24-07-2021, 20:04:37

Uutiset:

1.11.2020 - Vapaalehdykän foorumi päivitetty uusimpaan versioon. Mikäli havaitset ongelmia, ole yhteydessä ylläpitoon.


Suomen Harmonikkaliitto

Hanurien hinnoittelu Torissa, poskettomat hinnat ..

Aloittaja oh8jep, 16-11-2020, 11:34:10

« edellinen - seuraava »

oh8jep

Hei taas pitkästä aikaa,

Katselin Torissa taas kesän jälkeen miten siellä kauppa käy, näyttäis että on jumissa
ja en ihmettele, hinnat on aivan poskettomia mielestäni ja myyjät ovat melko laiskoja yleensä vastaamaan tiedusteluihin ja jos vastaavat, vastaavat yleensä asian vierestä joten itse asia jota kysyy jää epäselväksi.

Useimilla myyjillä näyttää olevat kriteerinä saada mahdollisimman paljon mistä tahansa ropposesta ja realistisuuden taju loistaa poissaolollaan kuten sanotaan :) Nyt ei näyttäis olevan kovin hyvä aika haitari kaupoille, on ns. ostajan markkinat eli tarjontaa on, mutta hinnoissa ei ole mitään järkeä.

Onko kukaan muu havainnut samaa?

Terv. Aatos

ftamt

16-11-2020, 12:12:55 #1 Viimeisin muokkaus: 18-11-2020, 12:40:51 käyttäjältä ftamt
Kyllä! Tuntuu, että jotkut eivät haluakkaan päästä eroon haitareistaan. Ovat hinnoitelleet itsensä ulos. Joku on voinut tietysti maksaa itsensä kipeäksi ja yrittää vähintään samalla hinnalla myydä sohlonsa pois. Näitä tavaroita ei aikakaan kaupitte, koska nykyään ostajat alkavat olla paremmin hintatietoisia. Sitten myynnissä on myös varsinaisia kiertopalkintoja, jotka siirtyvät ostajalta toiselle ja hinta voi nousta satojakin euroja. Jos peli hyvä olisi, niin se jäisi omistajalle pidemmäksi aikaa. Suurin osa ilmoituksista on tietenkin asiallisia, mutta harmittaahan se meistä ainakin muutamia nuo pikavoitojen tavoittelijat.
Toivo

maestro

Tähänpä liittyen,utelen... Mikä kannattaisi olla hinta?: Setäni poistui ajasta iäisyyteen vajaa kuukausi sitten,häneltä jäi vuonna -12 ostettu pihlajanmaa stage star professional casotto.Ihmisen tuntien on soitettu erittäin vähän,tunnit vois laskea sormin.
 Nyt sitten koko keksintö joutaisi myydä,minulla ei käyttöä,eikä ainoalla elossa olevalla veljellä.
Mukana on takuu kuitti ,ostettu pihlajanmaalta seinäjoelta ja maksettu hinta parkymppiä vaille 10 t.
"kouvolanpeli" Cassotto 50,"kultahäkki"maestro-58,roland fr-3sw

Viljo

Nää hintajutut on vaikeita aina, kun ovat kovin tapauskohtaisia. Mutta voisin heittää, että joku 60 % ostohinnasta. Voi tuntua ehkä monista kalliilta käytetyksi, mutta jos kunto ja vire on hyvät  uuden veroinen, niin sitten on aina Ok.
Otsa kurttuun ja kädet hanuriin!

pianohessu

18-11-2020, 10:43:06 #4 Viimeisin muokkaus: 18-11-2020, 10:46:47 käyttäjältä pianohessu
Lainaus käyttäjältä: maestro - 16-11-2020, 22:41:08Tähänpä liittyen,utelen... Mikä kannattaisi olla hinta?: Setäni poistui ajasta iäisyyteen vajaa kuukausi sitten,häneltä jäi vuonna -12 ostettu pihlajanmaa stage star professional casotto.Ihmisen tuntien on soitettu erittäin vähän,tunnit vois laskea sormin.
 Nyt sitten koko keksintö joutaisi myydä,minulla ei käyttöä,eikä ainoalla elossa olevalla veljellä.
Mukana on takuu kuitti ,ostettu pihlajanmaalta seinäjoelta ja maksettu hinta parkymppiä vaille 10 t.

