Suomen Harmonikkaliitto

Menu

Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Näytä viestit Menu

Viestit - kalle90

#1
Harmonikkapöytä / Vs: Hermann Buttstädt
10-09-2017, 06:15:31
Olen hiljattain hankkinut tuomosen Buttstädt hanurin.Erittäin hyvin säilynyt yksilö ja  suomalaisella järjestelmällä.Paljenauhoja vois osan uusia, kunhan tietäis mistä nauhaa saa.Hanuri on musta väriltään, 3 äänikertanen diskanttinapit on kulmikkaat.Vois olla hyvinkin 50 luvulta ,tuskin ainakaan uudempi.
Kiinostais tietää valmistajamaa ja millä aikavälillä tämmönen hanurivalmistaja on toiminut ?


#2
Historiankirjat / Yksi Kouvolan Fantasia.
07-09-2017, 14:05:57

Sitähän mie vaan kaiken varakta muistutan,että galleriaan tulis US kirjaimilla oleva fantasia on Kemiläisen Urho Saikkosen aikanaan  omistama hanuri.

terv Ahti Mäkinen Haaparanta Ruotsi.
#3

Tuntuu hyvälle, että Saikkosen Urhon Fantasia Kouvolalainen on tunnistettu ja pieni muistokirjoitus pohjoisen rempseästä tanssisoittajasta Urho Saikkosesta siinä mukana.
On ainoa hanuri näistä sadoista mukana olevista  hanureista, joista on kuva täällä galleriassa,jonka olisin tunnistanut vaikka unissani.
#4

Kyllä ne osasivat hanurin tehdä jo 30 luvulla.
Kukapa tuomosta ei haluais omistaa,voi mahoton
että on hieno.
#5
Etsitäänhän radiossa kadonneita levyjä,miksi ei vois etsiä kadonneita hanureita myös ?

Kaverini oli aikoinaan Urho Saikkosen soitto - oppilaana Kemissä.Näytin hänelle vapaalehdykkä   Galleriasta Urho Saikkosen Fantasia hanurin kuvan.Siinä maskissa on isoilla kullatuilla kirjaimilla US ,siis omistajan  nimen etukirjaimet.Urho Saikkonen  itse on edemennyt jo kauan sitten.

Nyt sitte etsiskellään tuon hanurin nykyistä omistajaa suurella mielenkiinnolla.
Tämä vanha soittaja kaverini kertoi juuri tuon hanurin tuovan muistoja kaukaa
menneisyydestä.

Terveisin kalle90 pohjoisesta.
#6
Ehkä katselen sinivalkoisten silmälasien läpi,mutta vanhat suomalaiset 30-40 luvulta olevat säväyttävät ulkonäöltään ja ääniltäänkin minua enimmän.Omistan Sam Elomaan valmistaman hanurin tuolta ajalta.Se
on melko yksinkerainen ulkonäöltään, mutta miellyttää minua suuresti.

Kuitenkaan unohtamatta sitä näkyä, kun Saikkosen Urho soitti Arpelan ns talolla upo uudella Kouvolan Fantasialla.Maskissa komeasti US kullatuilla isoilla kirjaimilla.Silloin kirjoitettiin vuosilukuja 1957 - 58.
Hanuri oli komea ja soitto "räväkkää",kyllä kelpasi.