Suomen Harmonikkaliitto

Menu

Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Näytä viestit Menu

Aiheet - kallek

#1
Postilaatikko / Gallerian tiedot.
15-08-2021, 11:05:15
Onkohan syy selaimessani, vai missä? Kävin galleriassa katsomassa useita soittimia. Monista puuttuivat tiedot (paino, äänikerrat ym.) Riveillä näkyi vaan kaksoispisteet. Ja aikaisemmin siellä on ne olleet. Esim. vissiin kaikki viisiriviset Excelsiorit.
#2
Ihan vaan pikku kysymys...
Jätettiinkö tuossa gallerian uusimisen yhteydessä tarkoituksella osa kuvista pois?
Lähettämistäni kuvista (Frontalini, ZeroSette, Finlandia, Excelsior) siellä on vain tuo vähän keskustelua herättänyt Finlandia.
Ei sillä, että ne sielä pitäisi olla, mutta ihan mielenkinnosta kyselen...
#3
Tulipa mieleen kysäistä täältä...
Mulla on alkanut kyynärvarsi särkeä usein, kun soitan jotain nopeita kappaleita.
Onko jollakulla jonniinlainen voimisteluvinkki tms. jolla vaivasta pääsisi eroon?
#4
Historiankirjat / Finlandia
26-04-2015, 13:47:43
Tietäisikö joku jotain tällaisen pelin historiasta? Takana lukee "käsintehty". Muita kirjoituksia ei ole-Sisälle en ole kurkannut. Omistajalle oli joku kertonut, että soittimen olisi rakentanut Taskulan entinen työntekijä. Varmaa tietoa ei asiasta ole.
#5
Nuottiteline / Polkka mollissa
21-02-2015, 09:52:52
Piti vaan päivittää aloittamani ko. aihe, mutta onnistuin sähläämään koko aiheen bittiavaruuteen. Siis tiedoksi, jos jotakuta kiinnostaa: Löysin kaipaamani sovituksen "hanuri" -lehdestä 4/2012.
#6
Myyntikoju / ZeroSette
14-01-2015, 20:30:42
Pistetään nyt tännekin myyntiin:
http://www.tori.fi/varsinais-suomi/Hanuri_4ak_ZeroSette_15475242.htm?ca=18&w=3
Tinkaamisen varaa hinnassa ei juuri ole. Voin kyllä pitää itsekin, jos ei tuolla hinalla mene kaupaksi. Kansanmusiikin soittoon  mielestäni on sopivampi ääni kuin hopeahäkki cassotossani. Vajaa vuosi sitten maksoin siitä 600€, ja ostin siihen uudet remmit, joten hinnaksi tuli vähän enemmän kuin tuo 670€.  Mikin toiminnasta en tosiaan tiedä. Kun sen ostin, myyjä sanoi samoin. Saattoi kuitenkin jopa tietää, ettei toimi. Kun irrotin sen soittimesta, huomasin että johto oli poikki. (Ja on vieläkin. Pitäisi juottaa kiinni ja kokeilla).
#7
Ostin pari kuukautta sitten Kouvolan hopeahäkki cassoton. Kultahäkkiä en ole koskaan soittanut. Joku (monikin) varmaan tietää, mitä käytännön eroa ko. soittimilla on. Ovatko periaatteessa samoja soittimia, ts. vain eri näköinen maski, vai onko soittimilla myös jotain teknistä eroa?
#8
Tein tuonne Vapaalehdykän "kolumnit" palstalle pikku pakinan casoton valmistuksesta. Viljo korjasi sanaan yhden ässän lisää (cassotto), koska oikeinkirjoitus kuulemma menee niin, vaikka molempia kirjoitusmuotoja näkeekin. Tietääkö kukaan mitä sana oikeasti tarkoittaa ihan suoraan käännettynä ja mitä kieltä se on? Vai onkohan se edes käännettävissä suomeksi? Googlen kääntäjä löytää vain yhdellä s-kirjaimella kirjoitetun muodon. Se on Italian kieltä ja tarkoittaa mökkiä. Jos laittaa kaksi s-kirjainta, kääntäjä tunnistaan sanan englanninkieliseksi, mutta käännös on sama sana (cassotto).
#9
Mulla on työn alla tuollainen 5 -penkkinen (4, 3x8, 16) Excelsior edellisen "korjaajan" jäljiltä. Itse homma etenee, mutta yksi asia askarruttaa. Valssiäänikerroista musette soi niinkuin pitääkin, mutta "normaali" valssiäänikerta kuulostaa ihan kamalalta. Liekö 4' penkki epävireessä vai tarkoituksella viritetty pois kohdaltaan. Tällöin nimittäin soi 2x8'+4'. Kun koppa on auki ja painaa ton 4' ihan sormella kiinni niin valssiääni on ihan ok. Onko jollain tietoa, kuuluuko ton 4' tosiaan soida, vai onkohan joku koplannut koplareita.
HUPS! Hokasin juuri, että tässä voipi syntyä väärinkäsitys. Jos JS luet tämän, tuo "korjaaja" ei tarkoita sinua.
Oli vissiin nuo penkkikoot pykälän liian ylhäällä. Nyt lienee oikein.
Joka tapauksessa tarkoitan, että perusvalssiäänikerralla soi kaksi keskiääntä ja piccolo.
#10
Nuottiteline / Ilta Välimerellä
05-03-2011, 17:05:32
Osaisiko joku sanoa, mistä löytyy nuotit tangoon "Ilta välimerellä", jossa on alku- ja loppusoitto mallia "Taito Vainio". Siis käsittääkseni eniten soitettu versio. Alkuperäisnuotteja löytyy joka kirjastosta, mutta niissä näitä "hienompia" osia ei ole. Ihan ostaisinkin, jos vaan saisin tietää mistä.