17-09-2021, 13:06:32

Uutiset:

31.7.2021 - Vapaalehdykän foorumi päivitetty uusimpaan versioon. Kirjautumisessa on ilmennyt ongelmia. Pääset kirjautumaan sivustolle vapaalehdykka.net/forum/index.php?action=login


Suomen Harmonikkaliitto

Haju pois olkahihnoista

Aloittaja Teme, 20-05-2020, 00:00:53

« edellinen - seuraava »

Teme

Onko mitään hyviä vinkkejä toimivista tavoista saada hajut pois haitarin olkaremmeistä? Ei niitä kai oikein pesemään uskalla alkaa, menee nahka pilalle. Remmit siis tavalliset topatut remmit, joissa kangasta ja nahkaa.
Weltmeister Supita, Paolo Soprani Professional Cassotto, Kouvolan Hopeahäkki casotto -79, Kouvolan 25 maestro -57, Joles Pelle Star -49

Pepelis

Orgaaniset hajut lähtee kyllä hyvin otsonoimalla. Eli hien, tupakan, kaikenlaisen vaatteista tarttuneen töhkän hajut. Mutta jos haju on kemiallista alkuperää, partavesien deodoranttien tai muiden hajusteiden, ei taida auttaa kuin tuuletus. Tosin se voi kyllä kestää kauankin. Minulla on nimittäin pikkusohva, jonka ostin viitisen vuotta sitten vanhan "tyylikkään" rouvan muuttotavaroista ja se haisee parfyymille vieläkin, vaikka on ollut lähes koko tämän ajan tuulettumassa mökillä hyvin tuuletetussa aitassa. Jotain hajunpoistospraytä on kai olemassa, mutta siitä ei ole minulla kokemusta.

Johan

Ostin aikoinaan soittimen eräältä naiselta kunnostettavaksi ja siinä oli erittäin vahva parfymin tuoksu.
Irroitin hihnat ja palkeen ja poistin kankaat häkistä ja basson aukoista, vein hhnat ja palkeen pihakeinun
katoksen alle useaksi päiväksi tuulettumaan ja korvasin aukojen kankaat uusilla vastaavilla.
Soittimen puhdistinhuolella sisältä ja ulkoa, ja lopuksi kiilloitin.
Ongelma olivat koskettimet, jotka olivat värjäytyneet maitokahvin väriseksi ilmeisesti jostakin ihonhoitoaineesta johtuen. Irroitin koskettimet ja hioin ne yksitelleen tavaratalosta ostamallani savipitoisella puhdistusaineella.
Haju hävisi ja soittimesta tuli siisti, koskettimet puhdistuivat helposti ja olivat kiiltävän valkoiset.
Sittemmin ko. keksintö lähti kierrätykseen.....

Johan