Suomen Harmonikkaliitto

Menu

Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Näytä viestit Menu

Viestit - pianohessu

#1
Nuottiteline / NAANTALI
12-08-2023, 16:18:33
Joku ihan kysäisi että soittaisin otsikon kappaleen. Muistan sen yhtenä Ragni Malmstenin parhaimmista, mutta nuotin tarvitsisin. Onko mahdollista saada tämän kautta?

[email protected]

Kiitokset jo etukäteen

Hessu
#2
Lainaus käyttäjältä: pianohessu - 29-04-2023, 16:04:29Olen hankkinut myös riviharmonikan ja arkistosta löytyy myös soitto-oppaita. Kysyn nyt kuitenkin myös täältä mielipidettä. Minkä seuraavista otan tutkittavakseni ja myös käyttöön, vai onko jokin muu vielä parempi?
1) Veikko Ahvenainen
2) Lasse Pihlajamaa
3) Vesterinen & de Godzinsky

Vaikka ei varsinaiseen harmonikansoittamiseen kuulukaan, niin älkää kirjoittako kuin minä: Kolme lausetta ja neljä myös -sanaa. Aikamoista tautologiaa.

Kiitos neuvosta, täytyykin pengastaa mainitsemiasi asioita.

Pihlajamaan opuksessa on kahden oktaavin asteikkoharjoituksessa mielestäni kummallisia epäjohdonmukaisuuksia alemman ja ylemmän oktaavin sorminumerointien välillä? No, asiat selviävät.
#3
Olen hankkinut myös riviharmonikan ja arkistosta löytyy myös soitto-oppaita. Kysyn nyt kuitenkin myös täältä mielipidettä. Minkä seuraavista otan tutkittavakseni ja myös käyttöön, vai onko jokin muu vielä parempi?
1) Veikko Ahvenainen
2) Lasse Pihlajamaa
3) Vesterinen & de Godzinsky
#4
Nuottiteline / Vs: TARTON HELMI
25-10-2022, 09:07:15
Yritin monellakin tapaa hakea, mutta mitään en löytänyt. Olen kyllä näissä asioissa enemmän kuin huono, joten ei se löytämättömyys sinällään ihme ole. Palataanko asiaan?
#5
Nuottiteline / TARTON HELMI
21-10-2022, 13:31:55
Jälleen on pyydettävä apua tämän maan parhaalta nuottikirjastolta! Nyt on kyseessä hieno valssi "Tarton helmi", löytyykö sellaiseen  nuottia? Maininta kappaleesta on mm. Dallapen kutosvihkossa, jossa sen vetävä nimi kiinnosti ja kuten selvisi, ammattimiehethän ovat olleet asialla.

[email protected]

Kiitokset jo etukäteen.

Hessu
#6
Myyntikoju / PARROT
01-09-2022, 08:32:09
Luovuin vaihtokaupan yhteydessä Parrot -merkkisestä pianohanuristani. Olen muistaakseni aiemminkin yrittänyt jäljittää kyseistä peliä, mutta huonoin tuloksin. Yritetään vielä. Onko kenelläkään tietoa lokakuussa 2014 Ylöjärven Harmonikka -nimisestä liikkeestä hankitusta Parrot -pianohanurista? Tuntomerkkinä on kuusi maskissa olevaa avattavaa läppää. Muutoin peli on "normaali" musta, neliäänikertainen ja kaksi diskanttikoplaria on kahdennettu.

Eikä tässä kaikki. Vaikka kyseistä instrumenttia ei löytyisikään, olen kiinnostunut hankkimaan saman tyyppisen ja mallisen pianohanurin. Tästäkin voisi lähettää tietoa.

[email protected]
#7
Nuottiteline / Vs: JÄÄKÄRIN MORSIAN
30-08-2022, 14:20:18
Jääkäri sai morsiamensa ja minä nuotit. Suurenmoiset kiitokset lähettäjälle!!!
#8
Nuottiteline / JÄÄKÄRIN MORSIAN
30-08-2022, 06:55:39
Onko mahdollista saada sähköpostiin nuotteja kahdesta Jääkärin morsian -näytelmän musiikkikappaleesta:

1) Jääkärin laulu (Elon mainingit korkeina...)
2) (Oon vuosia monta jo harhaillut...)

[email protected]

Juhlavat kiitokset jo etukäteen

Hessu
#9
Nuottiteline / Vs: LINETTA
11-05-2022, 13:13:01
Sain mestarin sovituksen, kiitokset lähettäjälle.
#10
Nuottiteline / LINETTA
10-05-2022, 13:28:10
Hep! Löytyykö otsikon nimiseen tangoon nuottia. Teos on Matti Viljasen tekosia.

