hopeahäkki vm.72 olis komia peli!
9
Kiitoksia Periskooppi vastauksestasi. Näin vähän arvelinkin että saattoi olla merkkipuolueellista kommentointia ja omaa vahvaa näkemystään kyseisistä soittimista mestareilla.
10
Okei, kiitos vastauksesta, Viljo.
Kolmea stagestaria olen päässyt kokeilemaan ja ainakin omasta mielestä vaikuttivat ihan hyviltä yksilöiltä ne kaikki.
11
Kovasti alkanut kiinnostamaan 4-äänikertainen Lasse Pihlajamaan Stagestar - casotto. Keikkapeliksi olisi aika näppärän kokoinen ja aika moni keikkaileva muusikko sitä näyttää käyttävänkin, kuten esim Petri Ikkelä, Sami Hopponen, Kalle Kämäräinen sekä Simo Silmu. Olen kuitenkin kuullut parilta harmonikkamestarilta, että kyseisessä soittimessa olisi paljon ollut laadullisia eroja yksilöissä. Ja että osassa käytetty huonoja kielisarjoja, ilmennyt vire/viritysongelmia. Onko kellään kokemusta kyseisistä soittimista? Hyviä tai huonoja. Onko Viljolla harmonikkahuoltajana kokemusta tai tietoa kyseisestä mallista?
12
Elikkäs nyt pitäisi saada harmonikalle vähän lisää ohjelmistoa tanssilavoille. Olisiko antaa hyviä vinkkejä, että mitä harmonikkakipaleita voisi soitella tanssilavoilla? Hakusessa olisi eritoten tangoja ja valsseja. Vaikeustasoltaan kappaleet saisi olla semmoista keskitasoa ja toki saa olla vaativampiakin. Mutta nimenomaan semmoisia, mistä tanssikansa-topit tykkää.
Tangoista "Ilta välimerellä" sekä "Iltatähti", ja sitten valsseista "Mustaleski", "Yölintu", "Kesäillan valssi" ja "Brysselin pitsiä" ovat ehkä jo vähän liiankin monen orkesterin ohjelmistossa, joten niitä en ajatellut ottaa ohjelmistooni.
13
Juu, spotifystä löytyviä on kuunneltu jo ahkerasti. :) Mutta harmillisesti sieltä löytyy vain 2.
14
Musiikkinurkkaus / Frank Maroccon levyjä?
19-11-2017, 21:47:53
Hei! Sattuisiko löytymään Frank Maroccon pitkäsoittoja? Mielellään cd:nä.
Voisin ostaa tai vaikka lainata, ihan kummin vain.  :)
15
Ovi lavalle / Vs: Videot - omat ja linkit
09-10-2017, 02:39:04
Kiitosta vaan! Juu, täytyy treenailla ja lisätä taas videota kun ehtii ja alkaa kappale myös tarpeeksi "taittumaan".
16
Ovi lavalle / Vs: Videot - omat ja linkit
08-10-2017, 15:50:13
https://youtu.be/rSG-tNnrjRc

Minäkin innostuin testaamaan oman soiton videointia. Tästäpä löytyy linkki. :)
17
Juu, kyllähän siinä oma jännitysmomenttinsa on! Kyllä omaa soittoa olisikin hyvä silloin tällöin nauhoittaa/kuvata. Nauhoitteesta näkee/kuulee sen, miten oma soitto kulkee ja onko joitain korjattavia asioita omassa soitossa. Ja innokkaana harjoittelijana nauhoitteista näkee ja kuulee myös sen oman kehittymisensä soittajana.
18
Lainaus käyttäjältä: Giulietti - 30-09-2016, 22:36:16
Hyvä ja toimiva sormitus on ainakin: 4-[2]-3-[2]-[4]-5-[3]-4-[2]-[4]-5-[3]-4, jossa hakasuluissa olevat soitetaan basson sisäriviltä.

Kiitos! Tämä toimii huomattavasti paremmin! :)
19
Olisiko järkevää sormitusta kromaattisen asteikon soittamiseen bassopuolella? Pietron paluussa tulee aika paljon kromaattista asteikkoa vasurilla. Jonkinlainen sormitus itellä on, muttei oikein tahdo sormet riittää ja niitä eiku-ääniä tulee liian paljon...  ;)
20
Hej! Hakusessa olisi Bugarin Artist minicasottoon sopiva diskanttimaski. Maskin ei tarvitse olla priimakunnossa eikä värilläkään ole väliä.  :)