Jos nyt hieman saivarrellaan: Hanuri hankittu 2012 ja soitettu muutamia tunteja. Kahdeksan vuoden hiljaisuus ei välttämättä ole hyväksi soittimelle.

Suvella oli eräs harmonikka myynnissä ja hinta oli 700,-. Tarjosin 150.- ja sain vastaukseksi että tarjous on nyt 350,-. Lopuksi näin syyskuulla ilmoituksen: 225.-. En tiedä miten on käynyt. Kyseessä oli neliäänikertainen ei-suomalaisella järjestelmällä ollut peli. Merkkikään ei ollut meillä arvostettu.

Usein muutamankin kuukauden ajan toimitettu hintojen seuranta antaa näkemystä markkinoista. Muistan erään ent. työkaverin kaupitelleen La Melodiosaa vajaa kymmenen vuotta sitten. Oli soittanut jollekin välittäjälle ja kertoi saaneensa 500,-. Hän oli saanut "Melutoosan" perintönä, joten netto oli tuo 500,- ja hän tyytyväinen. Näin myöhemmin pelin myynnissä: 750,-.

Avasin silloin tuon soittimen ja hyvältähän se näytti. Tarjosin silloin jotakin, mutta parempi tarjous voitti. Luultavasti Melodiosa ei ole seksikäs merkki, vaikka ymmärtääkseni ne ovat hyviä instrumentteja ja muistan kyllä viitisenkymmentä vuotta sitten sen olleen "huippumerkki".

Mielestäni yli kolmen tonnin hanuri on harrastelijalle jo kallis. Sellaista ei helposti tule hankituksi. Ammattisoittajat ovat asia erikseen, mutta otaksun että heillä on omat kanavansa.

Juu, juu ja niin, niin. Paras päättää pohjoisylöjörveläiseen sanontaan: "Paha sanoo, sano Savela."

Viljo

Mä olen hieman kyllä eri mieltä tuosta laukussa seisottamisesta ja sen perusteella äänen menemisestä huonoksi. Kaikkeista parhaiten säilyneet soittimet ovat juuri näitä laukussa olleita. Toki soitin pitää olla lämpimässä ja tasaisessa kosteudessa, ei kylmässä varastossa. Vahat kovettuu jokaisessa soittimessa, se on selvä, mutta mitään konkreettista huomattavasti ääneen vaikuttavaa muutostekijää ei tapahdu "odotellessa". Tarvitaan 20-30 vuotta, että tilanne alkaa muuttua ja silloinkin oletan, että muutokset ovat aikaan nähden kohtuullisia. Huonossa olosuhteissa säilytetty harmonikka sen sijaan tekee hallaa soittimelle. Näistä asioita voi olla esimerkiksi venttiilien kääntyminen suksenkärjille (kovat kosteus- ja lämpötilanvaihtelut). Ei haitarien rungot virty, kuten kielisoittimet. Ne tarvitsevat soittamista, jotta ääni pysyy hyvänä. Tässä mielessä alle 10 vuotta vanha vähän käytetty soitin säilyttää arvonsa kohtuu hyvin. On sitten toinen asia, mitä markkinat sanoo.

Otsa kurttuun ja kädet hanuriin!

maestro

Tiedän että on monen kuntoisia,itse aikoinaan etsin harmonikkaa eteläsuomea ympäri. Vuonna -99 asuin uudessakaupungissa,kiersin välin Turku-Tampere-Seinäjoki muutaman kuukauden. Kokeilin monta,viimein löytyi itselle sopiva.Oli vähän soitettu,ei vielä kunnolla "auki".Sama peli on vieläkin,ja soi mielestäni ihan hyvin,samaa kertonut tanssiyleisökin..
 Tämä pihlajanmaan peli tuntuu myös,ettei ole ihan "auki" soitettu vielä,uutuuden tuoksu on mukana myös. En tosin ole soitellut kuin kaks kertaa puol tuntia.. Toista stage staria en ole kokeillut,niin en tiedä verrata..
"kouvolanpeli" Cassotto 50,"kultahäkki"maestro-58,roland fr-3sw