Kiitän jo etukäteen: [email protected]
#11
Nuottiteline / Vs: HAAREMIN RUUSU
29-01-2022, 07:43:10
Kiitokset nopeasta toiminnasta. Täältä yleensä löytyy harvinaisempiakin kappaleita paperille painettuna. Tästä saattaa tulla "kesärenkutus" Hyvinkään torille. Kiitokset.
#12
Nuottiteline / HAAREMIN RUUSU
28-01-2022, 14:40:35
Kuulin tuossa hienon valssin ja sehän rupesi kiinnostamaan. Onko kenelläkään otsikossa mainitun valssin nuottia jaossa? Jos,....niin.... [email protected]

Kiitokset jo etukäteen
#13
Ylläpito tiedottaa / Vs: Myyntilistaus
02-10-2021, 09:20:03
Ei ole näkynyt myöskään tässä vähän etelämpänä?
#14
Näppäimien askartelu on mielestäni hyvin onnistunut. Siihen kun ei olisi moni edes ryhtynyt.
#15
Minulla on muutamia yksityiskohtia lukuunottamatta samanalainen. Äkkiseltään vaikuttaisi että kuvissa on ulkonäöllisesti huonompikuntoinen kuin omani. Diskantti on kolmiäänikertainen ja basso kuusiäänikertainen. Avasin pelin viime viikolla ja bassossa on kuudet kielet neljässä penkissä. Pisimmät kielet ovat 75mm! Työn jälki oli siistiä, ja lakkaakin oli käytetty.

Ostin pelin v. 1990 ja hinta oli 600mk jossa oli luonnollisesti ylihintaa, mutta ostettu mikä ostettu. Eipä tuo hanurina ole "huono" esimerkiksi aloittavalle, mutta jo näppäinjärjestelmän erilaisuus maassamme käytettävään tekee siitä ei-haluttavan ja pudottaa hintaa. Näppäinten halkaisija on 15mm, joten nekin ovat eri kokoiset verrattuna meikäläiseen.

Yleensähän hinnat ovat numeroarvoltaan samoja kuin markka-aikana, mutta harmonikoissa se ei päde. Myyntiä varten ehkä kannattaisi poistaa nuo teippimerkinnät klaviatuurista?
#16
Nuottiteline / Vs: HÄMÄRÄN LAPSI
15-03-2021, 10:38:50
Kiitokset kaikille lähettäjille, nyt on tupa täynnä kakaroita.
#17
Nuottiteline / HÄMÄRÄN LAPSI
13-03-2021, 16:22:24
En olekaan aikoihin ollut kerjuureissulla, mutta jos korjataan vahinko. Toisaalta - en ole soitellutkaan kovin paljoa, aika on mennyt hieman muissa harrastuksissa. Tuisku, Curtiss ja Pyörremyrsky roikkuvat jo katossa ilman potkureita ja muitakin detaljeja vielä puuttuu. Draken on työpöydällä sadan työtunnin jälkeen. Arvioin että vielä parisataa tuntia olisi jäljellä.

Jos nyt sitten kuitenkin menisi asiaan eli kerjäämiseen: Löytyykö keneltäkään nuottia Lennart Dahlin fokstrottiin Hämärän lapsi? Jos on mahdollista lähettää:

[email protected]

Kiitokset jo etukäteen
#18
Nuottiteline / AURINKO LÄMMITTÄÄ
31-12-2020, 11:08:36
Vuoden viimeinen tiedustelu: Löytyykö keneltäkään J. Vainion kappaleen "Aurinko lämmittää" nuottia? Jos, niin [email protected] :in vuosi 2021 alkaa mukavissa merkeissä.

Kiitokset etukäteen ja Hyvää Uutta Vuotta kaikille.
#19
Muistattehan tarinan munkista nimeltä B. Schwartz? Hänenhän väitettiin kehittäneen ruudin. Tämä ei kuitenkaan ollut aivan koko totuus; Kiinassa oli satoja vuosia aiemmin tunnettu paloherkkä jauhe.

Tästä kipittelemme suuremmin aasinsilloittelematta asiaan: Kaikissa avaamissani kiinalaisissa neliäänikertaisissa Parrot pianoharmonikoissa on ollut basson välipohjaan niitattu silikageelipussi. Totuuden nimessä on kuitenkin mainittava että kaikki = 3 :)

Viime keväänä kunnostamaani Weltmeisteriin panin samanlaisen maskotin mukaan sisälle.

Eräässä kesäteatteriesityksessä oli niin kostea ilma että Kouvolalaisen yläpintaan tiivistyi kosteutta. Se ei siis ollut sadevettä koskapa minulla oli suuri varjo suojanani. Väliajalla vaihdoin tilanteeseen sopivamman Rapsodija -merkkisen vetopelin polvelle.
#20
Totuus löytyy kaurapuurosta, sanottiin joskus. Uskoisin Viljon olevan hyvin pitkälti oikessa. Jos valmistetaan yhteen - vaikka kuinka moniäänikertaiseen - peliin kielet kotosalla, haetaan varmasti parasta mahdollista. Entäpä jos pitääkin valmistaa tuhanteen hanuriin kielet? Luultavasti tulisi mieleen kysymys; miten tehdä ne edullisesti?

Harmonikkoja ei myydä ainoastaan miljonääreille, vaan myös vähävaraisemmille mutta hyville soittajanaluille. Tokihan sadassa vuodessa ovat monetkin teknilliset asiat muuttueet; ihmisten ahneus ja voitonpyynti tuskin kovinkaan paljon. Osta markalla, myy kahdella, niin saat prosentin voiton!