Suomen Harmonikkaliitto

Mikä on tämän osan suomalainen nimi ja mistä tätä saa?

Aloittaja Viljo, 04-11-2018, 10:56:54

« edellinen - seuraava »

Viljo

Otsa kurttuun ja kädet hanuriin!

pianohessu

Akselointia varten voidaan rakentaa pukki. Tietysti joku keksii että harmonikan sisällä on eläin, mutta akselipukki on käytetty termi.

Viljo

Hmm. Samalla termillä löytyy auton akselipukkeja.. Mutta kyllä tätä jostain saa, mutta mistä?
Otsa kurttuun ja kädet hanuriin!

pianohessu

Jaa, perhana soikoon, en lukenutkaan viestiäsi tarkasti. Kysymyshän oli että mistä tätä saa? Joo, joo, ja juu, juu. Totta on, että jossakin tällaista tehdään alihankintana jollekin. Täytyypäs vähän pengastaa asiaa...

pianohessu

Olen katsellut ja kokeillut kaikki mieleen tulleet ohutlevytyö- ja alihankintapajat, mutta ei tärpännyt. Sanoisin, että olen varmasti nähnyt tuon tyyppistä tavaraa jossakin. Luultavasti valmistustekniikka on sellainen että rainasta lyödään epäkeskoprässilla tms. työkalua vasten tarvittavat palat pois samalla taivuttaen. Sen jälkeen syötetään uusi pätkä työstettäväksi. Jos menekki on muutamia kappaleita vuodessa, ei kannata ruveta teettämään työkalua alihankkijalle. Yksi mahdollisuus on, jos löytää sopivanhintaisen epäkeskon ja harrastusmielessä kokeilee, mutta kyllä sillekin hintaa tulee ja se vie pirusti aikaa.

Hoi! Ohoi, missä ovat tämän palstan metallimiehet? Ja rautaiset naiset?

Harrastelija

Onko tuo kuvassa oleva mitta miten tarkka Viljolle? Voin katsoa varastoani kun pääsen töistä, ostin ison läjän kaikenlaista osaa tässä taannoin ja siinä seassa oli jos jonkinlaista listaa metritolkulla...
"jos jokin ei ole rikki, täytyy tutkia miksi se toimii"

Viljo

Ei ole mittoja tiedossa, vastaisuuden varalle tässä etsin osaa tai valmistajaa, jolta näitä saa.
Otsa kurttuun ja kädet hanuriin!

Harrastelija

Pahoittelut Viljo, unohdin koko osien katsomisen. Ei ollut tuommoista alumiinilistaa varastossa, monenlaista messinkilistaa on ja alumiinista reijitettyä kulmalistaa.
En sitten tiedä mihin noita on käytetty, mutta haitarin osia ovat kuulemma
"jos jokin ei ole rikki, täytyy tutkia miksi se toimii"

Rokka

Tuollaisten pukkien teko onnistuu nykypäivänä laser-leikkauksella. Leikkaus ei ole kallista, mutta piirtäminen maksaa. Lisäksi tarvitaan jonkinlainen jigi, jossa nuo "pukit väännetään. Ihan pientä määrää ei kyllä kannata alkaa teettämään.