Suomen Harmonikkaliitto

Kouvola Kultahäkki versus Hopeahäkki, millaisia kokemuksia näistä hanureista?

Aloittaja oh8jep, 23-12-2020, 12:16:39

« edellinen - seuraava »

oh8jep

Hei taas,

Ajautui käsiin tuollainen Kouvolan Kultahäkki hanuri 60 luvulta, ensivaikutelma oli erittäin positiivinen sekä äänten että kunnon suhteen.

Millaisia kokemuksia teillä on noista hanureista, kultahäkistä ja hopeahäkistä, liikkuvatko samalla viivalla laadun ja kestävyyden suhteen, ja toki myös äänten suhteen. Kiinnostais tietää koska ei ole kokemuksia tuosta hopeahäkistä vielä. Onhan se uudempi haitari, mutta mites mekaniikat ovatko verrattavissa laadullisesti, onko jotain heikkouksia tai paremmmuuksia jos näitä verrataan?

Hyvää Joulua ja parempaa uutta vuotta 2021 kaikille ilman koronaa!


maestro

Minä ainakin pidän soitettavuudesta ja äänistä,toki on olemassa erilaatuisia. Niinkuin kaikissa harmonikoissa. Tämän soitin kultahäkki-maestrolla..
"kouvolanpeli" Cassotto 50,"kultahäkki"maestro-58,roland fr-3sw

oh8jep

Hienosti soitettu,

Totta, on mielestäni paras ääninen hanuri mitä on ollut tähän mennessä ja jää pito haitariksi.

Olin aiemmin hieman skeptinen Kouvolalaisten suhteen, siis että mikä niistä tekee hinnoiltaan niin arvokkaita, mutta näyttää asialla olevan perusteita, erinomainen soitettavuus, äänet ja työn laatu.

Löytyy paljon uudempia haitareita, nimekkäitäkin, mutta laadullisesti jäävät toiseksi.

kallek

#3
Luin joskus Kouvolan historiikin. Muistaaksen homma meni niin, että viimeiset kultahäkit ja ensimmäiset hopeahäkit olivat periaatteessa sama haitari. Tehdas vaan sai uusia koneita, joten hopeahäkkiin saatiin tehtyä näppäinkoneisto tarkemmilla välyksillä. Joku voi korjata, jos muistan väärin...