19-09-2021, 17:08:44

Uutiset:

31.7.2021 - Vapaalehdykän foorumi päivitetty uusimpaan versioon. Kirjautumisessa on ilmennyt ongelmia. Pääset kirjautumaan sivustolle vapaalehdykka.net/forum/index.php?action=login


Suomen Harmonikkaliitto

Diskanttinäppäimen liimaus

Aloittaja sepesusi, 10-02-2016, 15:34:30

« edellinen - seuraava »

sepesusi

Irtosi Pihlajamaan näppäinharmonikasta diskanttinäppäimen laatta (siis se, jota sormella painetaan).

Mahtaako olla minkälaisilla liimoilla nämä lätkät paikallaan?

Ilmeisesti jotenkin pitää olla irroitettavissa alushuopien vaihtamisen mahdollistamiseksi, jotenka ei kai super-epoksilla kannata ainakaan alkaa turaamaan takaisin paikalleen?

eikkajuhani

    Enpä mene asiaa tuntemattomana  neuvoskelemaan, tuli vaan mieleen ovatko nuo huovat liimattu siihen (nelikulmaiseen) tappiin, vaiko onko huovissa reikä josta tuo tappi mahtuu? Jos noin olisi, voisi ajatella että napin voisi pistää liimalla tapinpäähän...itselläni oli joskus Weltmeisteri josta noita piti liimailla silloin tällöin.. :) ;)

      Eikkajuhani
Onnellinen on se joka omistaa toimivan hanurin...tai jopa pari...

Marko

Pihlajamaan peleissä yleisesti napit ovat liimaamalla kiinnitetty, mutta voivat olla myös ruuvattavia. Itse en ole vielä ehjänä irroittanut täyttä sarjaa nappeja jotka on ollu liimattuina.

PaRisto

Moro,
Selluloidia sulatettuna asetoniin, ainakin jos on selluloidi näppäin.
Jos on kirkasta selluloidia niin hyvä... muutkin kelvannee mutta liimasta tulee värillistä!
Tosin en ole ammattilainen ja en tiedä miten eri näppäimen materiaalit reagoi (muovi).

Kun huopa palasen liimaa siihen näppäimen alla olevaan varteen kiinni voi olla että se jää kieroon verrattuna itse näppäin osaan... Eihän ne otelaudan läpi tulevat varret aina välttämättä ole keskellä suhteessa siihen mihin näppäin halutaan liimata (eteenkään vanhemmissa peleissä) tai voihan siihen huopapalaan stanssata sopivan reijän ja laittaa ilman liimaa... kyllä se siellä välissä pysyy!
Periaatteessa huovanhan voi liimata vaikka rappuun kiinni... ei kait sen ole pakko itse napissa olla?!   ;)

t. PaRisto
PaRisto

sepesusi

Kiitokset kommenteista!
Laitoin lennokkiliimalla, tuskin jysähtää niin tiukkaan, ettei saisi irti tarvittaessa. Näppäimen asemoiminen onnistui laittamalla ohut pahvisuikale näppäinrivien väliin ja tukemalla liimattava näppäin sitä vasten. Katotaan, kuinka kauan kestää...