Suomen Harmonikkaliitto

Menu

Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Näytä viestit Menu

Aiheet - Harrastelija

#1
Harmonikkapöytä / Ballone Burini
09-07-2021, 14:53:22
Tulipa erikoinen harmonikka vastaan, merkki sinänsä ihan tuttu mutta pelillä on pituutta kokonaiset 60cm en tiedä kuka tai miksi tämmöisen on tilannut aikanaan, häkissä on kaiverrettuna nimi Pekka Kuivanen ja näppäinjärjestys/näppäimet myös alkuperäiset. Itse 190 pitkänäkin tätä joutuu soittaa pää hieman takakenossa.You cannot view this attachment.
#2
Harmonikkapöytä / La melodiosa 115
30-11-2020, 23:11:14
Ilmestyi hyllyyn tuommoinen mölytoosa, 3äk peli 60- lukua? Mikä tehdas näitä on tehnyt, ymmärtääkseni Kukkola oli ainakin jossainvaiheessa maahantuojana? Ei voinut olla ostamatta kun syliinsä nosti, on muuten makiaääninen peli! Soi paljon kokoaan kovemmin ja railakkaammin. Matalat äänet oikein tuntuu rinnassa, korkeat taas ihan korviin ottaa😄 Millähän ihmeen kielillä nämä on tehty? Pientä hienosäätöä vaille vireessä, jotkin yksittäiset äänet kuulostaa musetelta...
#3
Harmonikkapöytä / Paljesuojuksen kangas
18-11-2020, 09:32:25
Toivo aikanaan puhui siitä Kouvolan paljesuojuksen kankaasta, että se on Finlaysonin sadetakkikangasta ja että sitä ei ole enää saatavilla. Nyt löytyi! Oulun SA-kaupasta, en tiedä onko muissa myymälöissä? Finlaysonin valmistamaa laivaston sadetakkikangasta metritavarana, pitäisi olla tumman sinistä mutta on kyllä ihan mustaa. Kolme metriä tuli ostettua, olisi ehkä pitänyt ottaa enemmän varastoon...
#4
Myyntikoju / Kouvola muovirungot
15-11-2020, 12:34:35
Ylimääräisenä olisi kaksi paria Kouvolan casoton muovirunkoja, eli diskantti ja bassopäät. Näitä tehtiin aikanaan Kouvolan tehtaalle koesarja ilmeisesti. Yhden parin jätän itselle, mutta nuo kaksi joutaisi pois. Ei ole tilaa/intoa säilyttää. Jos kiinnostaa, niin eivät ole hinnan kiroissa. Menevät roskiin ellei kellään tarvetta.
#5
Myyntikoju / Kieliä ja kielipenkkejä!
21-01-2019, 10:39:07
Siivoilin varastojani ja nyt olisi ylimääräisenä vanhoja irokieliä(sekaisin kaikenmaalaisia) sekä kielipenkkejä, osassa kieliä kiinni, osassa ei. Myös jotain muuta sälää seassa. Osia yhteensä isohko pahvilaatikollinen. Nämä menevät loppuviikosta romuksi, ellei kukaan halua noutaa niitä. Eli mikäli tarvetta, niin saa tulla hakemaan! Mutta ehtona on, että koko laatikko vietävä kerralla. Soita jos kiinnostaa: 0505665887 Tero
#6
Harmonikkapöytä / Omatekoinen 2rivinen
04-09-2017, 00:43:49
Innostuin tuossa pitkäaikaista haavettani toteuttamaan, eli oman hanurin rakentamista.... Nyt on italiasta palje ja kielisarja tilattu. Puuhommia tuossa on tullut useamman illan väkerrettyä ja  nyt pitää kysyä viisaammilta. Miten standardipituisia kielilaatat ovat näissä diatonisten kielisarjoissa? Pääsin mittaamaan uudesta Serenellinistä hieman laattojen korkeuksia, mutta uskallanko madaltaa tekemäni kielipenkit suoraan näihin mittoihin, vai odotanko kielisarjaa saapuvaksi ennen tätä? Sekä mittaamani kielet, että nyt tilaamani ovat tipo a mano kieliä. Ja kummassakin siis tasabasson sekä diskantin ns keskiäänet eli 2äk. Kuvia projektista lisäilen mikäli jotakuta kiinnostaa, niissä näkyy paljon omaperäisiä viritelmiä ja takuulla vääriä työtapoja :D
#7
Postilaatikko / Viestit ei tule läpi
12-05-2017, 18:21:56
Herjaa aina kun yritän laittaa viestiä kuvan kanssa. Muilla ongelmia?
#8
Harmonikkapöytä / Kieroutunut välipohja
13-03-2017, 19:40:38
Kellään vinkkejä kieroutuneen välipohjan oikaisuun...  Vai meneeko uusiksi. Kyseessä on siis puinen 20 luvun Elomaan välipohja. Osa itsessään ei ole kovin vaikea tehdä,  mutta on tuskan takana saada irti kaikkien listojen välistä. Ts. tarkoittaa käytännossä koko diskanttikopan purkamista...
#9
Harmonikkapöytä / "Kielivaha"
12-10-2016, 20:59:37
Tuli paketti Italiasta... yhtä sun toista tarviketta, mukana myös odottamaani mehiläisvahaa valmiikna kielivahana siis. En tiedä ovatko laittaneet väärää ainetta pakettiin, sulaa kyllä kuten tuo vanhémpikin vaha mitä onneksi vielä on, mutta haisee ihan karsealle, ei lainkaan mehiläisvahalle. Ihan kuin jotain kumia tai muovia sulattaisi ja jää kauhean tahmaiseksi, saas nähdä miten kovettuu yön aikana. en uskaltanut laittaa kuin yhden bassopenkin tuolla vahalla. Onko kellään kokemusta tai tietoa noista vahoista, että ovatko nykyään tuollaisia, vai ovatko lähettäneet jotain muuta ainetta?
#10
http://www.tori.fi/etela-pohjanmaa/Bugari_Finlandia_6riv__cassotto_harmonikka_30410541.htm?ca=18&w=3

