14-05-2021, 22:27:22

Uutiset:

1.11.2020 - Vapaalehdykän foorumi päivitetty uusimpaan versioon. Mikäli havaitset ongelmia, ole yhteydessä ylläpitoon.


Suomen Harmonikkaliitto

Kouvolan casotoista

Aloittaja Hannuhanuristi, 17-10-2020, 20:35:50

« edellinen - seuraava »

Hannuhanuristi

Asioista tietäviä on täällä varmasti joten onko noissa Kouvolan 50-vuotisjuhlamallissa ja kuningascasotto malleissa eroja, kun näyttää monesti tuo 50-vuotisjuhlamalli olevan kalliimpi?

Viljo

Teknisesti ottaen hyvin lähellä ovat toisiaan. Hintaero varmaan tulee siitä sanasta Casotto. On tunnetumpi kuin Kuningas-Cassotto.
Otsa kurttuun ja kädet hanuriin!

Hannuhanuristi

18-10-2020, 02:45:16 #2 Viimeisin muokkaus: 18-10-2020, 03:03:07 käyttäjältä Hannuhanuristi
Kiitos tiedosta. Hieman tälläistä muistan jostain lukeneeni, että ovat mm. samalla rungolla. Tästä vielä jatkokysymys, miten nämä vertautuvat hopeahäkki casottoon. Kyseinen mallihan oli tietenkin tuotannossa niin kauan, että muutoksia tapahtui, mutta jos verrataan vaikkapa loppupään hopeahäkkeihin, eli 80-luvun alun tuotantoon? Jostain olen käsittänyt, voi olla aivan väärää tietoa, että noissa 50-vuotisjuhlamalleissa ja kuningas-casotoissa oli jo kovalaattakielet vakiona, toisin kuin hopeahäkissä jota on tavallisillakin kielillä.

Viljo

En muutoksista puhuessa puhuisi kielistä, sillä niitä on laitettu erilaisia ja on ollut toisinaan asiakkaan päätettävissä millä kielillä soitin on haluttu. Vapaalehdykässä on lista Oy Harmonikan valmistamista harmonikoista. Siellä on kielimerkinnät myös. Sieltä voi nähdä mitä mihinkin malliin on mennyt.

Tuohon muutokseen en osaa sanoa ihan suoraan. Soittimet tehtiin 100 kappaleen sarjoissa ja sarjojen välillä saattettiin tehdä pieniä muutoksia, vaikka itse ulkoasu pysyi samana / pienillä muutoksilla. Voisi ajatella ehkä enmmänkin niin, että kun jokin asia kehitettiin, niin kehityksen alkupäässä oli enemmän muutoksia ja sitten hyväksi todettu muutos jäi tuotantoon. Esimerkiksi ensimmäisien Kultahäkkien cassotto-kuilu oli hieman V-muotoinen, mutta myöhemmissä malleissa ei. Myös paljelukko on ensimmäisissä malleissa erilainen kuin myöhemmissä. Viiskkymppisissä suurin ero ehkä on se häkin materiaali. Aikaisemmin häkki oli tehty alumiinista ja selluloidista, viiskymppisessä abs-muovista. 60-malliin tuli sitten se Air Shaft-laakerointi.
Otsa kurttuun ja kädet hanuriin!

penav

vielä vähän kouvolan casoton muutoksista minulla on hopeahäkki casotto no: 82-9-10 k se on tehty 50kymppisen runkoon hopeahäkin maskilla liekö tilauksesta tehty bassokopan muoto  on erilainen kun hopeahäkissä samoin diskanttikoppa korkeampi ja maski matalampi en ole nähnyt tätä mallia kun muutaman kappaleen liitteenä kuva