Suomen Harmonikkaliitto

Menu

Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Näytä viestit Menu

Viestit - olli

#21
Olen vankkumaton haitarimusiikin harrastaja ja ystävä.  Mielestäni Harmonikkaliiton tulisi jatkaa perinnettä Ikaalisissa.  Sata-Häme Soi -nimen antaa mennä.  Liitto voisi järjestää aluksi pienimuotoisen "pitkän viikonlopun" harmonikkatapahtuman.  Mukana olisi kilpailut; pelimannimusiikki ja Harmonikan Suomen Mestari.  Kultainen ja Hopeinen jäisivät myös historiaan.  Mestaruusputki kuitenkin jatkuisi.  Palattaisi juurille eli harmonikkamusiikin pariin.
#22
Olen ollut tilastojen mukaan kohtuullisen aktiivinen, varsinkin forumin alkuaikoina.  Minulla oli paljon kysymyksiä haitarialalta.  Olen ilmeisesti saanut riittävästi vastauksia ja "oppinut" jotakin.  Viime aikoina ei ole mieleeni pulpahtanut erityisiä ongelmia, joten kirjoitteluni on laantunut.  Toisaalta minulla on asiantunteva haitarinsoiton opettaja, jolta saan vastauksia soitto-ongelmiini ja nuottiasioihin.  Foorumin seuranta on jäänyt vähemmälle, vaikka käynkin lähes päivittäin katsomassa mitä uutta on kirjoiteltu.  Foorumi on ollut minulle erityisen tärkeä, varsinkin silloin alussa.  On tämä edelleen mielenkiintoinen ja kannatettava juttu. 
#23
Kiitän!
#24
Kuuntelin youtuubista, kaunis valssi.  Haluaisin myös minä tämän valssin nuotin.  Kiittäen!
#25
Olen Johanin kanssa samaa mieltä, soitin mahdollisesti "syö ilmaa".  Kun itse aloitin soittamisen, ei tällaisia ongelmia tullut koskaan eteen.  Ei ole tullut myöhemminkään.  Eli haitarini ovat olleet tiiviitä (osa käytettyinä, osa uusina ostettuina).  Tuli tässä mieleen erään harmonikansoiton opettajan kommentti.  Hänellä oli Kouvolan Casotto (sen aikainen uusin malli, olisiko ollut 50-vuotisjuhlamalli).  Oppilaallaan, vanhemmalla miehellä oli myös Kouvolan peli (vanhempaa mallia).  No opettaja kehotti vetämään paljetta leveämmälle, ennen kuin kääntää.  Minä vieressä seuranneena kysyin, että miksi näin.  Opettaja sanoi, että näyttää hienommalta, kun paljetta näytetään isosti.  Olen tästä täysin eri mieltä.  Kun seuraa "kouvolalaisilla" soittajia, niin palkeet todella näyttäytyvät leveänä, yleensä.  On myös ilmeisen raskasta soittaa, kun vasen käsi tekee hirveitä kaarroksia.  Loppukommenttina vielä, kouvolalaiset pelit ovat ilmasyöppöjä uutenakin.  PS. Kouvolan Kravatti (1939) on eri maata, samoin Fantasia (1957).
#26
Lainaus käyttäjältä: tapsa - 16-06-2018, 09:57:49
Tervehdys kaikille!
Toinen kysymykseni:
Onko vaikea soittaa, kun kaikki ovat samanvärisiä?
Kolmas kysymykseni:
Mistä saa halvalla nappeja? Usein netissä tai musiikkiliikkeessä pyytävät kahta euroa kappale. Tulee kalliiksi nappien vaihto, kun vaihdettavia nappeja on yli 50 kappaletta.

Helppoudesta tai vaikeudesta on vaikea sanoa.  Mulla on Kouvolan Fantasia mustilla näppäimillä.  Soitto sujuu.  No Fantasiassa on "valkeisiin näppäimiin" laitettu erittäin pieni valkea pilkku, joka näkyy vain soittajalle (ei yleisölle).  Harvemmin noitakaan pilkkuja tarvitsee huomioita. Mulla on myös Bugari - Silver Plus Cassotto.  Ostin Leinon Sepolta mustat "loimunäppäimet", kun en tykännyt tasamustista.  Helppo vaihtaa, ruuvit.  Hintaa en muista.
#27
Nuottiteline / Vs: Nuotti hukassa "Wiggen"
21-05-2018, 10:12:28
#28
Nuottiteline / Vs: Nuotti hukassa "Wiggen"
18-05-2018, 13:48:35
Lainaus käyttäjältä: Johan - 15-05-2018, 15:27:22
Tervehdys! Pistin tulemaan parikin eri sovitusta. Kiva kappale!
Johan
Terve! Laitatko mullekin Wiggenin! Kiitos.
#29
Nuottiteline / Vs: Onnen hetkiä
03-05-2018, 13:28:00
Lainaus käyttäjältä: Tyyne - 03-05-2018, 02:53:43
Vielä jos tätä kautta nuotit saisi niin iso kiitos!! [email protected]
Nuotti lähti.
#30
Myyntikoju / Vs: Harmonikkanuotteja
23-03-2018, 20:26:19
Lainaus käyttäjältä: pietrodeiro - 23-03-2018, 15:35:18

