16-06-2021, 18:54:48

Uutiset:

1.11.2020 - Vapaalehdykän foorumi päivitetty uusimpaan versioon. Mikäli havaitset ongelmia, ole yhteydessä ylläpitoon.


Suomen Harmonikkaliitto

Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Aiheet - pietrodeiro

1
Kun nuo nuottiasiat tuntuvat jonkun verran kiinnostavan niin laitetaanpas tähän keskustelun ja tietojen vaihdon pohjaksi uusi aihe koskien otsikon mukaista aihetta.


2
Kun tästä aiheesta näyttää olevan esillä "monenlaista ilmaa", ja ettei kaikki soittohommat menisi ihan tietokonehommiksi (kuten nykyään kaikki), niin suosittelisin tätä transponoinnin tekoa (opettelua) ihan omasta päästä.

Nykyään aiheeseen löytyy varmasti paljon informaatiota ja transponoinnin teoriaan löytyy oppaita myös muiden soittimien puolelta, esimerkiksi oheisenlaisten taulukoiden muodossa. Sitten vain soittelemaan kappaleita eri sävellajeissa jolloin yhteislaulujen säestyksetkin pitäisi onnistua kohtuullisesti samoin kuin orkesterisoitot.
3
Historiankirjat / Nimimerkeistä
24-01-2013, 15:19:06

Laitetaanpa tässä taas tietäjille (tai muuten vain haitariväen viihdykkeeksi) tällainen nimimerkkitehtävä. Oheisen dokumentin, pääsääntöisesti säveltäjiksi merkityt, "nimimerkit" (jotkut voivat olla myös oikeitakin nimiä) on poimittu pääsääntöisesti "jäämistön" erilaisista vihkoista sekä käsin kirjoitetuista nuottilehdistä. Nuoteissa olevien tekijämerkkien, tekstien, allekirjoitusten ja päivämäärien mukaan nämä ovat n 1930 – 45 väliseltä ajalta ja käsin kirjoitetut on kirjoitettu muistiin savikiekoilta, radiosta, vihkoista, kaverien soittamana tai sitten jostain muusta lähteestä. Osa noista vanhemmista sävelmistä missä oheisia nimimerkkejä esiintyy on myös sen verran outoja että en ole kuullut niitä levytettynä – liekö koskaan levytettykään. Tunnistan noista lähes 60 nimimerkistä (tai henkilöstä) ehkä noin 25, joten sille joka pistää paremmaksi voin luvata palkinnoksi vaikka jotain haitarimusiikkiin liittyvää.
4
Myyntikoju / Harmonikkojen varaosia
06-11-2012, 10:41:47
Päivitetäänpäs vähän näitä haitarien varaosa tai projekti/vintage haitarien keskusteluosioita. Elikkä kysytään olisiko näiden sivujen lukijoilla kiinnostusta tai tarpeita em. jutuille tai "projekteille"?

5
Ovi lavalle / Savikiekkovisa
11-10-2012, 12:39:14
Kaikkihan ovat törmänneet näihin savikiekkoasioihin ja mm tuohon kotimaiseen Sointu-levymerkkiin, mutta kuinka hyvin löytyy tietoa kyseisen yhtiön iskelmäkilpailuista? Kysytään siis oheisessa liitteessä mainitun kilpailun kuutta palkittua "iskusävelmää" ja kilpailun vuosilukua?
6
Ovi lavalle / Harmonikkavisa
02-10-2012, 09:58:48
Haitarivisailu

Tietovisailut näyttävät kiinnostavan joten laitetaan tähän toinen mietittäväksi. Miltä vuodelta oheinen kisailutapahtuma on ja ketkä olivat kolme parasta soittajaa? Ettei taas päästäisi liian helpolla niin lisäkysymys voisi olla että mitkä mahtoivat olla kolmen parhaan kilpailussa esittämät kappaleet?
7
Ovi lavalle / Nuottivisailu
14-09-2012, 13:59:32
Laitetaanpa tähän ihan hupimielessä mietiskeltäväksi tuollainen "nuottitarina". Monenko vanhemman sävelmän nimet mahtavat löytyä kyseisestä jutusta? Ettei tehtävä olisi liian helppo niin miltä vuodelta mahtaa olla  nuorin tuossa tarinassa esiintyvän "iskelmän" alkuperäisesitys (siis ensiesitys tai levytys)? Ensimmäisenä oikein vastanneelle (arvanneelle) voin postittaa vaikkapa jonkun tarinan alkuperäisnuotin.

Niin kauan siitä on kun tapasin sinut, Isabella. Pariisin taivaan alla oliivien kukkiessa mustalaisleirissä. olit kuin Geisha – teehuoneen tyttö. Sinun silmiesi tähden syntyi unelma onnesta ja isoäidin valssin soidessa pyysin: " laula se laulu minulle" mutta silloin lähetti Egon viestin mereltä ja eron hetkellä sinä sanoit: "hyv yötä vaan".  Nyt on rinnassani särkynyt sydän ja koditon rakkaus vaeltaa villisorsan lailla. Nuoruuteni kaupunki jäi mutta kaikki virtaa. En surujani itke, sillä tili tuli lauantaina ja onhan minulla lautatarhan "rimadonna" jolle soittelen Uatun polkkaa, oikeaa kutituspolkkaa ja jolle lupasin, rakkain, olen luonasi tänään. Näin mietti Karjalan poika kulkiessaan öistä kuisketta kuunnellen hiljaista kylätietä pitkin, kun kesä on mennyt.

pietrodeiro
8
Myyntikoju / Vintage harmonikkoja
27-07-2012, 10:05:45
Päivitetäänpäs vähän näitä haitarien varaosa tai projekti/vintage haitarien keskusteluosioita. Elikkä kysytään olisiko näiden sivujen lukijoilla kiinnostusta tai tarpeita em. jutuille tai "projekteille"?

9
Myyntikoju / Harmonikkanuotteja
22-02-2012, 12:13:39

Kiitokset kaikille mielenkiinnosta... parempia aikoja ja uusia tarjouksia odotellessa laitetaan levylautaselle vähän reippaampaa musaa - vaikkapa tällaista.

http://www.youtube.com/watch?v=tpzV_0l5ILI


pietrodeiro
10
Historiankirjat / Tunnistustehtävä
28-12-2011, 10:36:22
Ohessa  pohdittavaksi eräs varastoista löytynyt valokuva. Olisiko tietoa kuvan soitinmalleista sekä niiden  taitajista, alarivin keskusta on tietenkin tuttua mutta entä muut? Kuvan ajankohtaa ja paikkaa voisi myös kommentoida.
11
Keräily / Kauniita näppäinharmonikkoja
21-12-2011, 12:31:11
Tässä tietäjille kuva myös eräästä 30-luvun alun pelistä jonka löysin varaston kätköistä. Olisi nähdäkseni ihan kohtuullisen hyvin säilynyt aihio vaikkapa entisöintiin. Taitaa olla niitä viimeisiä Soitin Oy nimellä valmistettuja Italian vehkeitä joiden pohjalta tehtiin sitten niitä muita Viipurin pelejä. Tämä on kieliltään kyllä oikein mainio 4/6 ja kooltaan 50x18 - kommentteja ?

pietrodeiro