Suomen Harmonikkaliitto

Menu

Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Näytä viestit Menu

Viestit - Tommi87

#1
Miten muuten tuo torissa pyöri!nyt Neco Superior Kravatti. Sehän on Viitasen vanha haitari Pirkkalasta. Monesti vain olen ihmettellyt miksi siinä on suomalainen järjestelmä vaikka se on Neco. Kielipenkeistä ei ainakaan näe, että järjestelmää olisi muutettu. Tietääkö kukaan tuosta haitarista enempää?
#2
N. 600€ on varmasti hyvä hinta jolla lähteä neuvottelemaan.
#3
500€ on perus 4-äk hinta 60-80- luvun peleistä huollettuna/soittokuntoisena. Sonola kuuluu myös samaan kastiin.
#4
Meinaa valssiäänien huojuntaa
#5
Kuinkahan työläs/aikaa vievä tuo homma olisi verrattuna esimerkiksi viritykseen?
#6
Kun paljon soitetun pelin bassokoneisto alkaa kulumaan niin voiko asialle tehdä mitään?  Esimerkiksi säätää koneistoa tai jotain?
#7
Kiitos tiedosta. Tuli muuten mieleen, että ennen välttelin mikrofoneilla varustettuja pelejä ja oletin niiden olevan kuluneita ja huonoja. Nyt omalla kokemuksella olen huomannut monien sellaisten pelien olevan todella hyvässä kunnossa ja niissä on ollut vielä duralum kielet. Monesti joku paappa joka myy nuoruuden kotisoitintaan on ostettu halvemmilla kielillä, huoltoja on laimminlyöty ja tuntuu pelejä soitetun todella paljon.
Saahan ne mikit pois jos ahdistaa  :) Onko muilla tullut samanlaisia kokemuksia peleistä?
#8
Vai meinaako puukampa koneisto samalla samaa kuin se mekaaninen nostin systeemi jossa sisempi läppärivi nousee nivelellä ja ulompi läppä yhdellä tangolla?
#9
Kiitos tiedosta. Onko tuo kultahäkki muuten vielä sillä vanhan ajan puukampa diskanttikoneistolla? Vai oliko se kuningatar/kuningasmalli viimeisiä?
#10
https://www.tori.fi/vi/56059632.htm
Miksiköhän tuossa kultahäkissä on hopeahäkki? Vai onko tuo sitä kultahäkin edeltäjää välimallia? Tehtiinkö noita joskus hopeisiakin?
#11
Minusta juuri hyvä pyyntihinta. Itse ostan aina näitä kovahintaisia vehkeitä koska kukaan muu ei uskalla tarjota niistä. Tämänkin lopullinen hinta on siinä tuhannen euron vähän alle.
#12
Ostetaan Kouvolan Casotto 3
#13
Harmonikkapöytä / Bruno Franssila
19-03-2019, 23:00:23
Onko kyseisestä henkilöstä tai hänen tekemistään haitareista mitään arvailuja?
#14
Näyttäisi olevan Seinäjoella paljon kouvolan keräily pelejä myynnissä. Liikkeistä ei uskalla edes alkaa kyselemään hintoja kun ovat järestänsä yli viiden sadan.
http://www.lassepihlajamaa.fi/sivut/kaeytetyt-harmonikat.php
#15
Minusta tuo ensimmäinen ja toinen kuulostavat parhaalta niiden avoimuuden takia. Muut kuulostavat hirmu tukkoisilta. Varsinkin viimeinen kuulostaa siltä kuin joku olisi nielaissut kielen  ;D
#16
https://www.tori.fi/uusimaa/Haitari__Kurikka_Sam_Elomaa_52667971.htm?ca=18&w=3

Onpa näpsäkän näköinen Samelin kukkamalli myynnissä. Onkohan tuo ihan alkuperäinen?
#17
Historiankirjat / Vs: Suomen Soitin ?
22-11-2018, 16:52:43
Kävin muuten testaamassa Suomen soitinta. Kuulin, että yhdellä miehellä on sellainen. Tosiaan se soi ihan niinkuin muutkin sen ikäiset 40-luvun pelit eikä koneistossa tuntunut olevan mitenkään ihmeellisesti klappia. Nahkavikoja tuntu olevan paljon joka häiritsi soittamista. Näin loppupäätelmänä jäi ihan hyvät fiilikset kyseisestä merkistä. Malli taisi olla Olympia. Tai samanlainen kuin armeijahepulla youtuubissa. Vielä olisi mukava päästä haitarin sisuskaluja katsomaan.
#18
Historiankirjat / Vs: Suomen Soitin ?
20-11-2018, 22:39:00
Tuota olen ihmetelly miksi noiden hinnat ovat niin korkealla.
#19
Historiankirjat / Vs: Suomen Soitin ?
20-11-2018, 06:50:18
Aivan. Täytyy kyllä mielenkiinnosta hankkia joku Soittimen peli ja tutustua sen rakenteeseen. Ilmeisesti osa sitten tehty kalliimista osista kun jotkut niillä soittelee vieläkin.
#20
Historiankirjat / Vs: Suomen Soitin ?
19-11-2018, 16:42:34
Mikä muuten noissa 40-50-luvun Suomen soittimissa oli niin huonoa. Kielet vai koko rakenne? Tuntuu, että sillä ei ole kovin hyvä maine.