16-09-2021, 23:56:03

Uutiset:

31.7.2021 - Vapaalehdykän foorumi päivitetty uusimpaan versioon. Kirjautumisessa on ilmennyt ongelmia. Pääset kirjautumaan sivustolle vapaalehdykka.net/forum/index.php?action=login


Suomen Harmonikkaliitto

Näppäimistä pianoon - hassu ajatus???

Aloittaja EetuP, 21-01-2013, 11:48:59

« edellinen - seuraava »

EetuP

Hei, En itse soita, toimin tässä vain tyttären konsulttina. Hän soittaa pääsoittimena saksofonia ja ensimmäisenä sivuoittimena pianoa. Lisäksi hän haluaisi soittaa harmonikkaa. Satuimme saamaan pari vuotta sitten hankittua tällaisen vähällä käytöllä olleen kelpopelin:
Guerrini  (Pihlajamaa Special Model) Cassotto Symphony2, 5-rivinen, 4 äänikertaa.

Osoittautui kuitenkin, että (- paitsi että se on vähän hankalan iso ja raskas hänelle -) eipä päätoimisen musiikin opiskelun, opettamisen ja esiintymisen ohessa ehdikään / jaksakaan harjoitella näppäinten sormituksia. Niinpä olisi nyt tavoitteena saada vaihdettua se pianoharmonikkaan.

Ja nyt se hassu ajatus: onko mahdollista ja onko kukaan koskaan tehnyt sellaista, että vaihtaa vain näppäinten tilallee pianokoskettimet (esim rikkoutuneesta harmonikasta tai soveltaen jostain muusta soittimesta)?

No ehkäpä järkevämpää vaihtaa koko soitin - jos saisi vähän kevyemmänkin... Tämän ei nyt kuitenkaan tarvitse varsin mikään konserttisoitin olla. Mutta puhinaa ehkä sen verran että voisi vaikka tansseissa soittaa. Eipä vain tunnu ainakaan täällä pohjois-suomessa kovin paljoa noita olevan liikkeellä.

Johan

21-01-2013, 18:31:26 #1 Viimeisin muokkaus: 22-01-2013, 09:58:13 käyttäjältä Johan
Katsoppa tuolta Viljo Mannerjoen yrityksen sivuilta noita välityssoittimia, siellä on yksi aika näppärä
3-äänikertainen pianopeli, jossa hintalaatusuhde lienee paikallaan.

Johan

PaRisto

Moro,

Joo ei varmaan kannata alkaa vääntää näppäin vehettä pianoksi tai toisinpäin. Luulempa että on halvempaa lämmittää sauna haitarilla kuin alkaa muuttamaan sen näppäimistöä.
Parempi ja  ehdottomasti toimivampi vaihtoehto on ostaa huollettu haitari jossa on näpykät haluamassa järjestyksessä.

Ei muuta kuin kauppoja kiertämään ja nettiä selaamaan... samalla kannattaa laittaa aiempi peli myyntiin tai vaihtoon.

t. PaRisto
PaRisto

Viljo

Tuo pianopeli haettiin kotiin kyllä jo. Taisinkin tuolla blogin puolella kirjotella, että lopetan välitystoiminnan kannattamattomana. Tätä huoltopuolta on yllin kyllin, onneksi :-)
Otsa kurttuun ja kädet hanuriin!

PaRisto

Moro,

Kyseleppä pietrodeiro :lta, häneltä voisi liietä myyntiin yks pianopeli (tai toinenkin) !!

t. PaRisto
PaRisto