Suomen Harmonikkaliitto

Menu

Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Näytä viestit Menu

Aiheet - bazz

#1
Niin, lieköhän tuota Vainion versiota koskaan kirjoitettu nuotiksi?

Kiinnostaisi se, mutta alkuperäinen versiokin kelpaisi kun en sitä enää nuottiläjästäni löydä. Voisi reenailla uudelleen lähes 30 vuoden tauon jälkeen..
#2
Harmonikkapöytä / Virittäminen
17-04-2021, 19:12:15
Hei.

Lähinnä Viljolle ja muille virittäjämestareille kysymys. Kuinka tarkkaan harmonikan saa viritettyä? Lähinnä tarkoitan, että montako senttiä mielestänne saa heittää, että soittimen voi sanoa olevan vireessä. Tokihan tuo riippuu myös sävelkorkeudesta, mutta noin yleensä ottaen.

Lisäksi toki olen itsekin huomannut, että virehän heittää myös lämpötilan ja kosteuden (auringon pilkkujen määrän ja kuun asennon) mukaan. Vai onko loppujen lopuksi tärkeintä miltä se kuulostaa korvaan?

Toinen kysymys liittyen virittämiseen. Miten nuo vanhat 16+8+8+8 äänikertaiset on tyypillisesti viritetty? Ja oikeastaan uudemmatkin, esim. Traviata. Eli paljonko 8' äänikertojen ero toisiinsa nähden on? Onko alle ja yli viritetyt äänikerrat viritetty yhtä paljon ylös ja alas, vai onko toista viritetty enemmän ylös tai alas?