19-09-2021, 17:31:00

Uutiset:

31.7.2021 - Vapaalehdykän foorumi päivitetty uusimpaan versioon. Kirjautumisessa on ilmennyt ongelmia. Pääset kirjautumaan sivustolle vapaalehdykka.net/forum/index.php?action=login


Suomen Harmonikkaliitto

Castello Special

Aloittaja poikkikulma, 29-06-2015, 18:04:03

« edellinen - seuraava »

poikkikulma

Bongasin tuosta myyntipalkista tuon otsikon nimisen Harmonikan näyttää hienolta ruusukuvioisine palkeineen ja  myös kantikkaine näppäimineen  . Ensi näkemältä se näyttäisi ihan Kouvolalta tai Viipurilta . Mahtaako kenellään olla tuon näköisestä Harmonikasta tarkempaa tietoa nimi ainakin nimi viittaisi Italiaanoon päin  :)
Mauno :)

ftamt

Castello on Hagströmin markkinoima harmonikkamerkki. En tiedä, onko tehty Ruotsissa, Saksassa tai Italiassa.
Toivo

Johan

30-06-2015, 00:15:14 #2 Viimeisin muokkaus: 30-06-2015, 00:22:01 käyttäjältä Johan
Tuolla galleriassa Hagström Castello osiossa on kuva 2/5 pianokahvaisesta Castello Specialista, jossa on nuo samat ruusukuviot.
Peli on yksi kokoelmani peleistä ja se on alkuperäisessä asussaan, valmistusvuosi sisällä olevine merkintöjen mukaan -36. Käsityseni mukaan soitin on ruotsalaista valmistetta.
Minusta tuossa myytävässä pelissä on saattanut olla tasakahva, joka on muutettu uuteen uskoon, myös häkki  sekä basso otelauta näyttävät vierailta ollaksen Hagströmläinen.
Palkeessa on sama määrä poimuja kuin minunkin Castelossani, nauhoitus ja knagas vain poikkeavat melkoisesti noista komekymmntäluvun puolivälin Hagströmin laitteista.
Minulla on myöspianokahvainen Hgström Excellent kokoelmassani, se on vuodelta -34, siinä on kruunukuvioinen metallihäkki ja melko krouvisti tehty peli, valmsitusnumeronsa, 25,  puolesta se on niitä ensimmäisä Excellenttejä.
Kuva on galleriassa Hagström Excellent 2/13, myös tämä soitin on lähes alkuperäisessä asussaan, häkissä olevaa "kangasta" lukuunottamatta.
Kyseisen pelin kahva on mittavin tapaamani 41 koskettiminen painokahva.

Johan