02-08-2021, 01:51:24

Uutiset:

31.7.2021 - Vapaalehdykän foorumi päivitetty uusimpaan versioon. Kirjautumisessa on ilmennyt ongelmia. Pääset kirjautumaan sivustolle vapaalehdykka.net/forum/index.php?action=login


Suomen Harmonikkaliitto

Harmonikka Oy:n innovaatiot

Aloittaja olli, 07-08-2014, 18:25:43

« edellinen - seuraava »

olli

Tuli tämmöinenkin asia mieleen.  Harmonikka Oy teki joitain innovaatioita matkansa varrella. Ilmanappi = D. Palkeiden lukitusjärjestelmä. Basson irrotuskytkin.  Mistähän mahtaa johtua, etteivät nämä keksinnöt ole levinneet laajemmalle.  Nykyisissä haitareissa ilmanappi on vanhalla tutulla paikallaan, palkeet pidetään kiinni erityisillä omilla remmeillään, "mörköbassoa" ei ole. Minua on "kouvolalaisissa" häirinnyt tuo ilmanapin sijoitus D-säveleen.  Itse tykkään soittaa monia kappaleita, joissa tuo D-sävel on tärkeä ;)
Ellei tiedä minne on menossa, joutuu todennäköisesti jonnekin muualle!

Viljo

Noniin. Kouvolan harmonikkatehdas ei tosin ole itse keksinyt tuota cassotto-mallien paljelukitsijaa. Aikaisemmin ehti ainakin Hohner. Mekaniikaltaan kyseessä on kuitenkin kaksi erilaista toteutusta samasta asiasta. Ilmanäppäimiä on puolestaan ollut vaikka kuinka monessa eri paikassa. Toki napin sijoittaminen diskanttipuolelle on omanlaatuinen juttu. Mitä tulee sitten tuohon innovaatioiden levinneisyyteen, niin siinä on oikeastaan yksi pääsyy: tehdas oli liian pieni.
Otsa kurttuun ja kädet hanuriin!