Suomen Harmonikkaliitto

Sonola 4-äk haitarin realistinen arvo

Aloittaja oh8jep, 14-05-2020, 12:16:09

« edellinen - seuraava »

oh8jep

Hei taas,

Ja jälleen kokeneempien mielipiteitä kysellään :)

Olisko noin yleensä jotain kokemuksia Sonola harmonikasta ja onko tuo vielä 70 luvun haitari vai 80-luvulta. Myös sen realistinen arvo kiinnostaa kun esim. tässä linkissä
hinta on mielestäni melko korkea?

https://www.tori.fi/kainuu/Harmonikka_62782302.htm?ca=6&w=3


Terv. Aatos

Periskooppi

Minulla on tällainen käsitys tuon aikakauden (n.1970-luvun puolivälistä 1980-luvun puoliväliin, perustuu soittimen ulkonäköön ja soittotuntumaan kaikista mainitsemistani merkeistä) juuri tuon mallisista soittimista, että

Guerrini = Ramses = Sonola

Sama peli samasta tehtaasta eri nimellä. Ruotsista löytyy vielä Rämjes.

En tiedä, onko noissa yksilökohtaista variaatiota (kielilaatueroja tms) ja jos on, niin kuinka paljon.

Sellaisia kelvollisia keskitason pelejä, joilla on helppo ja mukava soitella, mutta parempiakin on olemassa. Pikkuvikoja (mm. läppänahat saattavat tarttua välikanteen) voi esiintyä ehkä(?) runsaammin kuin jossain hyvin tunnetussa arvostetussa merkissä, mutta niissäkin niitä joskus esiintyy, ja vika on korjattavissa. Minusta suurin ero kalleimpiin malleihin on dynamiikan laajuudessa, mutta tuotahan ei peruspelimanni niin kovasti edes tarvitsekaan  ;)

Tommi87

500€ on perus 4-äk hinta 60-80- luvun peleistä huollettuna/soittokuntoisena. Sonola kuuluu myös samaan kastiin.

Pepelis

Ja jos vielä ajatellaan, että tuohon tonnin haarukkaan löytyy jo Kouvolalaisiakin, niin onhan tuo kova pyynti. Omassa Ramseksessani minua kismittää kielten laatu. Tuntuu siltä, että jokainen haitarinmyyjä ajattelee soittimensa olevan ainakin sen tonnin arvoinen, oli sitten mikä peli hyvänsä kyseessä.

Periskooppi

Kannattanee odottaa vaikka viikonlopun yli, niin tarjolle tulee varmaankin edullisia vaihtoehtoja Guerrini-Ramses-Sonola merkeiltä kun. Vaikuttaisi, että ollaan kalassa aika suurella vieheellä.

Se täytynee sanoa noiden pelien eduksi, että ne ovat aika "kevytsoitteisia". Ääni tulee helposti, eikä soitinkaan ole kovin painava.

Periskooppi

No, kuten arvelin, niin näitä tulee vähän väliä edullisesti markkinoille

https://www.tori.fi/vi/69591206.htm