17-09-2021, 13:15:23

Uutiset:

31.7.2021 - Vapaalehdykän foorumi päivitetty uusimpaan versioon. Kirjautumisessa on ilmennyt ongelmia. Pääset kirjautumaan sivustolle vapaalehdykka.net/forum/index.php?action=login


Suomen Harmonikkaliitto

Onhan erikoisia...

Aloittaja eikkajuhani, 09-09-2015, 01:40:23

« edellinen - seuraava »

eikkajuhani


   Tuolta You tuben sivuilta löytyi erikoisia soittimia, tällaisia en ole ennen nähnyt ja näillä nuo venäläiset hanuristit soittelevat....  Löytyy tällaisilla teksteillä; Blossoming May Timbre Russian Accordion Group  ..... erikoisia ovat soittimet, lienee 3 ja 5 rivisiä...  :) ::) ::) ;)


   Eikkajuhani
Onnellinen on se joka omistaa toimivan hanurin...tai jopa pari...

juksa

Nämä esiintyivät vuoden 1995 Kultaisen Harmonikkka kilpailun väliajalla. Erikoisen näköisiä soittimia tosiaan, muistuttaa vähän linnunpöntöiltä, mutta mahtavat on äänet.

juksa 

Johan

Tuttuja sentään niistä on täällä joissakin vaiheessa taitettu peistä aikaisemminkin, kun kerran löysin tuon yhteyeen videon jostakin surffatessani netissä.
Ihan tarkaa selvyyttä siitä millaisia nuo ovat rakenteeltaan ei silloin kyllä saatu pohdinnasta huolimatta.

Ilmeisesti ne on kuitekin tuolle yhtyeeelle räätälintyönä tehtyjä, oletan, että tuo suurin niistä on basso ja muut sitten rakennettu moniäänisen musiikin totetusta silmällä pitäen juuri heidän tarpeitaan varten.

Näppärää soitantaa peukaloa säästellen;-)

https://www.youtube.com/watch?v=lVpbmMLRpIk

Johan

htoyryla

09-09-2015, 12:03:57 #3 Viimeisin muokkaus: 09-09-2015, 12:55:18 käyttäjältä htoyryla
Noita tosiaan joskus vuosia sitten ihmeteltiin täällä. Käsittääkseni nuo eri soittimet on rakennettu tosiaan ihan varten vasten tuottamaan erilaisia äänenvärejä tuommoista yhtyesoittoa varten. Hieno idea. Muistelen myös että ihmeteltiin miten lehdykällä saa noita ääniä, vai onko siellä urkupillejäkin sisällä. Tuossa Blossoming May -videossa soundit tuntuvat kuitenkin hyvin haitarimaisilta.

Tässä ehkä vähän tyypillisempää Tembr-soundia https://www.youtube.com/watch?v=LLHPBo0FmhU
Yksi soittaa tavallista haitaria, ja muilla tuommoiset erikoispelit.

Tässä se aikaisempi keskustelu: http://www.vapaalehdykka.net/forum/index.php?topic=591.0