Suomen Harmonikkaliitto

Arvo Nyström

Aloittaja La Melodiosa, 08-07-2015, 06:51:40

« edellinen - seuraava »

La Melodiosa

  Eilen tuli televisiosta kotimainen elokuva "Kalle Aaltosen morsian", jossa ainakin kaksi kertaa näytettiin kahden hanuristin soittoa. Valitettavasti näytteet olivat niin lyhyitä. Toista hanuristia en tunnistanut. On kerrottu, että Arvo soitti Jamsessio-orkesterissa. Kävin 50-luvulla monesti tansseissa, joissa Jamsessio soitti, mutta soittajat eivät jääneet mieleen, ainoastaan orkesterin nimi. Mielenkiinto oli silloin enemmän tanssitettavissa. :D
Vielä virtaa ja sokeri sulaa

poikkikulma

Katsoin saman elokuvan myös eilen , yhdessä kohdassa oli toisella soittajalla ainakin Kouvolan Kuningasmalli Harmonikka ja toisella Romopiano Harmonikka mutta oli sen verran liikkuva se kuva etten saanut selvää Harmonikan nimestä olikohan se edes Suomalainen mutta komea Harmonikka kyllä  :) Soittajia en tunnistanut koska en Arvo Nyströmistäkään ole nähnyt edes valokuvaakaan missään mutta hyvin soittivat molemmat  :)
Mauno  :)

pianohessu

Eiko Jamsessionissa soittaneet mm. Lasse Pihlajamaa ja Apa Nyström? Muistaakseni jossakin on oikein tieto tämän yhtyeen muusikoista. Noo, Toivo tämän tietää.

poikkikulma

Joo kyllä Toivon arkistoista varmaankin tästäkin tieto löytyy kunhan hän ehtii töiltään vastailemaan :) . Olen minäkin tuosta yhtyeestä kuullut tai lukenut jossain vaiheessa mutta en millään muista enään mitä siittä on kirjoitettu ja keitä siinä oli soittajina , kuullostaa kyllä tutulta .
Mauno :)

ftamt

#4
Tässä kuva kyseisestä porukasta. Ehkä tiedot löytyvät jostakin kirjasta. Kuvassa on kuitenkin Lassen
ja Arvon lisäksi kitarassa paljon levyjä laulanut Jorma Ikävalko. Jamsession ei tehnyt yhtään levyä.
Toivo

poikkikulma

No sieltähän se tieto löytyikin äkkiä kuin apteekin hyllystä  :) Hieno juttu  :)
Mauno  :)

olli

Tuolla historiaosiossahan on kattava tietopaketti ja linkki Wikipediaan ;)
Ellei tiedä minne on menossa, joutuu todennäköisesti jonnekin muualle!

pianohessu

No hemmetti!

Kun tuota edellistä kirjoitin niin jotenkin takaraivossa oli nimi Goony Strömmer ja tuossa Toivon kuvassahan hän istuu totisena kuin sepän lato. Goony soitti muistaakseni vielä lähes 90 -vuotiaana. Tietysti jatsia.

EP

Lainaus käyttäjältä: pianohessu - 08-07-2015, 10:43:45
No hemmetti!

Kun tuota edellistä kirjoitin niin jotenkin takaraivossa oli nimi Goony Strömmer ja tuossa Toivon kuvassahan hän istuu totisena kuin sepän lato. Goony soitti muistaakseni vielä lähes 90 -vuotiaana. Tietysti jatsia.

Jep, Goony soitti.. tai ainakin lauloi ihan loppuun asti!
Semmoinen herrasmies aina puku päällä ja rusetti kaulassa! :)
Muistan kun oli Tampereella 'Paapan kapakassa' ihan viimeisinä vuosinaan esiintymässä, lauleskeli englanninkielisiä jazzstakkuja hyvällä fiilksellä muutaman nuoremman asiakkaan ihmetellessä kuka hän on?

ftamt

Goonya en ole koskaan tavannut, mutta sitäkin paremmin tunnen hänen nuoremman veljensä Rainer Strömmerin, joka on ollut pitkäaikainen Suomen Äänitearkiston puheenjohtaja ja jäsen. Suurelta osin juuri hänen ansiostaan lähes kaikki vanhemmat suomalaiset äänilevyt on nyt luetteloitu. Raineri on kyllä kertonut minulle veljestään ja omista musiikkiharrastuksistaan.
Toivo