19-09-2021, 16:29:57

Uutiset:

31.7.2021 - Vapaalehdykän foorumi päivitetty uusimpaan versioon. Kirjautumisessa on ilmennyt ongelmia. Pääset kirjautumaan sivustolle vapaalehdykka.net/forum/index.php?action=login


Suomen Harmonikkaliitto

Filomele

Aloittaja outi, 08-12-2018, 17:57:26

« edellinen - seuraava »

outi

Mikä tehdas teki Filomele-malliston Oy Harmonikalle?

Teme

Hyvä kysymys, itsekin tuota olen miettinyt. Italiassahan nuo on tehty, mutta kiinnostaapa minuakin minkä tehtaan tuotantoa.
Weltmeister Supita, Paolo Soprani Professional Cassotto, Kouvolan Hopeahäkki casotto -79, Kouvolan 25 maestro -57, Joles Pelle Star -49

Johan

13-12-2018, 09:22:56 #2 Viimeisin muokkaus: 20-04-2019, 08:10:38 käyttäjältä Johan
Minulla on mapissani tehtaan hinnasto -85 Filomelenkin osalta sekä esitteet ko vuodelta, mutta eipä niistäkään muuta teitoa näy kuin se, että ne on tehty suomalaisitalialiasen yhteistyön tuloksena.

Johan

Viljo

Filomele-harmonikat olivat tulleet tehtaan maahantuontisoittimeksi 1982–1985 Universal-nimisestä harmonikkatehtaasta.
Otsa kurttuun ja kädet hanuriin!

Teme

Ai Universalin tuotantoa, jassoo. Mikähän oli taustana tälle että näitä alettiin Italiassa teettää? Halvemmat tuotantokulutko? Olihan toki aiemminkin ollut Frontalini harmonikkoja Kouvolan maahantuomana, ilmeisesti edullisempana vaihtoehtona kotimaisille, mutta näissä haitareissahan ei ollut mitään mainintaa Harmonikka Oy:stä.
Weltmeister Supita, Paolo Soprani Professional Cassotto, Kouvolan Hopeahäkki casotto -79, Kouvolan 25 maestro -57, Joles Pelle Star -49

Viljo

Tehdashan ei tuottanut kovinkaan montaa mallia, joten nämä täydensivät mallistoa.
Otsa kurttuun ja kädet hanuriin!

ftamt

Näitä Filomele harmonikkoja oli Kouvolan harmonikkatehtaalla jo vuonna 1981, jolloin teimme tehdasvierailun sinne. Silloin tehdas oli vielä vankasti Kosken suvun hallussa. Johtaja Jouko Koski selitti meille silloin, tämä harmonikka tuli paikkaamaan vähän pienempien soittimien tarvetta. Pienen tehtaan ei kannattanut ryhtyä valmistamaan useampaa kokoa harmonikkaa. Universal harmonikkoja myytiin omalla nimellään paljon Yhdysvaltoihin. Yhdellä amerikansuomalaisella oli sellainen 5-rivisenä ja kokeiltuani tuntui ihan laatusoittimelta. Ei varmasti yhtään huonompi kuin muutkaan italialaiset haitarit. Filomelea en ole kokeillut.
Toivo

Periskooppi

Tekijän Kouvola itsekin loppuvaiheessa 3-äänikertaisia pelejä - siis näiden Filomele-pelejen jälkeen, joten italialaisten soittimien käyttäminen malliston täydentävänä tuskin oli syynä tuotannon pysähtymiseen Suomessa.