17-09-2021, 12:11:34

Uutiset:

31.7.2021 - Vapaalehdykän foorumi päivitetty uusimpaan versioon. Kirjautumisessa on ilmennyt ongelmia. Pääset kirjautumaan sivustolle vapaalehdykka.net/forum/index.php?action=login


Suomen Harmonikkaliitto

Hohner pianopeli vika!

Aloittaja vesku73, 01-10-2016, 22:57:27

« edellinen - seuraava »

vesku73

Kertokaapa joku, Mikähän voisi olla Hohnerin Tango 2 M-pelissä vikana, kun ainakin kahdessa äänessä tulee sivuääni mukana esim. paljetta vedettäessä ulos, kuulostaa aivan kuin olisi  "rohina kurkussa" varsinaisen äänen mukana, niin ja miten mahdollinen vika korjataan?Kiitoksia tiedosta!

Teme

Kielen niittaus voi olla löystynyt, kieli voi olla vähän kääntynyt jolloin ottaa ehkä kiinni kielilaatan kieliaukon reunaan tai kielessä/kielilaatan kieliaukossa voi olla joku roso jolloin taas kieli osuu aukon reunaan. Silmämääräisesti voi tutkia näkyykö mitään edellämainituista. (Tietysti ensin pitää selvittää mitkä kielet ylimääräistä ääntä pitää.)

Jos kieli on päässyt liikahtamaan että on vähän vinossa niin varovasti kokeilee kääntää oikeaan asentoon. Tosin jostainhan se johtuu jos kieli on liikahtanut ja usein syynä on löystynyt niittaus. Jos kielessä tai kieliaukossa on joku roso niin se pitäisi viilata (hyvin kevyesti) pois. Jos et ole kielten kanssa puuhastellut, suosittelen viemään semmoiselle kuka tietää mitä tehdä. Jos kokeilunhalua piisaa ja on valmis ottamaan riskin lopputuloksen kustannuksella niin sitten vaan itse rassaamaan.
Weltmeister Supita, Paolo Soprani Professional Cassotto, Kouvolan Hopeahäkki casotto -79, Kouvolan 25 maestro -57, Joles Pelle Star -49

Jambalaya

Saattaa olla myös laatta irti kun pärinää kuuluu nimenomaan vetopalkeella. Naputa jollain pärisevän kielen laattaa, jolloin huomaat selvästi eron kiinniolevaan laattaan. Lämmitä sitten vaikka juotoskolvia sen verran, että se tuntuu sormiin kuumalta ja vetele sillä laattojen väliä sen verran, että vaha sulaa. Tai sukkapuikkoa tai virkkukoukkua tms.

vesku73