Ostakaa pois siitä kova peli, vaikka heti keikalle lähtis. Ps:hinnassa neuvotteluvaraa jos osaa tinkiä :)
#11
Osaako kukaan kertoa mitään tämmöisestä kuusirivisestä melodiabasso Dallapestä? En ole löytänyt mitään tietoa vastaavista peleistä, liekkö harvinainenkin erikoisuus tämä?
#12
Kävin vkl muun reissun yhteydessä pyörähtämässä Kouvolassa. Päätin etsiä entisen OY Harmonikan kiinteistön, ja löysinkin. En tiedä missä käytössä nykyään lienee, mutta nappasin ulkopuolelta pari kuvaa :)
#13
Harmonikkapöytä / Kouvola "laihasmalli"
01-09-2016, 07:59:29
Löysin tuommoisen pyöreäkulma kouvolalaisen. Sarjanumero 1420 ilmeisesti aika alkupään tuotantoa, onko Viljolla tietoa? Kahvan takana laatta jossa pelkkä merkintä: kovalaattakielet. Varmaankin näitä tehtaan omia tekeleitä? Hyvin kuitenkin tuntuivat soivan. Kielilaattoja oli muutama irronnut, mutta sisällä kaikki täysin koskematonta. Kuluneisuudesta, tai lähinnä kulumattomuudesta päätellen varsin vähän soitettu, jopa olka sekä bassoremmit alkuperäiset ja ehjät.
#14
Harmonikkapöytä / Sameli Elomaa
24-08-2016, 04:51:45
Tervehdys kaikki foorumilaiset! Tuli hommattua tuommoinen vanha Elomaan peli kunnostettavaksi, ihmettelin yhtä asiaa näin aluksi, peli on 20 luvun mallia, samanlainen runko kuin elomaan tasakahvoissa, muttä tässä on kuitenkin jo rappukahva ja kanttiset näppäimet, eikä noita ole jälkeenpäin väkerretty.  Mihin aikaan elomaa alkoi tehdä rappukahvoja? Lisään kuvaa kunhan ehdin. Tarkoitus tosiaan olisi tuo entisöidä :)