24-07-2021, 19:16:56

Uutiset:

1.11.2020 - Vapaalehdykän foorumi päivitetty uusimpaan versioon. Mikäli havaitset ongelmia, ole yhteydessä ylläpitoon.


Suomen Harmonikkaliitto

Palje G. Vignoniin

Aloittaja oh3ko, 26-11-2020, 22:09:01

« edellinen - seuraava »

oh3ko

Löytyiskö paljetta g.vignoniin?

45,1 x 16,7 cm  , mitat ovat mitattu kohdasta joka menee runkopäiden sisään.

ftamt

Vignonin mitat ovat niin erikoiset, että tuskin paljetta löytyy muusta kuin samanlaisesta purkuhaitarista. Vanhoja pystyy jonkin verran korjaamaan, jos palkeen pahvit ovat vielä ehjät. Muussa tapauksessa kannattaa teettää uudet palkeet vaikkapa Viljolla. Mitat otetaan itse haitarin rungon mukaan ja myös kulmaraudan tarkka muoto on tiedettävä. Parhaiten onnistuu, kun palkeet raameineen lähettää tekijälle.
Toivo

oh3ko

OK. palje on ehjä mutta siinä on paha tuoksu, se ei lähtenyt otsonoinnillakaan. Vaikuttaa niin kuin paljenauhat tai siinä käytetty liima niissä tuoksuu.
Peli on kuuskytluvulta silti hyvän kuntoinen, mekaniikkakin hyvä ja ääni heleä.
Iän puolesta ei kannata kovin kallista remonttia tehdä.

ftamt

Paljenauhojen vaihto voisi auttaa, mutta haju on voinut tarttua myös alla olevaan paljekankaaseen. Harmillisia nämä hajuhaitat.
Toivo

pietrodeiro

Tarkistapas nuo palkeen ulkomitat ja kulmapyöristys kunnolla niin katsotaan löytyisikö joku muu romutuskuntoinen soitinmalli/merkki missä voisi olla samoilla mitoilla olevia palkeita. Muistelen että ainakin Hagströmiltä oli useitakin malleja joissa palkeet ovat aika lähellä noita mittoja.

Kulmapyöristyksen voi mitata esim. siten että laitat pahvin/paperin kulman väliin ja piirrät pyöristyksen siihen. Sitten mittailet siitä kulman käyttäen suorakulmaa ja asteviivainta. Jos ei tunnu onnistuvan niin ota piirtämästäsi pyöristyksestä tarpeeksi hyvä kuva ja laita viestin liitteeksi niin kyllä asia saadaan selville.

oh3ko

Piti lähettää piirros ja kuvia, meni sormi suuhun, kun en löydä kohtaa josta pääsen omiin talletuksiin.
Sähköpostiin osaisin kyllä.