18-09-2021, 01:20:33

Uutiset:

31.7.2021 - Vapaalehdykän foorumi päivitetty uusimpaan versioon. Kirjautumisessa on ilmennyt ongelmia. Pääset kirjautumaan sivustolle vapaalehdykka.net/forum/index.php?action=login


Suomen Harmonikkaliitto

Hanurikonserttien lopetus

Aloittaja olli, 28-01-2009, 19:56:42

« edellinen - seuraava »

olli

Alueen nimi on CD-hylly, mikä viittaisi CD-levyistä keskustelemiseen.  Kuitenkin ohjeviesti näyttää olevan koko hanurimusiikista keskustelemiseen.  Niinpä ajattelin panna yhden ketjun näistä hanurikonserteista.  Yleisesti näyttää olevan niin sekä maakunnallisissa että valtakunnan televisioiduissa hanurikonserteissa, että lopuksi koko esittäjäporukka vetää "Säkkijärven polkan".  Karmeutta lisää vielä se, että yleisö alkaa taputtaa tahdissa ja epätahdissa välittömästi musiikin kajahtaessa.  Mikä meitä suomalaisia vaivaa?  Eikö hanurikonserttien loppukappaleiksi löydy mitään muuta?  Kun joskus pääsisi nauttimaan hanurikonsertin loppukappaleena jotain muuta kuin iän ikuista säkkijärveä!
Ellei tiedä minne on menossa, joutuu todennäköisesti jonnekin muualle!

Hannu S

Taitaa olla niin, että konserteissa, missä on suuri joukko hanuristeja esiintymässä, on monen tasoisia soittajia. Yleensä huippuhanuristeilla on sooloesiintymisiä ja sitten harmonikkakerhojen esityksissä on harrastaja esiintyjiä. Loppuun täytyy väkisin löytää joku yhdessä soitettava kappale, jonka kaikki osaisivat ja olisi yleisölle tuttu. Suuren sekalaisen joukon esiintyessä täytyy valita myös sellainen esitys, missä rytmi pysyisi kassassa. Kaippa se näistä seikoista johtunee.

KurttuPaavo

Eipä tuota polkkaa kaikki osaa, se vielä lisää homman karmeutta.

Seppo

Olen ollut kerran konsertissa , jossa oli useampi harmonikkakerho esiintymässä . Loppunumerona oli säkkijärvenpolkka yhteissoittona . Siihen ei ollut  kai oikein nimetty kapellimestaria , vaan erään kerhon vetäjä meni eteen näyttämään tahtia . Hän ei kuitenkaan huomannut antaa selvitystä , missä järjestyksessä osat soitetaan .
Nyt kävi niin , että ensimmäisellä "osuudella " soitti noin puolet porukasta A osan väliin ja puolet ei.
No toisella kerralla , kun kappale taas lähti alusta  molemmat porukat olivat viisaampia  :)  eli nyt soitti sitten toinen puoli sen A osan väliin ja toinen osa ei.
Koska tahti säilyi edessä olevan vetäjän avulla ja yleisökin löi vielä tahtia , ei siinä sen kummempaa hämminkiä tapahtunut.