Sanokaapas kuka tuo oheisen kuvan toisen vihkon omistuskirjoituksen (nimimerkin) henkilö on, entäpä ovatko nuo vihkojen välissä olleiden nimikorttien henkilöt tuttuja?
Edvin Heimovalta (Into Arpa)
#31
Lainaus käyttäjältä: Marko - 22-03-2018, 19:51:24

Kyllä siis itse mielelläni kuuntelen vanhoja klassisia sävellyksiä myös harmonikalla.
Tässä yksi esimerkki mitä kuuntelisin paljon mielummin kuin uruilla soitettuna:

Hanuri-lehdessä oli Kimmo Mattilan sovitus harmonikalle.  Opettelen sitä parhaillaan.  On kuitenkin huomattavasti helpompi kuin tämä esitys.
#32
Olen kerran ollut "Uuden musiikin konsertissa" (en kuitenkaan Sibelius-luokassa).  Haitarilla oli tallennettu erilaisia ääniä tietokoneelle.  Konsertissa harmonikansoittaja soitti jotain ja tietokoneen käyttäjä lisäsi sitten ohjelmoimiaan osuuksia kappaleeseen.  Paikalla oli 100 kuuntelijaa.  Jäi minulta ensimmäiseksi ja viimeiseksi.  Mutta kokeilut on.  En tykännyt.
#33
Lainaus käyttäjältä: Viljo - 08-03-2018, 08:03:52
Tuli eilen vastaan mielenkiintoinen artikkeli, jossa puhkutaan uutta iloa ja onnea tulevalle Sata-Häme Soi -juhlalle. Omalta osaltani ensi kesän suunnitelmat ovat jo lukossa, enkä ole menossa SHS-juhlille, ellei nyt jotain erityistä tapahdu. Miltäs uudistukset kuulostavat?

https://www.aamulehti.fi/kulttuuri/marta-schmidt-sai-perinteikkaan-festivaalin-takaisin-jaloilleen-saattoi-olla-kaikille-hyvaksi-ajaa-laiva-karille-ja-irrottaa-se-yhdessa-200775895/?ref=rns_fb
Mielenkiintoinen artikkeli.  En ole menossa Ikaalisiin - saa nähdä tulevina vuosina.
#34
Laitoin oman Fantasiani "koemielessä" myyntiin, siksi hintakin on kova.  Odottelen tarjouksia hinnasta huutonetin puolelta.  Huomasin myös, että pari muutakin Kouvolan Fantasiaa on myynnissä.  En ole luopumassa Fantasiastani "halpaan hintaan"!  Onhan pelini Viljon toimesta kunnostettu viimeisen päälle.  Itse tykkään silläkin soitella - myös diskantin mustat nappulat tuovat oman mielenkiintonsa!
#35
Lainaus käyttäjältä: mlut - 20-02-2018, 08:34:01
La Melodiasan mukaan sovituksessa on myös bassonuotit. Tuntuu hieman yllättävältä, että silloin käytettäisiin vielä em. numerointia bassopuolta varten. Minulle tuli mieleen, että numerot ympyrän sisällä, semminkin jos numeroita on vain 1-3, voisivat olla suosituksia käyttää diskantissa tiettyjä rivejä.
Kerroin aiemmin tuosta Vesterinen&Godzinskyn harmonikan soitto-oppaasta, jossa on noiden numeroiden merkitys selostettu.  Ilmeisesti aloittavalle haitarinsoittajalle aikoinaan tarkoitetut!
#36
"Jokamiehen harmonikkakoulun (Vesterinen&Godzinsky)" sivulla 20 selostetaan: "1=duurisointu, 2=mollisointu, 3=septimisointu, 4=vähennetty septimisointu.  Numerot ympyrän sisällä siis liittyvät bassopuolen sointuihin.
#37
Lainaus käyttäjältä: Teme - 23-01-2018, 12:45:34
Rouva aina moittii kun ostan uuden haitarin (siis käytetyn mutta itselle uuden) tai edes harkitsen hankintaa, vaikka minun soittimet on vanhoja ja halpoja. Tässä on näköjään jonkun verran rahaa kiinni muutamassa soittopelissä:
https://www.tori.fi/pohjois-pohjanmaa/Haitari_x4_43414270.htm?ca=18&w=3
On ollut kova innostus, kun on useamman laatupelin hankkinut.  Hintapyyntökin on kovanlainen, kun kaikki ovat kuitenkin jo käytettyjä.
#38
Hylkäsin aiemman.  Teimme open kanssa uuden.  Tavoitteena on opetella C-duuri molemmin käsin sekä murretut kolmisoinnut kadenssiin.  Lisähaastetta tulee tempon lisäämisestä.  Vielä lisää haastetta tulee, kun opettelee koko homman legatossa, portaatossa ja staccatossa "yhteen pötköön" nopealla tempolla!
#39
Nuottiteline / Vs: Sielujen soitto
10-01-2018, 14:53:57
Lähetin nuotin ja sain sähköpostiini kiitoksen, joten turhaa moittimista!
#40
Lainaus käyttäjältä: Giulietti - 05-01-2018, 15:05:32
Tuossa kirjassahan noita asteikkoja soitettiin sormi per rivi menetelmällä joka nyt tänä päivänä ei enää liene käytössä kenelläkään.
Kannattaako tätä harjoitella?  Ajattelin, että ennen varsinaisia soittoja voisi tälläkin systeemillä "lämmitellä"!