14-05-2021, 21:21:32

Uutiset:

1.11.2020 - Vapaalehdykän foorumi päivitetty uusimpaan versioon. Mikäli havaitset ongelmia, ole yhteydessä ylläpitoon.


Suomen Harmonikkaliitto

Loimuvalkoinen harmonikka

Aloittaja jpietila, 17-09-2020, 18:01:27

« edellinen - seuraava »

jpietila

Mitäpä sanoo arvon foorumilaiset seuraavaan ongelmaan... Loimuvalkoisessa harmonikassa on edellisellä omistajalla ollut suurehko nimilaatta ja soitin on ajansaatossa kellastunut. Nyt nimilaatta on poistettu ja selluloidin pinta laatan alla onkin kirkkaan valkoinen, niin mitenköhän tuon saisi samaan sävyyn harmonikan kanssa, kun kellastumaa ei käsittääkseni voi kirkastaa mitenkään.

pietrodeiro

Kun läpyskän on otettu pois niin kyllä kait se "aika hoitaa" tuonkin asian kuntoon jollain aikavälillä. Nopeutuksena voisi ehkä kokeilla (rajatusti) auringon valolle altistusta tai UV-lampun käyttöä. Muut paikat kannattaa varmaan suojata, ettei koko peli korvennu liikaa.

Viljo

Jos kellastuminen ei ole kovin syvällä niin pinnan hionta ja kiillottaminen voi auttaa asiaan. Kokeilla voi jostain kohdasta, joka ei ole näkyvillä. Jos näyttäisi onnistuvan, niin sitten on iso työ hioa ja kiillottaa koko soitin. Lopputulos on tietenkin valkoinen soitin, ei kellertävä. Jättäisin tällaisen työn ammattilaiselle. Mutta ensin hionta ja kiillotuskokeilu.
Otsa kurttuun ja kädet hanuriin!