Suomen Harmonikkaliitto

Menu

Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Näytä viestit Menu

Viestit - Viljo

#1
Saa korjattua, mutta näppituntumalla sitten pitää vähän katsella, mitkä vaihtaa uusiin nahkoihin. Ei tarvitse kuitenkaan kieliä ottaa irti, koska kielipenkin pohjasta pääsee hyvin vaihtamaan alaventtiilit, jos tarve.
#2
Harmi homma, jos näin pääsi käymään. Näitä venäläisiä pelejä voi myös korjata (tietenkin), mutta monien mielestä korjauksen hinta verrattuna soittimesta maksettuun hintaan ei kohtaa.
#3
Oli vahauskolvi minkälainen tahansa, ei sillä saa vahaa kapeisiin väleihin ollenkaan. Pitää käyttää vahaveistä. Ja siinäkin tapauksessa tulee vastaan vahan pintajännitys, joka käytännössä estää vahan menemisen näihin tosi pieniin väleihin.
#4
Jos ei ole riittävästi tilaa kiinnityksille, niin itse pitäisin sitä vähän niinku suunnitteluvirheenä. Tarkoituksenahan siinä on saada soittimen kokoa pienemmäksi. Jos ei vahaa saa laitettua päältä, niin sitten pitää yksi kerrallaan laittaa kiinni. Ei tämäkään mikään ongelmaton tapa ole, sillä tällä tekniikalla jää vahaa helposti kielilaatan alle.
#5
Kiva kun pääsit uuden harrastuksen pariin! Se on kyllä totta, että tämä foorumi on hiljenytynyt verrattuna, mitä se oli vaikkapa ennen koronaa. Sosiaalisen median isot alustat ovat puksuttaneet sen sijaan aika kovaa eteenpäin. Mutta kyllä täällä saa edelleen keskustella :-)
#6
Lainaus käyttäjältä: Pekkapuupää - 12-02-2024, 22:35:55Minulla on joku venäläinen 3-rivinen kromaattinen harmonikka, soi hyvin, kuulostaa hyvältä. Seuraavaksi yritän ostaa italialaisen 3-rivisen.

Italialaisia 3-rivisiä kromaattisia on Suomessa kovin vähän, jos ei mennä sinne 1920-luvun harmonikkoihin. Taitavat kaikki uudet ja viime vuosikymmeninä tuodut olla 5-rivisiä.
#7
Muutostyö on mahdollinen. Kielien kohdalla voi olla niin, että kielpenkkiä pitää hieman muokata, että uudet kielet mahtuu paikalleen. Saksalaiset kielet ovat nimittäin eri mitoilla kuin italialaiset. Tämä on hyvä tarkistaa etukäteen. Toki saksalaisillakin mitoilla saa kieliä.

Onko järkevää, riippuu tavoitteistasi ja käytettävissä olevasta budjetista. Vanhaan soittimeen muutostyötä tehdessä tarvitaan uudet kielet, vanhojen kielien irroitus, uusien kiinnitys ja viritys. Jos budjetti on rajallinen, niin voi olla halvempaa etsiä sopiva käytetty soitin. Jos puolestaan haluat päättää esimerkiksi minkälaiset kielet haluat (ominaisuudet) soittimeen, silloin korjaus on ehkä järkevämpi.
#8
Gallerian kuvista voi vähän katsoa näppäimistöjä. Ja erityistä huomiota kiinnittäisin siihen näppäimistön päätyjen suureen alueeseen. Olettaisin, että diskantti on aika lähellä tällaista: https://vapaalehdykka.net/harmonikkagalleria/kukkamalli-143/ Tuo kouvolan peli tuo ei kuitenkaan ole, sillä kahvan päätyjen muotoilu on eri.

Näppäinjärjestelmäkin taitaa olla ruotsalainen.
#9
No ei ole paljoa tästä kuvasta ammennettavaa. Kahvan tyyli on 30-lukua, joten jos kuva on otettu sodan jälkeen, soitin on kuitenkin 30-luvulta. Voi olla niin viipurilainen, kouvalalainen, Kaplas-harmonikka... Muitakin on tällä tavalla tehtyjä ulkomaita myöten. Jos kuva olisi edes vähemmän suttuinen ja valotus onnistunut paremmin, niin ehkä päästäisiin vähän pidemmälle. Tasakahvainen kuitenkin, mikä viittaa 30-luvun alkupuolelle.
#10
Sata-Häme Soibon haettu tänään konkurssiin.

https://www.iltalehti.fi/musiikki/a/fa51f916-33e2-4d67-b412-623d28566f70

Huomatkaa, että Harmonikkatisteily ja pelimannimestaruuskilpailut eivät oli SHS:n toimintaa vaan Suomen Harmonikkaliiton.
#11
Myyty.
#12
Myyntikoju / 2-äk Weltmeister Fionetta
22-08-2023, 11:54:32
Heipsan kaikille.

Käsiini tuli tällainen soitin, jolla en oikestaan tee mitään. Eli 2-äk Weltmeister Fionetta. 7 kg painoa ja mitat ovat 37 x 18,5 x 39 cm (KSL). Ääniala on 42 (f-ais'''). Soitin on ikäänsä nähden ihan ok kuntoinen. Tiivistelin sitä, että on mukavampi soittaa. Remmit ja laukku mukana, tosin remmit olisi hyvä vaihtaa vähän tukevampiin. Parempaan kotiin siis mielellään. 200 e. / 040-8291050
#13
Niin. Tuli mieleen, että tässä foorumillahan on jokaisella myös mahdollisuus säätää omaa kelloaan. Koska serverin aika on oikein, voi sitten omista asetuksista laittaa itselleen näkyvän kellon oikein.

Profiili -> ulkonäkö ja asemointi -> Aikavyöhyke

#14
Tiettömiä ovat kellojen tiet. Serveriasetukset ovat ihan ok, joten en osaa sanoa, mistä tämä johtuu.
#15
Lainaus käyttäjältä: oh8jep - 01-05-2023, 09:21:00Kiitos tiedosta,

Meneekö casotoissa tuo sarjanumero erilailla kuin maestroissa, vai mihin se yleensä perustuu
onko se tuotannosta tuleva sarjanumero vai mistä se koostuu.

Sarjanumero on jatkuva. Alkaa vuodesta 1932 ja päättyy 1966. Sen jälkeen päivämäärä ja sitten 80-luvulla muoto on diskanttirungon numero / bassorungon numero. 30- ja 40-luvuilla on myös vientiin menneissä import-numero, mutta tästä huolimatta soittimista löytyy tuo oikea sarjanumero soittimen sisältä. Cassotoissa ja Maestroissa voi lukea kielipenkkien alla C245 tai M133 tai vastaavaa. Se on puolestaan mallin sarjanumero. C245 olisi 245. Cassotto.
#16
Löytyy latausosiosta https://vapaalehdykka.net/ladattavat-tiedostot/

Voisin lisätä tuonkin numeron listaan.
#17
Kimmo Mattilan ABC-kirja voisi olla. Taannoisessa Pirunkeuhkossa juteltiin näistä oppimateriaaleista. Muistaakseni siellä videon loppupuolella.

https://youtu.be/elWYy3WEwlU

Jos näitä oppaita ajattelee pedagogiinkan kautta, vanhoissa materiaaleissa on oman aikakautensa jälki. Nykyiset oppaat tehty opetusmielessä taidokkaammin.
#18
Kunnosta riippuu paljon tuo hinta. On niitä hopeahäkkejäkin nähty myytävän alle 1000 eurolla.
#19
Kyseessä on Oy Harmonikan niin sanottu kultahäkki. Oikealta mallinimeltään Casotto. Sarjanumeron perusteella soitin on vuodelta 1959.
#20
Nyt sivuston pitäisi pääpiirteissään toimia.